کد خبر: ۱۰۹۲۵۷
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۷

افزایش مرگ‌های قلبی در ایران

سن ابتلا به سکته در ایران رو به‌کاهش است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و بروز سکته در ایران رو به کاهش است. به‌طوری که تعداد مرگ‌و میرهای قلبی از 300 مورد به 378 مرگ در روز رسیده که نشان دهنده جوان‌تر شدن بیماران قلبی در کشور است. 

آخرین آمار و بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که 39.3 درصد مرگ‌های ناشی از بیماری در کشور مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است که 19.5 درصد این مرگ‌و میرها به علت سکته قلبی رخ می‌دهد.

دکتر ابوالقاسم رضوانی، کارشناس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت گفت: توزیع عوامل خطر در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در سنین 15 تا 64 سال در کشور که مربوط به سال 88 است نشان می‌دهد که 16.1 درصد فشار خون بالا دارند، 43.9 درصد دچار اضافه وزن و چاقی هستند، 10.8 درصد مصرف دخانیات دارند و سطح فعالیت بدنی 38.9 درصد این افراد پایین است.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی از افزایش استرس، زندگی شهری و عدم تحرک بدنی به عنوان مهمترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نام برد و افزود: این معضل تنها مربوط به ایران نیست بلکه یک مسأله جهانی است. به طوری که سالانه 17.1 میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی در دنیا اتفاق می‌افتد.

تنها در در 6 ماه اول امسال بیش از 12 هزار نفر در زاهدان به بخش قلب بیمارستان خاتم‌الانبیاء این شهرستان مراجعه کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 10 هزار نفر افزایش داشته است.

دکتر سید پیمان طباطبایی، متخصص قلب و عروق با اشاره به اهمیت عادات غذایی در ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق گفت: استفاده از غذاهای پرچرب و ادویه‌جات متعدد، اضافه کردن نمک به هنگام غذا خوردن، مصرف مداوم قند و شکر و شیرینی از جمله عادات غذایی است که به مرور زمان موجب ابتلا فرد به بیماریهای قلبی و عروقی می‌شود.

این متخصص قلب و عروق از استعمال دخانیات، چاقی، دیابت و فشارخون به عنوان موارد مستعد کننده ابتلا به بیماریهای قلبی نام برد و گفت: اندازه دور کمر بیشتر از 85 سانتیمتر در بانوان و بیشتر از 110 سانتیمتر در آقایان نشان می‌دهد که فرد مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی است. بنابراین توصیه می شود آقایان از سن 40 سالگی و بانوان از 50 سالگی هر 6 ماه یک بار برای اطمینان از سلامت قلب و عروق به پزشک مراجعه کنند.

وزیر بهداشت هم با اشاره به وجود 11 هزار و 700 تخت برای بخش‌های قلب و عروق در بیمارستان‌های کشور در این این‌باره می‌گوید تا سال 1393 می بایست 30 درصد افزایش تخت در این بخش‌ها داشته باشیم که متاسفانه با افزایش شدید بیماری‌های قلبی و عروقی شاید نتوانیم به این افزایش تخت دست پیدا کنیم.

آخرین آمار از میزان مرگ‌و میر روزانه ناشی از بیماری‌های قلبی در کشور 300 مورد بود که هم اکنون به 378 مرگ رسیده که می‌تواند زنگ خطر جدی برای تهدید سلامت مردم و افزایش هزینه‌های درمانی در کشور باشد.

کارشناس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با اعلام اینکه 82 درصد مرگ‌های قلبی در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ می‌دهد، افزود: ورزش و فعالیت بدنی مهمترین عامل در کاهش سایر عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۱
0
0
خیلی عجیب که عامل مهم که آلودگی هوا و محیط زیست است ذکر نمیشه!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین