کد خبر: ۵۳۸۲۸۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۲

مرگ و میر ناشی از گرما افزایش می‌یابد

پژوهشگران استرالیایی مدلی توسعه داده‌اند که پتانسیل مرگبار بودن موج گرما را از سال ۲۰۳۱ تا ۲۰۸۰ محاسبه کرده است و نتایج شگفت‌آوری را نشان داده است.
آفتاب‌‌نیوز :
معمولا تابستان را با تعطیلات سرگرم‌کننده می‌شناسند، اما با این حال، در دهه گذشته، این فصل داغ و پر جنب و جوش، باعث افزایش رو به رشد مرگ و میر ناشی از گرمای بیش از حد شده است.

در ماه‌های ژوئن و ژوئیه ۲۰۱۸، انگلیس و ولز، در طول یک موج گرمای ۱۵ روزه، ۷۰۰ مرگ بیش از میانگین را تجربه کردند. در حالی که کره‌جنوبی گزارش داد که هفته گذشته ۲۹ نفر بر اثر گرمازدگی فوت کرده‌اند.

این اعداد هر روزه در سرفصل‌های اخبار بسیار شایع شده است و طبق یک مطالعه جدید دانشگاه موناش (Monash) استرالیا، در حال بدتر شدن هستند.

پژوهشگران دانشگاه موناش از یک مدل برای محاسبه تعداد بالقوه مرگ و میر ناشی از گرما در ۴۱۲ جامعه در ۲۰ کشور در طول سال‌های ۲۰۳۱ تا ۲۰۸۰ استفاده کردند.

این مدل گزینه‌های مختلفی را با سطوح متفاوت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مورد بررسی قرار داد.

این مدل همچنین در محاسبات خود، راهبرد‌های سازگاری جوامع با این شرایط و نیز تراکم جمعیت آن‌ها را مورد توجه قرار داده است که نتایجی به دست آمد که بسیار وحشتناک بود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اگر تمهیدات لازم اندیشیده نشود، افزایش مرگ و میر ناشی از موج گرما در کشور‌های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری (نزدیک به استوا) بیشتر می‌شود، در حالیکه کشور‌های اروپایی و ایالات متحده آمریکا درصد کمتری افزایش خواهند داشت.

در بدترین حالت، این مدل پیش‌بینی کرد که بخش‌هایی از استرالیا در مقایسه با دوره ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۰، با افزایش ۴۷۱ درصدی روبرو خواهند شد.

پروفسور "یومینگ گوئو" (Yuming Guo) از دانشکده بهداشت و محیط زیست دانشگاه موناش در این باره می‌گوید: امواج گرما در آینده، بیشتر، شدیدتر و طولانی‌تر خواهند شد. اگر ما نتوانیم راهی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش تعداد روز‌های گرم پیدا کنیم یا به مردم کمک کنیم تا با گرمازدگی سازگاری پیدا کنند، در آینده شاهد افزایش شدید مرگ و میر ناشی از گرمازدگی خواهیم بود، به ویژه در کشور‌های فقیرتر در اطراف خط استوا.

این مطالعه چندین روش سازگاری و انطباق را توصیه می‌کند تا از چنین پیامد‌های فاجعه باری جلوگیری شود.

این پیشنهادات از اقدامات فردی و بین فردی، تا تلاش‌هایی در سطح جامعه، پیاده‌سازی تغییرات سیاست‌های سازمانی، محیط زیست و عمومی را در بر می‌گیرد.

"آنتونیو گاسپارینی" دانشیار دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن گفت: این تحقیق، بزرگترین مطالعه اپیدمیولوژیک در مورد اثرات پیش‌بینی شده امواج گرما در شرایط گرمای جهانی کره زمین است که نشان می‌دهد که این موضوع می‌تواند به طور چشمگیری مرگ و میر ناشی از گرمازدگی را به ویژه در مناطق گرمسیری پرجمعیت افزایش دهد.

وی افزود: خبر خوب این است که اگر ما طبق توافق‌نامه پاریس، کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را محقق کنیم، این آمار کاهش می‌یابد.
ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین