کد خبر: ۵۲۰۶۳۷
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۷

نماینده زن تهران: لایحه تامین امنیت زنان منتظر امضای رئیس قوه‌قضاییه/ طرح مقابله با اسیدپاشی در راه صحن علنی مجلس/ به دنبال تغییر در قوانین وراثت زنان و ولایت جد پدری هستیم

معمولاً بعد از فوت پدر سرپرستی به جد پدری و عمو سپرده می‌شود و ما به دنبال این هستیم که راهکارهایی پیدا کنیم تا سرپرستی به مادر سپرده شود.
آفتاب‌‌نیوز :
پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس درباره اصلاح قوانین حوزه حجاب که بعد از برخورد گشت ارشاد با یک زن جوان از طرف برخی منتقدان مطرح شده است، گفت: به دوستانی که مسئول حل قضیه را تنها مجلس می‌دانند و توپ را به زمین مجلس می‌اندازند باید بگویم که شما هم به موضوع ورود پیدا کنید.

 سال‌ها است نمایندگان مجلس منتظر آن هستند؛ منتظر لایحه‌ای که بعد از ماه‌ها بحث و حرف و حدیث در دولت یازدهم از سوی معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری برای کاهش خشونت علیه زنان و تامین امنیت آن‌ها ارائه شد و حالا همچنان در ایستگاه قوه قضاییه گیر کرده است. هرچند از این لایحه حدود40 ماده حذف شده و انتقاد اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی را برانگیخته است اما اعضای این فراکسیون همچنان منتظر آن هستند و معتقدند در صورت ارائه این لایحه تمام تلاش خود را برای برطرف کردن نواقص می‌کنند.

پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس یکی از این اعضا است؛ او در حالی ارائه هر چه زودتر این لایحه به مجلس را ضروری می‌داند که معتقد است مراحل این لایحه در دولت طی شده و قوه‌قضاییه هم بررسی‌های لازم را انجام داده و در حال حاضر منتظر امضای رئیس قوه‌فضاییه است.

از او درباره چگونگی اصلاح قوانین حوزه حجاب، اقدامات مجلس برای ساماندهی به اسیدپاشی‌های اخیر و برنامه‌های فراکسیون زنان برای امسال هم پرسیدیم. او در واکنش به صحبت‌هایی که از طرف برخی از اعضای شورای‌شهر و کارشناسان مبنی بر لزوم اصلاح قوانین حوزه حجاب مطرح شده بود گفت به آن‌هایی که توپ را به زمین مجلس می‌اندازند باید بگویم که شما هم به موضوع ورود پیدا کنید.

متن این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید؛

ارائه لایحه تامین امنیت زنان ضروری است

سلحشوری با اشاره به جلسه مشترک سه قوا که هفته گذشته که به صورت غیرعلنی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بیان کرد: اتفاقاً در جلسه غیرعلنی قوا به این موضوع اشاره و تاکید کردم که این لایحه نماد همکاری سه قوه خواهد بود. اولاً امنیت و عدم خشونت علیه قشر عظیمی از جامعه را در برمی‌گیرد. ثانیاً لایحه‌ای است که به‌وسیله قوه مجریه تهیه، قوه‌قضاییه آن را بازبینی کرده و ان‌شاالله قوه مقننه آن را تصویب خواهد کرد.

این نماینده مجلس با اشاره به نقدهایی که در روزهای اخیر نسبت به این لایحه مطرح شده، گفت: خواهشم از خواهرانی که در این چند روز تبلیغات سوئی علیه این لایحه داشته‌اند این است که اگر ما را قبول ندارند، اگر قوه مجریه را قبول ندارند به شأن قوه قضاییه احترام بگذارند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: صحبت بر سر بودن و نبودن این لایحه نیست، این لایحه ضرورت دارد. اگر ایرادی بوده به‌وسیله قوه قضاییه برطرف شده و به‌هرحال مجلس هم بار دیگر این لایحه را بررسی خواهد کرد و تلاش می‌کند تا این لایحه یک لایحه کامل و جامع در حوزه منع خشونت علیه زنان باشد.


رفع موانع از حقوق زنان یک فرایند بلندمدت است

سلحشوری در ادامه با اشاره به بحث برخورد نامناسب یکی از ماموران گشت ارشاد به زنی در تهران که واکنش‌ها و انتقادات زیادی در برداشت، بیان کرد: در این باره شاید کسی به‌اندازه من با صراحت صحبت نکرده است. اما پاس‌کاری مشکلی را حل نمی‌کند؛ یعنی همه باید دست‌به‌دست دهیم و تلاش کنیم تا وضعیت را در این حوزه بهبود ببخشیم.

عضو فراکسیون زنان با توجه به صحبت‌هایی که از طرف برخی از اعضای شورای‌شهر و کارشناسان مطرح شده بود مبنی بر اصلاح قوانین حوزه حجاب گفت: به دوستانی که مسئول حل قضیه را تنها مجلس می‌دانند و توپ را به زمین مجلس می‌اندازند باید بگویم که شما هم به موضوع ورود پیدا کنید.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به‌شدت بروز این نوع اتفاقات در کلان‌شهر تهران گفت: تنها شهری که این‌گونه موارد با این شدت در آن اتفاق می‌افتد تهران است. در شهرهای دیگر به دلیل بافت سنتی برخوردها به این شکل و شدت صورت نمی‌گیرد. نیاز است که این موضوعات به نحوی و با همکاری، مدیریت شود و راه چاره‌ای اساسی برای آن در نظر گرفت. علاوه بر اینکه فقط مشکلات قانونی نیستند بلکه موانع بخصوص فرهنگی و اجتماعی بسیاری در کشور ما وجود دارند که قطعا در کنار قوانین، گاهی بخش فرهنگی و جامعه مردسالار که ریشه دیرینه دارد در نوع حضور و مشارکت زنان تاثیر دارد.

سلحشوری افزود: اگر به‌طور کل شرایط حال حاضر کشور را به‌صورت منطقی نگاه کنیم، خواهیم دید که رفع موانع از حقوق زنان یک فرایند بلندمدت است.

رئیس فراکسیون زنان با تاکید بر این موضوع که واکنش انجام گرفته از طرف مجلس در همین حد هم مورد انتقاد مسئولان از بیرون قرارگرفته است، گفت: به هر حال حجاب یک ارزش در کشور به‌حساب می‌آید. ما به‌عنوان نمایندگان مجلس چند کار می‌توانیم انجام دهیم که یکی از آن‌ها نظارت است.


دختر کتک‌خورده از سوی گشت ارشاد نماد کل زنان ایران است

او با اشاره به اقدامات مجلس درباره برخورد خشونت‌آمیز یک مأمور گشت ارشاد با یک زن توضیح داد: به‌هرحال ما از بعد نظارتی به این موضوع ورود کردیم، تذکر دادیم و سؤال از وزیر را به جریان انداختیم. حتی تاکید کرده‌ایم که لایحه منع خشونت علیه زنان هرچه سریع‌تر به مجلس بیاید.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با ارائه این طرح نمایندگان در مجلس دستشان برای تصویب قوانین مربوط باز خواهد بود تا کمتر شاهد خشونت علیه زنان باشیم.

رئیس فراکسیون زنان در ادامه تاکید کرد: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که شرایط در جامعه بسیار حساس و مشکلات هم زیاد است؛ افرادی که نسبت به مجلس انتقاد می‌کنند و همه راهکارها را در مجلس می‌بینند باید بدانند که در این‌گونه امور نباید به موضوع دامن زد.

سلحشوری افزود: به هر حال موضوعات و موانع و مشکلات زنان در حال طی کردن روند اجتماعی خود است و همه مسئله هم همین است؛ یعنی در مواردی خودمان کار را سخت می‌کنیم. هر موضوعی باید روند اجتماعی خود را طی کند و باید هم اجازه دهیم تا این اتفاق بیفتد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر این موضوع که برخی مسائل و مشکلات باید مسیر عادی خود را طی کنند، گفت: این برخورد صورت گرفته گشت ارشاد با یک زن برای اولین بار رخ نداده و قطعاً مرتبه آخر هم نیست اما درباره این موضوع خاص حساسیت اجتماعی برانگیخته شد. زمانی که نسبت به موضوعی حساسیت‌های اجتماعی برانگیخته شود، این واکنش‌ها و روندها هستند که کار خود را انجام می‌دهند. مداومت دادن به برخی از موضوعات قوام آن را از بین می‌برد.

این نماینده مجلس با تاکید به طرح سوالی که با امضای نمایندگان به جریان افتاده است، گفت: من این دختر را نماد کل زنان جامعه می‌دانم و به نظر من این خشونت علیه همه زنان جامعه است.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به محدودیت‌هایی که در برخی موارد در مجلس وجود دارد، گفت: ما برای به جریان انداختن این سوال هم کار راحتی نداشتیم و با توجه به محدودیت‌ها این سوال طرح شده است.


طرح اسیدپاشی در راه صحن علنی

سلحشوری همچنین درباره واکنش مجلس به موضوع اسیدپاشی‌های اخیر هم توضیح داد: بعد از اسیدپاشی اصفهان فراکسیون زنان قصد داشت تا طرحی در این خصوص تدوین کند اما خانم مولاوردی گفتند که در لایحه منع خشونت علیه زنان این موضوع دیده شده و به همین دلیل کار متوقف شد.

او ادامه داد: منتها با توجه به طولانی شدن زمان ارائه این لایحه همکاران جوان من قبل از اتفاق تبریز دست به کار تدوین این طرح شدند و به ضرورت آن تاکید کردند. بنابراین طرحی تدوین شده که البته ایراداتی به خصوص در حوزه مجازات‌ها دارد و فراکسیونی به آن ورود کرده‌ایم تا آن‌ها را مرتفع کنیم. با توجه به حوادث تبریز با رایزنی‌هایی که انجام شده است این طرح به‌زودی به صحن علنی ارجاع می‌شود.


سال شلوغ فراکسیون زنان

پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس درباره طرح‌ها و لوایحی که در سال سوم مجلس در دستورکار دارند، بیان کرد: پیگیر مباحث و طرح‌های بسیار مهمی هستیم که با جان و روح زنان در ارتباط مستقیم است. مانند ازدواج کودکان که روزانه بسیاری از آن‌ها در معرض این موضوع هستند.

او ادامه داد: همچنین بحث ولایت و سرپرستی مطرح است که معمولاً بعد از فوت پدر سرپرستی به جد پدری و عمو سپرده می‌شود و ما به دنبال این هستیم که راهکارهایی پیدا کنیم تا سرپرستی به مادر سپرده شود.

او درباره تمکن مالی مادران به‌عنوان سرپرست توضیح داد: درباره امور مالی در این خصوص باید سازوکارهای قانونی درستی در نظر گرفته شود. الان بحث مادیات که مطرح می‌شود پدربزرگ و عمو هم توان حمایت از این کودکان را ندارند، کدام عمو و پدربزرگی این کار را می‌کند. در حال حاضر بیشتر خود مادران هستند که فرزندان خود را به چنگ و دندان می‌کشند و حمایت می‌کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: موضوع ورثه هم مطرح است که باید سازوکار قانونی درستی برای آن در نظر گرفته شود تا مشکلات عدیده‌ای که در این باره وجود دارد را بتوان حل کرد.

منبع: اعتمادآنلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین