کد خبر: ۵۸۰۲۶۳
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۴

رضا رحمانی: بازارچه‌های مرزی همجوار عراق فعال می‌شوند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که چهار استان مرزی همجوار با عراق از مناطق کم‌تر برخوردار کشور هستند، از انعقاد تفاهم‌نامه با کشور عراق برای فعال شدن همه بازارچه‌های مرزی دو کشور خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
رضا رحمانی شامگاه چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه در برنامه تیتر امشب که از شبکه شش سیما پخش شد، اظهار کرد، فعال شدن بازارچه‌های مرزی در گذرگاه‌ها می‌تواند به ایجاد اشتغال در استان‌های خوزستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام کمک کند.

او با بیان این که ایران به یک رابطه راهبردی، درازمدت و هدفدار با همسایه‌ها فکر می‌کند، گفت: طبق مذاکراتی که با وزیر صنعت عراق داشتیم در نهایت توافق شد که تا سال ۱۴۰۰ حجم مبادلات تجاری به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

وی با بیان این که بیشتر حجم این مبادلات تجاری به نفع ایران است و عراق محصولات کمی برای عرضه به ایران دارد، اظهار کرد: البته لازم نیست که عراق حتماً محصولاتی را تولید کند، بلکه می‌تواند بخشی از نیازهای ایران را از طریق سایر کشورها تأمین کند و واسطه تجاری باشد.

وزیر صنعت معدن و تجارت (صمت) ادامه داد: یکی از مواردی که عراقی‌ها خیلی از آن استقبال کردند، تأسیس شهرک‌های صنعتی مشترک در مرزهای دو کشور بود.

رحمانی با اشاره به اهمیت سفر رئیس‌جمهور به عراق تصریح کرد: عراق درآمد نفتی بالایی دارد که می‌تواند در بخش‌های مختلف هزینه کند. همچنین گردشگری، صادرات خدمات فنی و مهندسی، گردشگری سلامت و حضور شرکت‌های پیمانکاری در عراق می‌تواند به ارتباط تجاری دو کشور کمک کند.

نمایشگاه دائمی کالای ایرانی در عراق

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از ایجاد نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در بغداد خبر داد و گفت که ایران تنها کشوری است که نمایشگاه دائمی در عراق دایر کرده است.

وی همچنین با اشاره به توافق دو کشور برای احداث راه‌آهن شلمچه - بصره اظهار کرد: این راه‌آهن علاوه بر انتقال زوار در تسهیل روابط تجاری دو کشور نیز سودمند خواهد بود.

رحمانی با اشاره به اهمیت روابط بانکی به عنوان یکی از ابزار تسهیل تجارت، از انعقاد تفاهم‌نامه بین بانک‌های ایرانی و عراق خبر داد.

تا سال ۱۴۰۰ صادرات به عراق دو برابر می‌شود

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به واردات ۱۳۰۰ میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایه در سال اظهار کرد: تنها دو درصد این صادرات از سوی ایران انجام می‌شود که معادل ۲۵ میلیارد دلار است اما طبق هدف‌گذاری‌ها در دو سال آینده این صادرات باید دو برابر شود و به چهار درصد برسد که یک هدف‌گذاری معقول است. در ایران نسبت به صادرات ذهنیت منفی ایجاد شده و مردم فکر می‌کنند صادرات کمبود کالا را به دنبال دارد اما باید در فضای فرهنگی بپذیریم که صادرات به معنی توسعه کارخانه‌ها و ایجاد اشتغال است.

رحمانی با اشاره به تمایل کشور عراق به استفاده از ایران در توسعه نوسازی صنایع این کشور اظهار کرد: باید سعی کنیم تجار و مردم دو کشور با یکدیگر ارتباط داشته باشند و دولت فقط نقش تسهیل‌گر را ایفا کند.

وزیر صمت کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش محصولات سه اصل مهم در توسعه روابط اقتصادی عنوان کرد و گفت: صادرات محصولات کم‌کیفیت و غیر استاندارد مانع توسعه روابط اقتصادی می‌شود و می‌تواند برای ما در بازار عراق رقیب ایجاد کند.

وی با بیان این که ثبات در توافقنامه‌ها و دائمی بودن قراردادها خواسته دولت عراق است، تصریح کرد: تسهیل روادید تجار دو کشور می‌تواند به استفاده هر چه بیشتر ظرفیت‌های اقتصادی کمک کند.

رحمانی در پایان صادرات و معدن را دو بال پرواز صنعت کشور خواند و گفت که توجه وزارت صمت در سال آینده به این دو حوزه متمرکز خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین