کد خبر: ۵۵۷۳۸۱
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۲

ادامه بارش شهاب سنگ تا 9 آذر

بارش شهابی اسدی که از ۱۴ آبان ماه آغاز شده است، امشب نیز در اوج بارش قرار دارد و این پدیده نجومی تا ۹ آذرماه جاری ادامه خواهد داشت.
آفتاب‌‌نیوز :
خسرو جعفری‌زاده، فعال حوزه نجومی با اشاره به جزئیات بارش شهابی اسدی (لئونید) گفت: این بارش شهابی یکی از بارش‌های شهابی بسیار معروف است، چون تعداد شهابی که این بارش دارد، در زمان‌هایی که دنباله‌دار منشا این بارش به زمین نزدیک می‌شود، بسیار زیاد است.

وی نام این دنباله‌دار را "تمپل تاتل P/۵۵ "عنوان کرد و ادامه داد: این دنباله‌دار هر ۱۲۰ سال یک بار به نزدیکی خورشید می‌رسد و موجب تقویت بارش شهاب اسدی می‌شود، به عبارت دیگر زمانی که این دنباله‌دار به نزدیکی خورشید می‌رسد، تعداد شهاب‌های این بارش شهابی بسیار زیاد است.

به گفته این محقق نجومی، دنباله‌دار تمپل تاتل در سال ۱۳۷۷ به نزدیکی خورشید رسید و باید ۱۲۰ سال دیگر در انتطار نزدیک شدن این دنباله‌دار به خورشید باشیم تا موجب تقویت این بارش شود.

این فعال حوزه نجومی با اشاره به میزان ZHR بارش شهابی اسدی در سال جاری توضیح داد: در بهترین حالت تعداد شهاب‌هایی که از این بارش شهابی در مدت یک ساعت (ZHR) دیده می‌شود، ۱۵ شهاب است که بسیار کم است.

جعفری‌زاده اوج بارش این شهاب باران را شنبه ۲۷ و یکشنبه ۲۸ آبان ماه عنوان کرد و یادآور شد: تعداد شهاب‌هایی که در شب گذشته از این بارش شهابی به ثبت رسید، ۱۷ شهاب بوده است.

وی اضافه کرد: بارش شهابی اسدی از ۱۴ آبان ماه آغاز شده و تا ۹ آذرماه سال جاری ادامه دارد، ولی اوج بارش در شب‌های ۲۷ و ۲۸ آبان ماه با ZHR ۱۵ است.

جعفری‌زاده سرعت شهاب‌های این بارش شهابی را ۷۱ کیلومتر بر ساعت ذکر کرد و گفت: هر شهاب با سرعت ۷۱ کیلومتر در ساعت به جو زمین بر خورد می‌کند، ولی اگر این بارش تقویت شود، شهاب‌های پرنوری خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه برای رصد شهاب‌های این بارش باید از شهرها دور شد، خاطر نشان کرد: از آنجایی که شهاب‌های این بارش کم است، از این رو باید از آلودگی نوری شهرها دور شد.

جعفری‌زاده با اشاره به وضعیت فاز (درخشندگی) ماه در زمان رصد این بارش، خاطر نشان کرد: فاز ماه حدود ۶۰ درصد است، ولی تاثیری در رصد شهاب‌های این بارش ندارد؛ چراکه کانون بارش زمانی که به بالای سر ما می‌رسد، حدود ساعت ۵ صبح می‌شود.

وی کانون این بارش را در صورت فلکی شیر یا اسد (Leo) دانست و افزود: این بارش اغلب، شهاب‌هایی بسیار سریع دارد که به رنگ سفید دیده می‌شوند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین