آفتابنیوز : «علیرضا جهانگیری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه در انجمن دویت (De Witte) در جمع نخبگان هلندی اعم از سیاستمداران، تجار، دیپلماتهای سابق و روزنامهنگاران، حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
*منتظر بقیه طرفها در برجام هستیم
وی گفت که ایران در چارچوب اجرای برجام به تعهدات خود عمل کرده و اکنون منتظر بقیه طرفها است که پیشنهادات اقتصادی عملی خود را ارائه کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران ،اضافه کرد: اجرای همه بندهای برجام از سوی ایران ، نشان میدهد کشورمان در عرصه بینالمللی تعهدپذیر و قابل اعتماد بوده و به توافقاتی که امضاء میکند، پایبند است. در مقابل ترامپ با خروج از برجام به همگان ثابت کرد که ناقض حقوق بینالملل است.
وی افزود: متاسفانه این رفتار ترامپ فقط در مقابل برجام نیست، بلکه وی به طور کلی به دنبال تضعیف بسیاری از سازمانها و معاهدات بینالمللی است.
علیرضا جهانگیری سپس این سؤال را طرح کرد که آیا اروپا میتواند اکنون به ترامپ اعتماد کند در حالی که وی با کنار گذاشتن برجام 12 سال مذاکره و نقش اتحادیه اروپا را در این توافق نادیده گرفته است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای دوازدهمین بار پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام را تایید کرده، ابراز امیدواری کرد که اتحادیه اروپا در پیشنهادات خود به ایران برای همکاری، تضمین خرید نفت ایران و تعاملات بانکی را نیز در نظر بگیرد.
جهانگیری در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: ایران کشوری با 82 میلیون نفر جمعیت که در منطقهای مهم واقع شده و دارای جمعیتی باسواد و تحصیلکرده است، میتواند شریک خوبی در همکاریهای اقتصادی باشد و برخلاف برخی ادعاها نمیتوان ایران را نادیده گرفت و یا منزوی کرد و در حال حاضر آمریکا در جهان منزوی شده است.
وی افزود: در حوزه انرژی، ایران با ذخایر عظیم میتواند تامین کننده نیازهای اروپا در بخشهای نفت و گاز باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران درخصوص تحولات منطقه نیز تاکید کرد: ایران معتقد به لزوم وحدت شیعه و سنی است و متاسفانه دیگران تلاش کردهاند بین مسلمانان بدبینی و اختلاف ایجاد کنند، اما مشترکات مسلمانان آنقدر زیاد است که با تمسک به آن بتوانند سرنوشت خوبی برای جهان اسلام رقم بزنند.
جهانگیری همچنین درپاسخ به پرسشی درباره موضع ایران در قبال روند صلح خاورمیانه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی برای حل موضوع فلسطین راهحلی را ارائه کردهاند که کاملاً منطقی و منطق بر موازین دموکراسی است. براساس طرح ایران، برای تعیین نوع حکومت در کشور تاریخی فلسطین باید براساس شیوهای که همه جهان قبول دارد به افکار عمومی مراجعه کرد و از همه فلسطینیهای واقعی اعم از مسلمان و یهودی و مسیحی که حداقل 80 سال در این سرزمین بودهاند، چه در داخل و چه در خارج از سرزمینهای اشغالی، نظرخواهی و همه پرسی شود.
گسترش روابط ایران و هلند ظرف سالهای اخیر، جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران و موضع ایران در قبال تحولات منطقه از جمله سوریه از دیگر مطالبی بود که سفیر کشورمان در این جلسه به آن پرداخت.
فارس