کد خبر: ۵۵۴۵۴۶
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲

صف خرید و فروش سهام کوتاه شد

امروز در برخی از سهم‌ها که در هفته گذشته با صف خرید مواجه بودند شاهد کاهش قیمت بودیم. ارزش معاملات نسبت به هفته‌های گذشته کمتر شده و انتظارات از آینده اقتصاد بیش از پیش بر داد و ستدها تاثیرگذار شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
امروز قیمت‌ها در بازار سهام شاهد فرازوفرودهای بسیاری بود. این فرازو فرودها تاثیر خود را روی شاخص کل بازده نقدی و قیمت نیز گذاشت و باعث شد این شاخص با نوسان‌های زیادی تا پایان ساعات معاملاتی روبرو شود.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، وضعیت اقتصادی حال حاضر ایران در معاملات بازار سرمایه نیز تاثیر بسزایی دارد. عامل "انتظارات" از قیمت‌ها و ریسک‌های سیستماتیک موجود کلیت معاملات بورسی را بیش از گذشته تحت تاثیر گذاشته و بسیاری خرید و فروش ها نه به دلایل بنیادی شرکت‌ها بلکه به دلایل روانی و جو عمومی بازار است.

امروز شاخص کل تا حدود ساعت ۱۰ در تراز ۱۸۳ هزار و ۵۸۵ واحدی قرار گرفت، اما با گذشت زمان و کاهش قیمت‌ها این روند نزولی شد و تا ساعت حدود ۱۲ ادامه یافت، اما در نیم ساعت پایانی معاملات شاهد فرازوفرودی مجدد در این شاخص بودیم و در نهایت نماگر اصلی بازار با ۵۶ واحد رشد نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در تراز ۱۸۳ هزار و ۴۲۳ واحدی نشست.

کاهش قیمت سهم‌های شاخص‌ساز در کنار افزایش قیمت برخی از سهم‌های نسبتا کوچک باعث شد شاخص کل هم‌وزن برخلاف نماگر اصلی ۱۸۰ واحد کاهش را شاهد باشد و به رقم ۲۸ هزار و ۱۲۶ واحدی برسد.

شاخص آزاد شناور نیز با ۲۶۴ واحد کاهش رقم ۱۹۳ هزار و ۲۵۲ واحدی را تجربه کرد و شاخص بازار اول با ۱۱۱ واحد افت رقم ۱۳۶ هزار و ۲۵۴ را دید. در عین حال شاخص بازار دوم با ۹۹۲ واحد رشد تا رقم ۳۶۰ هزار و ۸۲ واحدی بالا رفت.

امروز برخی از نمادها در گروه پتروشیمی و پالایشی و همچنین یک نماد در گروه فلزات اساسی بیشترین تاثیر کاهنده را روی شاخص کل داشتند. به جز فولاد مبارکه اصفهان که تاثیر کاهنده ۱۸۹ واحدی را روی نماگر اصلی داشت، پتروشیمی پارس، پالایش نفت اصفهان، سرمایه‌گذاری قدیر و پتروشیمی پردیس تلاش کردند شاخص‌های بازار سرمایه را به سمت پایین هدایت کنند.

در عین حال نماد شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گل‌گهر، ملی صنایع مس ایران و مخابرات ایران هر یک به ترتیب ۱۳۲، ۹۵، ۸۰ و ۸۰ واحد تاثیر افزاینده را روی شاخص کل داشتند.

امروز در گروه فلزات اساسی اکثر نمادها کمتر از ۲.۵ درصد نوسان قیمت را تجربه کردند. در این میان نمادهای شرکت‌هایی همچون سهامی ذوب‌آهن اصفهان، ملی صنایع مس ایران، ملی سرب و روی ایران و معدنی کیمیای زنجان گستران توانستند از یک تا حدود دو درصد رشد قیمت را داشته باشند.

اما فروسلیس ایران، گروه صنعتی سپاهان، آلومراد، لوله و ماشین‌سازی ایران، شرکت آهن و فولاد ارفع و صنعت روی زنگان با افت قیمت روبه‌رو شدند.

محصولات شیمیایی نیز با روند کاهشی در قیمت سهم‌ها روبه‌رو بودند هرچند که این روند کاهنده با شیب تندی رخ نداد و عمدتا از نیم تا دو درصد کاهش قیمت را سهم‌های این گروه شاهد بودند.

اما با این‌که در گروه خودرو و ساخت قطعات در طی برخی از روزهای معاملاتی هفته گذشته شاهد رشد بی‌وقفه قیمت‌ها و صف‌های خرید بودیم، امروز بازار روی دیگری را به سهام‌های این گروه نشان داد. این گروه بار دیگر با کاهش فزاینده قیمت‌ها روبه‌رو شدند و عمده آنها بیش از سه درصد افت کردند. نیمی از سهم‌های گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری نیز که در هفته گذشته همگام با گروه خودرو رشد کردند، امروز با افت قیمت مواجه شدند.

در گروه فرآورده‌های نفتی، کوک و سوخت هسته‌ای نیز روند قیمت‌ها با شیب آرامی کاهشی بود هرچند که معدود نمادهای این گروه با افزایش قیمت روبه‌رو شدند.

ارزش معاملات بورس تهران امروز به ۷۸۱ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۲.۴ میلیارد سهم و اوراق مالی را شاهد بود. هچنین تعداد معاملات این بازار عدد ۱۴۳ هزار و ۸۲۴ واحدی را تجربه کرد.

آیفکس نیز با ۹.۹۱ واحد افت مواجه شد و تا رقم ۲۰۰۸ واحدی پایین آمد. ارزش معاملات این بازار به رقم ۳۲۷ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۸۷۷ میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد.
ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین