کد خبر: ۸۷۴۸۵
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۵:۲۷
در دیدار با دانشجویان دانشگاه تهران ابراز شد

اعلمی: احمدی‌نژاد خود را رئیس‌جمهور مردم فلسطین می‌داند!

30 سال است در مرحله امنیتی درجا می‌زنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اکبر اعلمی گفت: «اگر رئیس جمهور شوم سیاست خارجی خود را براساس حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملتهای دیگر، نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری و روابط صلح‌آمیز متقابل با دول غیر‌محارب تنظیم خواهم کرد، گفتگو با آمریکا با رعایت احترام متقابل و بدون پیش شرط، اولین گام در سیاست خارجی دولت من خواهد بود».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، اکبر اعلمی که روز سه شنبه و در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران سخن می‌گفت، به تشریح دیدگاه‌های خود در عرصه سیاست خارجی پرداخت و گفت: «تصور نمی‌کنم که هیچ دولتی از نقض آشکار اعلامیه حقوق بشر و کنوانسیون‌های بین‌المللی توسط دولت اسرائیل بی‌اطلاع باشد و گمان نمی‌کنم که هیچ ملت آزاده‌ای در دنیا وجود داشته باشد که جنایات ضد بشری این رژیم نسبت به فلسطینیان را محکوم نکند. با این وصف هیچ دولتی هم در جهان وجود ندارد که منافع دیگران را بر منافع ملی خود ترجیح دهد»!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در دوره‌های ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی افزود: «از همین رو دیپلماسی هر کشوری براساس تامین منافع ملی آن استوار می‌شود و لذا هنر دیپلماسی آن هم معطوف به تعریف مولفه‌های امنیت ملی بر پایه اجتناب از هرگونه فرصت‌سوزی و کاهش تهدیدات و ایجاد فرصت‌ها به نفع کشورش و در بهترین وجه آن شکار فرصت‌ها و یا تبدیل تهدیدات به فرصت‌ها به نفع کشورش می‌باشد».

نماینده سابق تبریز در مجلس گفت: «نظر به اینکه به موجب اصل 121 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران رییس جمهور سوگند یاد می‌کند که خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور کرده و در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزد، لاجرم دیپلماسی دولت او نیز باید بر همین اساس استوار گردد به نحوی‌که خروجی آن ناظر به تامین منافع مردم، اعتلای کشور در سطح جهان، حفظ استقلال در ابعاد مختلف آن و امنیت مرزها و تمامیت ارضی کشور باشد».

اعلمی ادامه داد: «بنابراین گرچه به موجب برخی از اصول قانون اساسی، مقولاتی مانند تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و دفاع از حقوق همه آنان، حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان و همچنین حمایت از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان، جزء مولفه‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی منظور شده است، اما نباید از نظر دور داشت که این نگاه آرمانی در برهه‌ای از انقلاب است در قانون اساسی جمهوری اسلامی جا خوش کرده است که سرمست از پیروزی‌های به دست آمده اول انقلاب، عالم و آدم را مقهور انقلاب خود می‌پنداشتیم و عزم خود را برای صدور انقلاب به مفهوم ایجاد دگرگونی‌های خشونت آمیز به سایر نقاط دنیا جزم کرده بودیم ، همچنان که رویکرد قانون اساسی در داخل کشور هم معظوف به تحقق آرمان‌های ارزشمندی نظیر اجرای "قانون از کجا آورده‌ای"، "آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح"، "پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه" و "رفع فقر" و "محو هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی"، "تامین آزادیهای سیاسی و اجتماعی"، "رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی"، "ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیر ضرور"، "رفع محرومیت در زمینه‌های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه" شده بود. بنابراین اگر این بخش از آرمان‌های انقلاب لباس واقعیت برتن کرده است می‌توان در مقام عملیاتی کردن سیاست خارجی آن هم برآمد»!

این حقوقدان افزود: «وانگهی، به موجب اصول 3، 152 و 154 همین قانون، دولت جمهوری اسلامی ایران در وهله نخست متعهد به تنظیم سیاست خارجی خود براساس حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملتهای دیگر، نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب شده است».

داوطلب نامزدی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سخنرانی احمدی نژاد در کنفرانس ضد نژاد پرستی در ژنو گفت: «اما متاسفانه دولت و شخص احمدی نژاد بیش از آنکه به تحقق این قسمت از قانون اساسی بیاندیشد، خود را رئیس جمهور و نماینده تام‌الاختیار مردم فلسطین وانمود می‌کند و به همین سبب به جای آنکه در دومین نشست کنفرانس ضد نژادپرستی سازمان ملل متحد در ژنو و یا اجلاس‌های مشابه این سازمان رویکرد سیاست خارجی خود را معطوف به تامین منافع ملی کشورش نماید، به بدترین روش ممکن همه دغدغه‌اش متوجه فلسطین می‌شود و متاسقانه نتیجه‌ای هم که از این قبیل مواضع گرفته می‌شود، به جای آنکه تامین کننده منافع فلسطینیان باشد، به زیان ملت ایران و مردم فلسطین تمام می‌شود. در حالی‌که اگر سیاست خارجی معتدل و واقع بینانه‌ای داشتیم و رئیس جمهور بر مشی اعتدال و واقع بینی عمل می‌کرد، با تدبیر و درایت می‌توانستیم ضمن شکار فرصت‌ها، تهدیدات را هم به فرصتی به نفع کشورمان تبدیل کرده و هر دو وجه سیاست خارجی را تحقق ببخشیم».

رئیس سابق گروه‌های دوستی پارلمانی ایران و آلمان و ایران و انگلیس با اشاره به واکنش رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در اجلاس اقتصاد جهانی در داووس سوئیس در برابر شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی گقت: «اردوغان به زیباترین روش در دواووس سوئیس همین کار را کرد و به جای آنکه تحقیر شود و هزینه‌ای بر کشورش تحمیل کند، رئیس جمهور اسرائیل را تحقیر کرد و البته در فرصتی کاملا مناسب همزمان سه فرصت برای خودش، کشورش و مردم مظلوم فلسطین ایجاد کرد، بدون اینکه تهدیدی را بر علیه کشورش فراهم سازد».

این نماینده سابق مجلس با اظهار تاسف از برخی موضعگیری‌های دولت کنونی گفت: «متاسفانه در اثر همین رویکرد سیاسی افراط‌آمیز است که یک ایرانی، نقطه به نقطه فلسطین و یکایک مشکلات مردم آن را بهتر از شهرهای بزرگ کشورش و مشکلات هم‌وطنان خود در آنجا و به ویژه در شهرهای خوزستان و کردستان می‌شناسد که روزگاری سنگر دفاع از تمامیت ارضی ایران بوده است».

وی در ادامه یادآور شد: «افزون بر همه اینها دولت جمهوری اسلامی و در راس آن رئیس جمهور به موجب سوگندی که ایراد کرده است ملزم به تامین خودکفایی در علوم و فنون و صنعت و کشاورزی و امور نظامی، تامین قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی جامعه، پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه به منظور ایجاد رفاه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و بر طرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و برآوردن نیازهای مردم ایران، تامین مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه و تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسائل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کار هستند ولی وسائل کار ندارند، می‌باشد».

وی افزود: «پرواضح است که تامین این همه در گرو رشد و توسعه اقتصادی است و رشد و توسعه اقتصادی هم در گرو جذب سرمایه و امنیت اقتصادی می‌باشد. بنابراین سرمایه به سمتی سوق می‌یابد که در آنجا امنیت باشد. کشوری که 30 سال در مرحله امنیتی در جا زده نمی‌تواند وارد مرحله توسعه گردد، برای این منظور لازم است از هرگونه سیاست تنش زا اجتناب کرده و دست دوستی را به سوی همه کشورها دراز نمائیم و از این طریق صلح و آرامش و رشد و توسعه اقتصادی را برای کشورمان به ارمغان آوریمب.

این داوطلب نامزدی ریاست جمهوری در پایان سخنان خود تاکید کرد: «اگر بنده رئیس جمهور شوم، سیاست خارجی خود را براساس حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملتهای دیگر، نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب تنظیم خواهم کرد، گفتگو با آمریکا با رعایت احترام متقابل و بدون پیش شرط، اولین گام در سیاست خارجی دولت من خواهد بود».

در این دیدار عده‌ای از دانشجویان نیز به طرح دیدگاه‌های خود پرداخته و از اعلمی خواستند که هرچه زودتر ستادهای انتخاباتی خود را به کمک دانشجویان در سراسر کشور فعال نماید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
France
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۵
0
0
DIDGHAH AGAY AKBAR ALAMY BESSIAR KOTAH HASST,KSHVAR BOZ_ORGH BE DIDGHAH JAHANY MAN_ANDEDE DR AHMADINEJADE DARADE AGHAR ISHAN NABOOD ENERGI HASTEI HAM NABOOD
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۵
0
0
ای ول بازم مثل همیشه بدون هیچ واهمه ای حرف دل ملت رو زدی. با هاتیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۵
0
0
اعلمی اعلمی ....حمایتت می کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۶
0
0
درود بر اعلمی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۶
0
0
گل گفتی آقای اعلمی .
راستش اگر ایشان بروند شهروند فلسطین هم بشوند خیلی بهتر است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۶
0
0
کاش روزی را ببینیم که این آرزوها عملی گردد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۶
0
0
اعلمي نماد شرف ، غيرت و آبروي يك آذربايجاني با اصل و نسب و از نسل سپاهي هاي 57 مانند شهيد باكري است من به او ايمان كامل دارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۶
0
0
س از مدتها یک نفر به مشکلات اصلی کشور پرداخته و اها را به درستی تشریح کرده است . اما جناب اعلمی باید بداند که متاسفانه رییس جومهور در ایران دارای قدرت کامل نبوده و از بسیاری از جهات تحت فشار بوده به طوری که قدرت وی تعدیل می شود.با این وجود به عنوان یک ایرانی به اقای اعلمی توصیه می کنم یا در عرصه انتخابات حاضر نشو یا اگر امدی با قدرت بر سر اعتقاداتت بایست واز هیچ قدرت و مقامی نترس.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۵
0
0
شجاعت اعلمی افتخار ایرانیان هنوز زنده ایم. از اعلمی حمایت میکنم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین