آفتابنیوز : به نقل از اتاق بازرگانی ایران، فعالان اقتصادی در نشست کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گرد هم آمدند و میزبان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بودند. در این نشست از احتکار برخی مواد اولیه به ویژه مواد پتروشیمی که با هدف کسب سود از صادرات انجام میشود، انتقاد شد.
به گفته فعالان حاضر در این نشست، این امر نتیجهای جز تعطیلی بنگاههای تولیدی دربرندارد. مجتبی خسروتاج در پاسخ به این فعالان اقتصادی گفت: صدور بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ثبت ارز حاصل از ۴۶۰ قلم کالای صادراتی در سامانه نیما اقدامی برای برخورد با احتکار مواد اولیه و حل مشکلات بخش تولید است.
سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) که از بیست و هشتم بهمن ماه پارسال به طور آزمایشی کار خود را آغاز کرده بود، از پنجم اسفندماه ۱۳۹۶ در دسترس بازرگانان و صرافان قرار گرفت.
براساس گروهبندی کالاهای وارداتی، به گروه یکم دلار به نرخ ۴۲۰۰ تومانی، گروه دوم از منابع نیما (ارز حاصل از صادرات پتروشیمی، فولاد و غیره) نرخ ۴۲۰۰ تومانی و به گروه سه ارز حاصل از صادرات سایر کالاها (۲۰ درصد صادرات کل کشور) نرخ ۴۲۰۰ تومان و واگذاری اظهارنامه صادراتی (توافق بین صادرکننده و واردکننده) تعلق میگیرد.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران بر لزوم تعامل دولت و بخش خصوصی درباره اعزام رایزنان اقتصادی تاکید کرد و گفت: اعزام رایزن افتخاری به تعریف حدود اختیارات و مسوولیتهای رایزن از سوی وزارت امور خارجه نیاز دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عملکرد نامناسب دولت در بخش اطلاعرسانی را یکی از مهمترین دلایل سردرگمی بازرگانان در شرایط کنونی دانست.
خبرآنلاین