آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدی نژاد امروز شنبه در چهاردهمین اجلاس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد با اشاره به ویژگیهای مهندسی گفت: دو ویژگی بسیار مهم در مهندسین وجود دارد که نخست برای هر مسألهای پاسخی داشته و در واقع برای آنها نشدنی معنا ندارد و دوم اینکه مهندسین همواره بر اساس یک نقشه راه حرکت میکنند.
وی افزود: اگر این نگاه بر تمام بخشهای کشور حاکم شود ما با هیچ مشکلی مواجه نخواهیم شد.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به خصیصه دیگر مهندسین تصریح کرد: ادبیات و تصمیمگیری مهندسین ما همواره به گونهای بوده است که مردم سخنان آنها را درک و با آنان در هر شرایطی همراهی کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ساختن ایران تاکید کرد و گفت: اگر یک ملت بخواهند عزیز باشند، از منافع و امنیت حیثیت خود دفاع کنند و در مناسبات جهانی اثر گذار باشند، باید پیشرفت کنند و البته این فقط از طریق سازندگی میسر است.
احمدینژاد با اعلام اینکه همه امکانات برای ساختن ایران مهیا است، ادامه داد: بهترین منابع طبیعی، بهترین نیروی انسانی و بهترین شرایط آب و هوایی برای ساختن ایران وجود دارد.
احمدینژاد در عین حال گفت من فکر میکنم ما در این شرایط نیازمند الگو و نقشه راه هستیم که هم اکنون بحث از الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت مطرح است.
وی در رابطه با ابعاد اسلامی پیشرفت ادامه داد: وقتی میگوییم الگوی اسلامی، یعنی مناسبات اجتماعی و فضای فرهنگی آینده را میخواهیم ترسیم کنیم.
احمدینژاد با طرح این سئوال که ما به کجا میخواهیم برسیم و آیا میخواهیم مثل مدعیانی باشیم که برای رسیدن به پول حاضرند دست به هر اقدامی بزنند، گفت: اینگونه نیست، ما باید بدنبال رسیدن به نقطهای انسانی و اخلاقی باشیم یعنی جامعهای که کرامت و عدالت بر آن حاکم باشد.
احمدینژاد ادامه داد: ما میخواهیم به جایی برسیم که تکتک انسانها ارزش داشته باشند و در فضایی پاک و سالم زندگی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ایرانی بودن این الگو نیز تاکید کرد و گفت: باور من این است که در تاریخ فعالیتهای عمرانی ایران، یک نگاه منسجم مهندسی وجود دارد که این نگاه را هم میتوان در تاریخ فرهنگ ایران مشاهده کرد و هم در فعالیت عمرانی.
احمدینژاد با اعلام اینکه کمتر روستایی در کشور ما وجود دارد که یک اثر مهندسی تاریخی نداشته باشد، افزود: اگر هر کدام از این آثار حفظ میشد و در معرض دید همه جهانیان قرار میگرفت سراسر ایران حاوی جاذبههای گردشگری بسیاری معرفی میشد.
احمدینژاد با اعلام اینکه در آثار عمرانی به جا مانده به خوبی میتوان دید که بهترین استفاده از طبیعت در ایران صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از مهندسیترین و دقیقترین کارهای صورت گرفته شبکه قنوات ایران است که با محیطزیست نیز سازگاری دارد.
وی در ادامه سخنان خود به شبکه مدرن آبیاری در شهرستان شوشتر اشاره کرد و گفت: این شبکه با 2700 سال قدمت کماکان ماندگار بوده و هم اکنون نیز میتوان از آن بهرهبرداری کرد.
احمدینژاد تصریح کرد: در زمینه مسائل فرهنگی نیز ایرانیان همانند مسائل عمرانی سرآمد بوده و در شرایطی که سرتاسر ایران توسط دیگران اشغال شده بود جوانههای ایرانی دوباره سر برآورد و حتی اشغالگران را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.
احمدینژاد نگاه ایرانی را در طول تاریخ نگاه مهندسی عنوان کرد و گفت: آنانی که امروز به دولت ایراد میگیرند نیز نمیتوانند به کارهای آن اشکال وارد کنند بلکه در بخشهای حاشیهای فضایی را ایجاد میکنند و در آن به ایرادگیری از دولت میپردازند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع مسکن اشاره کرد و گفت: طی 50 سال گذشته یکی از مسائل مهم ایران و جهان مسکن بوده و هم اکنون نیز از دغدغههای اصلی خانوار به شمار میرود.
احمدینژاد با انتقاد از شرایط مسکن و شهرسازی در کشور گفت: هیچ زمان مسأله و مشکل مسکن به اندازه 50 سال اخیر پیچیده نبوده است.
احمدینژاد با اشاره به 29 میلیون هکتار زمین قابل استفاده برای شهرسازی در کشور گفت: میتوان با این اهرم شیوه شهرسازی در کشور را عوض کرد و به 20 میلیون خانوار ایرانی هر کدام 1000 متر زمین بدهیم تا 10 درصد آن را زیر ساختمان برده و الباقی آن را به باغ تبدیل کنند.
وی به ایراد مطرح شده در رابطه با کمبود آب برای طرح اشاره کرد و افزود: جمعیت که تغییری نمیکند و میزان مصرف آب نیز به میزان جمعیت خواهد بود و این در شرایطی است که اگر منابع آب کشور به طور صحیح با آبیاری تحت فشار و یا کشاورزی گلخانهای مورد استفاده قرار گیرد ظرفیت لازم وجود دارد.
احمدینژاد به قیمت مسکن در شهر تهران اشاره کرد و گفت: به طور متوسط اگر قیمت مسکن 20 میلیون ریال به ازای هر متر محاسبه شود یک آپارتمان 100 متری حدود 200 میلیون تومان در بازار به فروش میرسد ولی اگر خانواده بخواهد 100 متر بنا در زمین اعطایی بسازد حدود 40 میلیون هزینه ساخت دارد.
وی افزود: اگر به این مبلغ هم 20 میلیون هزینه حصار و شبکه آبیاری و احداث باغ را اضافه کنیم یک خانه 1000 متری برای خانوادهای 60 میلیون تمام میشود که الباقی این مبلغ نیز میتواند در چرخه اقتصاد کشور عاملی برای سازندگی میشود.
احمدینژاد همچنین در ادامه سخنانش تصریح کرد: یک اشکال در نظام قبل از انقلاب در این کشور وجودداشت و آن این بود که حکومت هیچ ارتباطی با مردم نداشت. بعد از انقلاب نیز شاهد اشکالی هستیم که برخی حکومت را رقیب مردم میدانند در حالی که حکومت متعلق به مردم بوده و ما نیز هر کاری انجام میدهیم برای همین مردم است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید نگاه خود را مبتنی بر مهندسی ایرانی تنظیم کنیم، تصریح کرد: ما باید ایران را بر اساس الگوی اسلامی و ایرانی بسازیم و نباید اصالت خود را تغییر بدهیم زیرا اگر خودمان نباشیم نظم اجتماعی و فرهنگ خودمان را به هم ریخته و در آن شرایط همه چیز از دست میرود.
وی در ادامه سخنانش با اعلام اینکه هر جا کار موفقی در کشور صورت گرفت حاصل کار مهندسی است، گفت: هدفمند کردن یارانهها حاصل فعالیت جمعی بود که با نگاه مهندسی زمینههای اجرای این طرح را بررسی و آن را عملیاتی کردند و به همین خاطر امروز در دنیا این طرح به عنوان الگویی موفق شناخته میشود.
احمدینژاد همچنین با اعلام اینکه حجم کارهای عمرانی ما در سال جاری تقریبا دو برابر میشود از مهندسین خواست که در طرح جدید مسکن وارد شده و شرایط را برای زندگی خانوارها در شان ایرانیان مهیا کنند.
احمدینژاد در پایان تصریح کرد: باور من این است که ایران میتواند بر بام عزت جهان بنشیند.