کد خبر: ۱۳۱۶۸۶
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۸
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ايران اعلام کرد؛

ايران مقام دوم شيوع مصرف مواد مخدر در جهان

افغانستان در مقام نخست و پاكستان در مقام سوم قرار دارد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: براساس جدیدترین اعلام دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، کشور ما دارای دومین مقام در شیوع مصرف مواد مخدر است. افغانستان در مقام نخست و پاکستان نیز در مقام سوم قرار دارد.

به گفته نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران (UNODC) رقم میزان شیوع مصرف در ایران 2 / 26 و نشان‌دهنده تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر در مقایسه با جمعیت است. 

"آنتونیو دلئو"، در نشست خبری به منظور معرفی گزراش تجارت جهانی مواد افیونی افغانستان، نقش توافقات بین‌المللی و ارائه آمار و اطلاعات دقیق از سوی کشورها به دفتر متبوع خود را راه موثری در راستای پیشگیری از گسترش مصرف مواد مخدر دانست.

پیشگیری از ایدز

دلئو در بخشی از این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سئوالی در مورد همکاری‌های UNODC با ایران در زمینه برنامه‌های پیشگیری از گسترش ایدز گفت: «UNODC از ده سال گذشته همکاری خوبی در راستای پیشگیری از ایدز شروع کرده‌است.»

به گفته وی؛ در ایران 70 درصد موارد مشخص شده مبتلایان به ایدز معتادان تزریقی هستند.

نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران افزود: از سال 2001 و 2002 بین UNODC و سازمان زندان‌ها یک پروژه آزمایشی با هدف کنترل و کاهش نرخ شیوع ایدز در زندان‌ها شروع شد، در پی این اقدام یکسری برنامه‌های دیگر نیز در قالب کلینیک‌های مثلثی در این زمینه آغاز شد که درمان و نگهداری معتادان با متادون، حرفه آموزی در زندان و اقدامات روانی و اجتماعی و برنامه‌های کاهش آسیب از جمله آنهاست.»

به گفت؛ه وی دانشگاه کیوتو ژاپن نیز این پروژه را بسیار مثبت ارزیابی کرده و این اقدامات در زندان‌های کشور گسترش یافت.

نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران گفت: با اجرای این برنامه‌ها شیوع ایدز کنترل شده و میزان شیوع از 3 / 6 در سال 2004 به 1 / 4 در سال 2010 رسید.

نماینده UNODC در ایران یادآوری کرد: در این زمینه از برنامه‌های ملی درمان و بازپروری معتادان به مواد مخدر حمایت می‌کنیم.

فعالیت نهادهای غیردولتی

همچنین دلئو در مورد فعالیت بیش از 100 نهاد غیر دولتی (NGO) در حوزه ترک اعتیاد گفت: شیوه عمل UNODC حمایت از NGOها و ظرفیت‌سازی در این زمینه است.

نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران در این نشست مطبوعاتی گزارشی را از جدیدترین پژوهش UNODC که 6 مرداد توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل رونمایی شده ارائه داد.

براساس این پژوهش افغانستان همچنان بزرگ‌ترین منبع تجارت غیر قانونی تریاک و هروئین و درآمد آن از این تجارت در سال 2009 به حدود 68 میلیارد دلار رسیده‌است؛ این رقم از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها بیشتر است.

مصرف مواد افیونی در افغانستان و کشورهای همسایه طی دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته‌است.

از 123هزار هکتار زمین تحت کشت تریاک حدود 35 هزار هکتار تنها برای مصرف منطقه زیر کشت تریاک رفته اما اکنون تریاک افغانستان به بازارهای مصرف در آسیای شرقی رسیده‌است.

از سوی دیگر گرایش مهم دیگر افزایش تولید و جریان تجارت هروئین است.

یکی از اصلی‌ترین پیش‌سازهای تولید هروئین ماده شیمیایی به نام استیک انیدریک است که به افغانستان قاچاق می‌شود.

آمارهای UNODC نشان می‌دهد که در سال 2009 حدود 38 تن از این ماده شیمیایی به جنوب افغانستان که عمده محل‌های تولید هروئین در آن قرار دارند، وارد شده‌است.

بر اساس گزارش UNODC در همین سال حدود 300 تا500 آزمایشگاه حدود 380 تن هروئین تولید کرده‌اند.

بر اساس برآورد این گزارش در سال 2009 حدود 150 تن از هروئین افغانستان به اروپا و 120 تن به آسیا و 45 تن به افریقا رسیده است. گروه‌های جنایت سازمان یافته بین‌المللی اکثر درآمد 68 میلیارد دلاری این تجارت را از آن خود کرده‌اند.

دلئو تاکید کرد: «قاچاقچیان مواد مخدر از وضعیت ناامن استان‌های هلمند، قندهار و‌ نیمروز در جنوب افغانستان سوء استفاده می‌کنند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
0
0
آفرين به ايران!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین