کد خبر: ۵۷۸۹۰۱
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۶

بیانیه هماهنگ‌کننده نشست کمیسیون مشترک برجام

«نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۷ در وین برگزار شد. بر اساس برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای برجام را بر عهده دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
یازدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام روز چهارشنبه (۱۵ اسفند) به مدت پنج ساعت در هتل کوبورگ وین برگزار شد و در پایان، دو طرف در بیانیه‌ای نتایج مذاکرات را اعلام کردند.

 متن این بیانیه به شرح زیر است:

«نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۷ در وین برگزار شد. بر اساس برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای برجام را بر عهده دارد.

نشست به ریاست خانم هلگا اشمید، به نمایندگی از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپایی، و با حضور چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران، اعضای برنامه جامع اقدام مشترک، در سطح معاونین وزرای خارجه / مدیران سیاسی برگزار شد.

اعضای برجام مجدداً بر تعهد خود نسبت به اجرای کامل و مؤثر آن در تمام بخش‌ها تاکید نمودند. آنها خاطرنشان نمودند برجام یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه بوده و یک دستاورد بسیار مهم در حوزه دیپلماسی چندجانبه می‌باشد که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ با اتفاق آرا مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است.

اعضا تداوم اجرای تعهدات مرتبط هسته‌ای علی‌رغم اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا و آثار آن بر اقتصاد ایران، همانطور که ۱۴ گزارش پی‌درپی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از جمله آخرین گزارش مورخ ۳ اسفندماه، تأیید کرده است، مدنظر قرار داده و از آن استقبال کردند. آنها همچنین از نقش حرفه‌ای و بی‌طرفانه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که تنها نهاد مسئول نظارت و تأیید اجرای تعهدات مربوط به هسته‌ای ایران در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (JCPOA) و شورای امنیت سازمان ملل متحد است، تقدیر کردند.

اعضا کماکان پروژه مدرن‌سازی رآکتور تحقیقاتی اراک به عنوان بخشی از برجام و طرح تبدیل تأسیسات فردو به یک مرکز هسته‌ای، فیزیک و فناوری را مورد حمایت قرار خواهند داد. اعضا همچنین مجدداً حمایت خود را از پروژه‌هایی که در حوزه همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز در چارچوب پیوست شماره سه برجام قرار دارند اعلام و از ادامه اجرای آن‌ها استقبال کردند. مضافاً، اعضا مجدداً، آمادگی کانال خرید برجام برای ارزیابی درخواست‌های مرتبط به انتقال اقلام به ایران و عزم خود برای حمایت بیشتر از مشارکت بین‌المللی در این زمینه را اعلام کردند.

اعضا اذعان نمودند که در کنار اجرای تعهدات هسته‌ای از سوی ایران، رفع تحریم‌ها که امکان عادی‌سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران را می‌دهد، یک بخش حیاتی از برجام است.

اعضا تعهدات خود در خصوص رفع تحریم‌ها را، در پرتو بیانیه نشست وزرای کمیسیون مشترک برجام مورخ ۱۵ تیرماه ۱۳۹۷، بیانیه وزرای مورخ ۲ مهرماه ۱۳۹۷ و متعاقب نشست مورخ ۱۴ اسفند‌ماه ۱۳۹۷ کارگروه اجرای رفع تحریم‌ها، بررسی و مرور کردند. آن‌ها همچنین آثار اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا که به موجب برجام رفع شده بودند را بررسی و تلاش‌های مرتبط با حفظ منافع ناشی از رفع تحریم‌ها را مورد ارزیابی قرار دادند.

اعضا، مشخصاً نظر به فوریت و ضرورت حصول نتایج ملموس، از ثبت اینستکس به عنوان یک سازوکار ویژه جهت ایجاد ارتباطات مؤثر مالی، و همچنین از عزم فرانسه، آلمان و انگلستان به عنوان سهامداران اولیه آن برای تسهیل تجارت قانونمند با ایران در تطابق با قوانین و مقررات بین‌المللی و اروپایی، استقبال کردند. در همین زمینه، مدیر اینستکس، آقای فیشر، روز قبل، گزارشی از اقدامات در حال انجام ارائه کرد. اتحادیه اروپایی به حمایت خود از فعال‌سازی این سازوکار در اسرع وقت و در همکاری نزدیک با نهاد متناظر ایرانی که در حال تأسیس است ادامه خواهد داد. همچنین از تعهد برای توسعه فعالیت‌های اینستکس به شمول سایر دولت‌های علاقه‌مند اروپایی و تلاش برای شمول آن در مراحل بعدی بر فعالان اقتصادی کشورهای ثالث، حمایت می‌کند.

در همین راستا، اعضا ابتکارهایی متخذه برای حمایت از تجارت و روابط اقتصادی با ایران، از جمله مأموریت‌های تخصصی بخشی، تشویق و برقراری ارتباط میان مؤسسات متوسط و کوچک ایرانی و طرف‌های خارجی، برقراری تماس با بانک‌ها، فعالان اقتصادی و شرکای مهم در تمامی جهان را مد‌‌نظر قرار دادند.

مضافاً، اعضا با تاکید بر استمرار تعهد خود، اقدامات برای حمایت از اهداف ذیل را مورد بررسی قرار دادند:

حفظ و ارتقا روابط گسترده‌تر اقتصادی در حوزه‌های مختلف با ایران

تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی؛

تداوم روابط حمل و نقل دریایی، زمینی، هوایی و ریلی؛

تقویت پوشش اعتبار صادراتی؛

حمایت روشن و مؤثر از فعالان اقتصادی که با ایران تجارت می‌کنند، به‌ویژه شرکت‌های کوچک و متوسط که شاکله‌ی اصلی بسیاری از اقتصادها محسوب می‌شوند؛

تشویق سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در ایران؛

حمایت از فعالان اقتصادی در سرمایه‌گذاری‌ها و دیگر فعالیت‌های تجاری و مالی که با، یا در رابطه با ایران انجام می‌دهند؛

گرد‌هم آوردن کارشناسان بخش دولتی و خصوصی، از جمله از طریق تقویت شوراهای تجاری؛

حمایت عملی از تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران؛

حمایت از شرکت‌ها در برابر آثار فراسرزمینی تحریم‌های ایالات متحده؛

اعضا بر تصمیم خود برای حمایت از راهکارهای عملیاتی درخصوص رفع تحریم‌ها تاکید و توافق کردند پیشرفت‌های حاصله را به دقت زیر نظر داشته باشند و جلسه کمیسیون مشترک را، از جمله در سطح وزیران، به نحو مقتضی برای پیشبرد تلاش‌های مشترک تشکیل دهند. آن‌ها همچنین تلاش‌های خود در راستای حفظ برجام از جمله در خصوص رفع تحریم‌ها از طریق تعاملات تخصصی کارشناسی حسب مورد با تشکیل کارگروه‌های فرعی زیر مجموعه کارگروه رفع تحریم‌ها را تشدید خواهند نمود.»

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین