کد خبر: ۱۲۹۰۸۸
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۱:۱۹

پاسخ کیهان به سؤال "یک سرویس اطلاعاتی چه زمانی هویت مأمور خود را فاش می‌کند؟"

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه کیهان در سرمقاله روز یکشنبه خود به بررسی موضوع نفوذ محمدرضا مدحی در سرویس‌های اطلاعاتی غرب پرداخت و در خلال آن با بیان این نکته که "یک سرویس اطلاعاتی، هویت عامل نفوذی خود را تنها در دو حالت فاش می کند و از عملیات نفوذ، پرده برمی‌دارد"، به تبیین آن پرداخت.

به گزارش آفتاب، کیهان حالت اول را هنگامی دانسته است که "عامل نفوذی از میانه راه جذب شده باشد. یعنی ابتدا به سرویس اطلاعاتی حریف پیوسته و به خدمت آن درآمده باشد ولی بعدها به هر علت- از جمله پشیمانی و عذاب وجدان- نشانه‌هایی از آمادگی خود برای بازگشت نشان داده و سرویس اطلاعاتی خودی با دریافت هوشمندانه این نشانه‌ها به سراغ وی رفته و او را جذب کرده باشد". 

کیهان می‌افزاید: «در این حالت عامل جذب شده با دریافت دستور العمل از سرویس خودی، به کسب اطلاعات بیشتر از میدان فعالیت قبلی، نفوذ عمیق تر به حیاط خلوت حریف و اخلال در چرخه عملیاتی دشمن می پردازد».
 
این روزنامه ادامه می‌دهد: «از آنجا که مأموریت این دسته از نفوذی ها- جذب شده در میانه راه- به تدریج تغییر می کند، احتمال شناسایی آنها از سوی سرویس حریف بالا می رود و سرویس شکارکننده برای پیشگیری از شناسایی عامل نفوذی خود، بعد از کسب اطلاعات کافی از میدان فعالیت وی و انجام عملیات فریب روی سرویس اطلاعاتی دشمن عامل نفوذی خود را از چرخه نفوذ بیرون می کشد و روی سرنوشت او ریسک نمی کند».
 
حالت دوم از نگاه روزنامه کیهان، هنگامی است که «یک سرویس اطلاعاتی از عوامل نفوذی قابل توجهی در حوزه فعالیت حریف برخوردار است». 

کیهان در تشریح این حالت می‌نویسد: «در این حالت، افشای هویت عامل نفوذی- مخصوصاً اگر از میانه راه جذب شده باشد- اولا؛ با توجه به حضور نفوذی های ناشناخته دیگر، به عملیات و چرخه نفوذ لطمه‌ای نمی‌زند و ثانیاً؛ نشان دادن «ضرب شست» و تحمیل برتری خود به حریف است. یعنی دقیقاً همان اقدامی که وزارت اطلاعات کشورمان با تهیه و پخش مستند «الماس فریب» انجام داد و برتری سربازان گمنام امام زمان- ارواحنا له الفداء- را به رخ دشمن کشید».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین