کد خبر: ۵۴۳۱۲۳
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹

چرایی تعدد امامزادگان در ایران

با این وجود مردم به امامزادگان ارادت ویژه دارند چرا که درس دین و رأفت و مهربانی را در دوره‌ای از این بزرگواران آموخته‌اند و از همین رو است که نام و یاد امامزادگان را برای همیشه تاریخ، به ذهن خود سپردند.
آفتاب‌‌نیوز :
استاندار سمنان به چرایی حضور امامزادگان و تعدد این بزرگوران در ایران پرداخت و افزود: بعد از ورود امام رضا(ع) به ایران بسیاری از علویان و خصوصا فرزندان و نوادگان موسی‌بن جعفر(ع) به ایران سفر و در اقصی‌نقاط کشورمان سکنی گزیدند.

سیدشهاب الدین چاووشی در آیین اختتیامیه جشنواره کتابخوانی رضوی در سمنان با بیان اینکه حسن سلوک این امامزادگان و استقبال ویژه مردم از آنها مهمترین دلیل استقرار این امامزادگان در ایران است ادامه داد: حضور این همه امامزاده در ایران حکایت از این دارد که مردم ایران از همان زمان تعلق خاطر ویژه‌ای به سادات علوی داشتند.

استاندار سمنان با بیان اینکه انسان‌های پاک‌نهاد بسیاری در ایران مدفونند، ادامه داد: با این وجود مردم به امامزادگان ارادت ویژه دارند چرا که درس دین و رأفت و مهربانی را در دوره‌ای از این بزرگواران آموخته‌اند و از همین رو است که نام و یاد امامزادگان را برای همیشه تاریخ، به ذهن خود سپردند.

وی به نقش مهم امام رضا(ع) در گسترش شیعه در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: در حقیقت ما ایرانی‌ها پذیرش ولایت را مدیون امام‌رضا(ع) هستیم.

استاندار سمنان با اشاره به وضعیت جریان‌های وابسته به اهل‌بیت در ایران اضافه کرد: قبل از ورود امام رضا(ع) به ایران جریان شیعه و دوستداران اهل‌بیت(س) در ایران به واسطه جور سلاطین و دشمنی با مکتب اهل‌بیت(س) ضعیف و در اقلیت بودند اما با سفر امام رضا به ایران به مرور مکتب تشیع در ایران گسترش یافت.

وی حضور امامزادگان در ایران را در ادامه این مهم ارزیابی و اظهار کرد: سفر حضرت معصومه(س) که به قصد زیارت امام رضا(ع) انجام شد نیز در همین راستا بود که با وفات آن حضرت در قم پایان یافت. به برکت حضور حضرت معصومه(س)، به مرور قم به خاستگاه مکتب تشیع تبدیل و فیض حضور این بانوی بزرگوار در ایران جاودانه شد.

چاووشی با بیان اینکه بسیاری از این امامزادگان در دوره‌های بعد از سوی معمرین شناسایی شدند، افزود: باید دلیل و چرایی ارادت ویژه مردم به این امامزادگان را نیز در ارتباط با غدیر و پیام‌های آن جستجو کرد.

این مقام ارشد اجرایی با اشاره به اهمیت غدیر گفت: اهمیت غدیر تا آنجا است که خداوند خطاب به پیامبر اسلام(ص) می فرمایند که اگر این مهم به اطلاع مردم نرسد کار رسالت نیمه‌تمام و ناقص است و از همین رو غدیر مکمل رسالت پیامبر عظیم‌الشان اسلام است.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه بسیاری از کشورها و مناطق در حال هویت‌سازی هستند گفت: ما در سمنان نه به دنبال هویت‌سازی که در پی هویت‌یابی بوده‌ایم. دیار تاریخی سمنان و قومس از دیرباز به "دارالمرحمت" مشهور بوده است و از زمانی که زیارت قبر امام رضا(ع) باب شد مردم این منطقه به تکریم زوار و دوستداران امام رئوف پرداختند. دارلمرحمت یک هویت تاریخی و مذهبی برای مردم استان است و مردم این دیار همواره به تکریم زوار و دوستداران اهل‌بیت(س) پرداختند.

چاووشی بر لزوم تداوم این فرهنگ و خدمت به زوار رضوی تاکید کرد و گفت: همه ما در دلدادگی به امام رضا(ع) مشترکیم و باید تلاش کنیم که در مسیر کاروان‌های زوار زمینه خدمت به آنها را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه جامعه ما نیازمند ایجاد نشاط اجتماعی است، افزود: در همین راستا باید به جشن‌ها، اعیاد منتسب به پیامبر و ائمه هدی(س) توجه بیشتری کنیم چرا که جامعه ما امروز بیش از هر زمانی به این نشاط نیاز دارد.

چاووشی با انتقاد از تخریب رقبای سیاسی گفت: آنها که بعد از هر انتخابات با شمشیر عریان به پیشواز منتخب مردم می‌روند باید از غدیر و سکوت 25 ساله امیرالمؤمنین درس بگیرند.

 

وی با اشاره به اهمیت پذیرش حاکمیت از سوی مردم، اظهار کرد: امام علی(ع) بعد 25سال خانه‌نشینی و سکوت تنها مادامی که مردم اصرار کردند، حکومت را مقتدرانه با شرط و شروط پذیرفتند و این به آن معنا است که امام علی(ع) با وجود حقانیت خود و جفایی که بر وی رفت تا زمانی که مردم اصرار نکردند حکومت را نپذیرفت.

چاووشی با طرح این پرسش که چرا امام علی(ع) با وجود حقانیت خود دست به شمشیر نبرد تصریح کرد: امیرالمومنین به اقتضاء و ضرورت حفظ وحدت در جامعه نوپای اسلامی سکوت کرد و آنها که بعد از هر انتخاب، شمشیر می‌کشند و به رقیب حمله‌ور می‌شوند باید از این رفتار حضرت امیر(ع) درس عبرت بگیرند چرا که این رفتار ناصواب در آیین و مکتب نورانی اسلام نیست.

استاندار سمنان با بیان اینکه کسی نمی‌تواند ادعا کند که حقانیت او بیش از امیرالمونین(ع)است، گفت: در طول تاریخ نیز فقهای زیادی بودند اما هیچکدام تشکیل حکومت ندادند اما امام خمینی(ره) با اتکا به همراهی و خواست مردم جمهوری اسلامی را تشکیل دادند. باید تلاش کنیم که مردم در صف همراهی با حکومت باشند چرا که بدون حضور مردم هیچ حکومتی، حتی اگر حکومت حقه علی‌بن ابی‌طالب باشد تشکیل نخواهد شد.

ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
الماسي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
0
4
هیچ اینطور نیست که استاندار سمنان گفته...........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
0
4
انسان دیوانه می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
0
3
چون ایران محل ایمنی برای تنبلان -فریبکار است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
0
3
یک عده چه نانهای می خورند ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
0
3
چرا روستای ما امامزاده ندارد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین