کد خبر: ۸۸۹۴۶
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۸:۰۹
ساعت 15 و ده دقیقه یکشنبه، 27 اردیبهشت‌ماه

حضرت آیت‌الله‌العظمی بهجت به ملکوت اعلی پیوست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت الله العظمی بهجت از مراجع تقلید دارفانی را وداع گفت.

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، حضرت آیت الله العظمی بهجت ساعت 15 و ده دقیقه امروز یکشنبه به علت ایست قلبی به بیمارستان حضرت ولی عصر قم منتقل شد که تلاش پزشکان برای احیای ایشان موثر واقع نشد. 

حضرت آیت‌الله‌العظمى آقاى حاج شیخ محمد تقى بهجت (ره) در اواخر سال 1334 ه.ق در شهر فومن واقع در استان «گیلان» به دنیا آمد و هنوز شانزده ماه از عمرش نگذشته بود که مادر را از دست داد.
 
تحصیلات ابتدایى حوزه را در مکتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب در سال 1348 ه ق هنگامى که تقریبا 14 سال از عمر شریفش مى‌گذشت، براى تکمیل دروس حوزوى عازم (عراق) شد و حدود 4 سال درکربلا معلى اقامت نمود و علاوه بر تحصیل علوم رسمى از محضر استادان بزرگ آن سامان، از جمله مرحوم حاج شیخ ابوالقاسم خویى (غیر از آیت الله العظمى خویى معروف) بهره برد و در سال 1352 ه ق براى ارائه تحصیل به «نجف اشرف» رهسپار گردید و سطح عالى علوم و حوزه را در محضر آیات عظام از جمله حاج شیخ مرتضى طالقانى (ره) به پایان رساند و پس از درک محضر آیات عظام: حاج آقاى ضیاء عراقى و میرزاى نائیینى (رحمة‏الله) در حوزه درسى آیت‌الله حاج شیخ محمد حسین غروى اصفهانى وارد شد. 

- 18 سالگى با آیت حق علامه قاضى (ره) آشنا شد و گمشده خویش را در وجود ایشان یافت و در سلک شاگردان اخلاقى - عرفانى ایشان درآمد و سرانجام در سال 1364 ه.ق موافق با 1324 هش قلبى صیقل یافته از معنویت و سینه ‏اى مالامال ازعشق به حضرت حق و با کوله بارى از علم و کمال به سرزمین خویش هجرت نمود و در زادگاهش تشکیل خانواده داد و در حالى که آماده بازگشت به نجف اشرف بود هنگام عبور موقت در قم در زمانى که هنوز چندین ماه از مهاجرت آیت‌الله بروجردى (ره) به قم نگذشته بود موقتاً مقیم شد و خبر رحلت اساتید بزرگ حوزه علمیه نجف را یکى پس از دیگرى مى‏شنود و درشهر مقدس قم رحلت اقامت مى‏افکند.
 
در قم از محضر آیات عظام: حجة‏الاسلام والمسلمین کوه‌کمره‏اى و آیت‌الله العظمى بروجردى به هم رسانیده و انگشت‌نما مى‌گردد. معظم پس از ورود به قم به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و به ترتیب شاگردانى بسیار قیمت گماشت و هنوز نیز تدریس درس خارج ایشان ادامه دارد. 

محل تدریس درس خارج ایشان ابتدا در حجرات مدارس و بعد در منزل شخصى خود و اکنون در مسجد فاطمیه واقع در گذرخان تشکیل مى گردد و محل اقامه نماز جماعت و مراجعات عمومى ایشان نیز همین مسجد است. 

تالیفات معظم ، عبارتند از :
یک دوره کامل اصول، حاشیه بر مکاسب شیخ انصارى (ره) و تکمیل آن تا آخر مباحث مربوط به مکاسب و متاجر، دوره کامل طهارت، دوره کامل کتاب صلاة، دوره کامل کتاب زکات، دوره کامل کتاب خمس و حج، حاشیه بر کتاب ذخیرة العباد مرحوم شیخ محمد حسین غروى، چندین مجله تقریبا یک دوره فقه فارسى، حاشیه بر مناسک شیخ انصارى (ره) و ...


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
1
خاک بر سر کنم ومویه کنان می گریم
در غم دوری تو سرو نهان می گریم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
1
چیزی جز انتظار شفاعت در قیامت را از ایشان نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
1
انا لله وانا اليه راجعون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
0
انا لله و انا الیه راجعون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
1
رحلت این مرجع تقلید بزرگ و عارف بی همتای قرن را به
تمامی دوستداران اهل بیت و ایشان تسلیت عرض مینمایم
ناشناس
|
Iraq
|
۲۲:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
0
1
دریغا ای دریغا ای دریغا خدایی سایه ای رفت از سر ما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۸
0
1
سلام بر دوستان عزیز
علی الخصوص شیعیان
بنده هم به زعم خودم این ارتحال جانسوزو تسلیت میگم
حقا که شیعه پدری مهربان ودلسوز رو از دست داد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین