کد خبر: ۵۵۰۸۲۱
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸

مصباحی‌مقدم:خروج از FATF‌ امکان‌پذیر نیست/رهبر انقلاب شخصاً در مورد لوایح تصمیم‌گیری نمی‌کنند

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه رهبر انقلاب از مواضع خود درمورد پیوستن به کنوانسیون‌ها عدول نکرده‌اند،‌ گفت: رهبر انقلاب این حق را به مجلس می‌دهند لوایحی که دولت قصد به تصویب رساندن آن را دارد، از کانال قانونی عبور کند.
آفتاب‌‌نیوز :
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به فضاسازی برخی رسانه‌های معاند در جهت مغایر جلوه دادن نامه‌ دفتر رهبر انقلاب که توسط علی لاریجانی در جلسه بررسی CFT قرائت شد با موضع قبلی ایشان، اظهار داشت: رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس فرمودند به جای اینکه به کنوانسیون‌ها ملحق شویم راه حل دیگری هم وجود دارد و آن اینکه آنچه را در اینگونه کنوانسیو‌ن‌ها خوب به نظر می‌رسد و عقلایی است خود مجلس به عنوان قانون تصویب کند.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب از مواضع خود عدول نکرده‌اند،‌ تصریح‌ کرد: البته ارسال این نامه به این معنا است که در عین حال رهبر انقلاب این حق را به مجلس می‌دهند لوایحی که دولت قصد به تصویب رساندن آن را دارد از کانال قانونی عبور کند.

مصباحی مقدم در تشریح روال قانونی تصویب لوایح خاطرنشان کرد: منظور رهبر انقلاب این است که لوایح از مجلس عبور کند و شورای نگهبان اگر مغایر با قانون اساسی می‌داند نظرات خود را مطرح کرده و مجلس آنها را اصلاح کند. اگر مجلس اصلاح کرد مساله حل است و اگر اصلاح نکرد و اصرار ورزید به مجمع تشخیص می‌آید و آن مجمع می‌تواند بین نظر مجلس و شورای نگهبان براساس رعایت مصالح ملی تصمیم‌گیری کند.

رهبر انقلاب نمی‌خواهند شخصا در مورد این لوایح تصمیم‌گیری کنند

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: رهبر انقلاب نمی‌خواهند شخصا در مورد این لوایح تصمیم‌گیری کنند.اگر مبنا لوایح باشد حضرت آقا اعلام نظر نمی‌کنند ولی راهنمایی خردمندانه ایشان این بود که متن موادی را که مجلس شورای اسلامی مناسب و به مصلحت نظام جمهوری اسلامی می‌داند خودش در قالب قانون تصویب کند.

سال 86لایحه پولشویی را سطر به سطر با آیت الله مومن هماهنگ کردم

نماینده سابق مردم تهران در مجلس با اشاره به نمونه مشابهی درمورد این مساله گفت: نمونه این مساله برای خود من اتفاق افتاد. سال 86 لایحه مبارزه با پولشویی به مجلس ارجاع شد و مجلس این لایحه را به کمیسیون ویژه‌ای ارسال کرد که من رئیس‌ آن کمیسیون بودم. متن این مصوبه همه موادی است که خودمان آنها را انتخاب کردیم؛ البته دولت لایحه داده بود ولی تغییراتی جدی کرد. تمام آن مواد، موادی است که خودمان تهیه و اصلاح کرده بودیم.

مصباحی مقدم با تاکید بر لزوم مشورت با فقهای شورای نگهبان در تصویب لوایح گفت: شخصاً خدمت آیت‌الله مومن عضو شورای نگهبان در قم رفتم و ماده به ماده و سطر به سطر آن لایحه را با ایشان هماهنگ و نهایی کردم و سپس آن را در مجلس به تصویب رساندیم.

 اگر به این شیوه عمل می‌کردند جای هیچ مناقشه‌ای نمی‌ماند،به این شیوه عمل نشد و حق شرط‌ها و حق تحفظ‌هایی قرار دادند که باید دید خلاف اهداف این لوایح هستند یا نیستند.

شورای امنیت سازمان ملل فقط طالبان، القاعده و داعش را تروریست می‌شناسد

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود: نمایندگان مجلس که لایحه CFT را تصویب کردند اعلام نمودند که این لوایح را با مواد قانون اساسی جمهوری اسلامی تفسیر می‌کنیم. این در حالی است که درخصوص لایحه تامین مالی تروریسم، شورای امنیت سازمان ملل تنها سه گروه طالبان، القاعده و داعش را تروریست می‌شناسد و غیر از این سه گروه هیچ گروه دیگری را تروریست نمی‌داند. این کشورها هستند که یک گروه را تروریستی به حساب می‌آورند یا نه؛ و در این مورد اختلاف شدیدی در جهان وجود دارد.

وی افزود: براساس قانون اساسی ما، گروه‌هایی که برای دفاع از کشور خود در برابر بیگانگان و بر ضد اشغال مبارزه می‌کنند، تروریست نیستند. این سخن بسیار شفاف است و اگر قانون اساسی را مبنا قرار دهیم و براساس آن عمل کنیم، هیچکس نمی‌تواند به ما ایراد بگیرد.

مصباحی مقدم در پاسخ به برخی که می‌گویند می‌توان به این کنوانسیون‌ها پیوست و در صورت تمایل از آن خارج شد، تصریح کرد: اگرچه از نقطه نظر شکلی سخن درستی است ولی از نظر واقعی خیلی نمی‌توان به آن اعتنا کرد چون وقتی از آن‌ها خارج شویم دشمنان نظام جمهوری اسلامی فشارهای خود را مضاعف می‌کنند و می‌گویند جمهوری اسلامی عهدشکن است؛ همان چیزی که ما اکنون نسبت به آمریکا می‌گوییم چون عهدشکنی کرده و از پیمان‌هایی چون کیوتو و پیمان چندجانبه برجام خارج شده است.

منبع: فارس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین