آفتابنیوز : آفتاب: رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «در یکی از بهترین شرایط سیاسی بین المللی در سی سال اخیر هستیم».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، محمود احمدی نژاد که به طور مستقیم از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامیایران با مردم سخن میگفت، با تبریک اعیاد ماه مبارک رجب افزود: «در آستانه میلاد حضرت علی (ع) که پس ا ز پیامبر عزیز اسلام (ص) بالاترین هدیه خداوند به بشر است هستیم».
رئیس جمهور گفت: «حضرت علی (ع) میزان، راه، راهنما، دست گیر و واسطه فیض الهی برای همه افراد بشر و متعلق به همه اقوام و ملل است».
افکار عمومی جهان حتی اروپاییها به صورت یکپارچه با ملت ایران استوی در خصوص موضوع هستهای ایران تصریح کرد: «این موضوع در بستر گستردهتری است و با توجه به آن بستر، باید مسائل هستهای پیگیری شود».
آقای احمدی نژاد با اشاره به صف آرایی استکبار جهانی در مقابل ایران گفت: «در سی سال اخیر مهم ترین هدف آنها متوقف کردن ملت ایران بوده است».
رئیس جمهور گفت: «آنها مخالف جنگ، سلاح و کینه ورزی نیستند زیرا خود پرچمدار اینها هستند، آنان نمیخواهند کشوری با تمدن بالا و با ظرفیتهای فرهنگی عظیم به مراتبی از پیشرفت دست یابد که بتواند الگوی سایر کشورها شود».
احمدی نژاد افزود: «آنها با مطرح کردن موضوع هستهای و بمب اتم تصور میکردند میتوانند ملتها را علیه ما بشورانند اما به فضل الهی و با هوشمندی وایستادگی ملت و درایت رهبری چنانایستادگی در قضیه هسته ا ی روی داد که ابعاد آن از حوادثی چون ملی شدن صنعت نفت صدها برابر بالاتر است».
رئیس جمهور با اشاره به مذاکره پاریس مدعی شد: «در توافق پاریس همه حقوق ما سلب شد و حتی در آن مذاکره گفتند اگر 20 سانتریفیوژ بخواهید باید ده سال مذاکره کنید».
وی افزود: «اکنون روند برخورد با ایران تغییر کرده و جهت گیریها نیز عوض شده است».
احمدی نژاد گفت: «در فروردین 1385 وقتی با زنجیره فعال سانتریفیوژهای ما مواجه شدند به 164 سانتریفیوژ رضایت دادند و بعد که تعداد سانتریفیوژها به 3000 رسید سر و صداایجاد کردند اما اکنون فضا، فضای مذاکره است و مذاکره باید بدون پیش شرط باشد چرا که ما به هیچ وجه پیش شرط تعلیق را قبول نخواهیم کرد».
رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران حاوی مسائل جهانی و برپایی عدالت در جهان است».
آقای احمدی نژاد در ادامه سخنانش در گفتگوی مستقیم با مردم از شبکه یک سیما افزود: «تقریباً همه آنها در موضوع هستهای متوجه بن بست مسیر گذشته خود شدهاند و اکنون تنها راه استفاده از ظرفیتهای عظیم ایران، گفتگو، تفاهم و پذیرفتن حقوق قطعی ملت ایران است».
رئیس جمهور تصریح کرد: «آنان باید حقوق ملت ایران را محترم بشمارند و بارها اعلام کردهایم که در شرایط برابر و عادلانه آماده گفتگو هستیم».
آقای احمدی نژاد با اشاره به بسته پیشنهادی ایران گفت: «از نقاط قوت و افتخار ملت ایران این است که در این بسته حقوق خود را در قالب مسائل جهانی، عدالت و دوستی دیده است».
رئیس جمهور گفت: «جمهوری اسلامی ایران در این بسته پیشنهادی برای رفع نگرانیهای جهان، راه حل ارائه کرده و خلع سلاح هستهای، تامین امنیت منطقه و جهان و مسائل اقتصادی ازجمله این پیشنهادهاست».
آقای احمدی نژاد افزود: «ما بر گفتگو درباره بسته پیشنهادی خود تأکید میکنیم و کشورهای 1+5 نیز به آن اذعان داشتهاند».
رئیس جمهور تصریح کرد: «دو طرف باید در مذاکرات بر مشترکات بستههای پیشنهادی تأکید کنند و در این گفتگوها چارچوب و زمانبندی مذاکرات و نحوه تصمیم گیری در هر مرحله تنظیم شود».
آقای احمدی نژاد گفت: «جمهوری اسلامیایران غیر از رژیم صهیونیستی که آن را اساساً مشروع و انسانی نمیداند، با بقیه کشورها آماده گفتگو در شرایط عادلانه است زیرا جز فراهم کردن این شرایط برای گفتگو، مذاکره معنا ندارد».
رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از میزان توفیق دولت در موضوع هستهای و ایجاد امنیت و تامین منافع ملی چیست گفت: «دولت جزو ملت بزرگ ایران است و مردم کار خود را انجام میدهند».
آقای احمدی نژاد افزود: «دولت نیز قطرهای از اقیانوس ملت است و اکنون افکار عمومی جهان حتی اروپاییها در موضوع هستهای تقریباً به صورت یکپارچه با ملت ایران است».
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: «در جنگ روانی که علیه کشورمان برپا شد ملت ایران حقانیت خود را اعلام کرد و در این نبرد مردم ایران و بلکه بشر دستاوردهای بزرگی به دست آورد».
آقای احمدی نژاد گفت: «اکنون فلسفه نظم یکجانبه و ناعادلانه به طور کامل زیر سؤال رفته و ناکارآمدی و ظالمانه بودن آن آشکار شده و نظم جدیدی بر اساس پاکی و عدالت در جهان شکل گرفته است».
از کشورهای مختلف پیغام و پیک میفرستند
رئیس جمهور افزود: «اگر نظم ظالمانه در جهان برپا شود هیچ ملتی روی آرامش را نمیبیند».
رئیس جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از استقبال گسترده ملتها و دولتهای مختلف از پیشنهادهای جمهوری اسلامیایران در حل مسائل گوناگون جهانی تصریح کرد: «امسال هم ابعاد مختلف این پیشنهادها را در نشست سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک تشریح خواهم کرد».
آقای احمدی نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه اول سیما افزود: «از کشورهای مختلف پیغام و پیک میفرستند تا جزئیات پیشنهادهای ما را دریافت کنند و بر این مسئله اصرار میکنند که حرفهای شما حرف دل ماست، اما دوست داریم جزئیات آنها را بیشتر بدانیم».
رئیس جمهور با بیان ا ینکه برای ملت ایران و مردم منطقه هم اکنون فضای جدیدی برای حرکت رو به جلو در عرصه بین المللی فراهم شده است تاکید کرد: «سی سال است که دشمن ما را مورد هجوم قرار داده است؛ ابتدا هجوم نظامیبود که دیگر جرات آن را ندارد و نخواهد داشت و پس از آن هم هجوم تبلیغاتی و سیاسی و ما همواره بنا بر ضرورت موضعی تدافعی داشتیم».
رئیس شورای عالی امنیت ملی، در پیش گرفتن موضع تدافعی را در نهایت دارای پایان و ظرفیت خاص دانست و گفت: «بالاخره موضع تدافعی به گونهای است که در آخر آدم را مجبور میکند که امتیاز بدهد و این موضع هم کفی دارد و آنها در سی سال گذشته سعی کرده بودند از این موضع به نفع خود استفاده کنند و ما را به عنوان کشوری که نظم پذیر نیست در دنیا جا بیندازند و این جای تامل دارد که کشورهایی که عدالت، صلح و امنیت بین المللی را زیر پا میگذارند و سابقه شان در دنیا مشخص است از مظلومیت ما سوء استفاده کنند».
محمود احمدی نژاد بر عوض شدن این معادله تاکید و تصریح کرد: «برای عوض شدن این معادله نیاز به سیاست فعال داریم و سیاست فعال به این معنی است که این خطرها و فشارها را باید تا حد ممکن از مرزهایمان دور کنیم و بهترین جا برای این تهدیدها، فشارها و خطرها در خانه خود حریف است».
درون آمریکا براساس اطلاعاتی که داریم، در حال انفجار استرئیس جمهور به انتخابات آینده ریاست جمهوری امریکا اشاره کرد و افزود: «بر اساس همین سیاست فعال هر دولتی که در امریکا بر سرکار بیایید چارهای ندارد که دو کار را در سرلوحه کارهای خود قرار دهد که نخستین آن جمع کردن دایره دخالتهای خود از بیرون از مرزهای امریکا و بردن آن به داخل خود امریکا است».
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: «آمریکائیها دومین کاری را که مجبورند در دستور کارشان قرار دهند ایجاد تعاملی سازنده با ایران است ما این حرف را فقط به یک عنوان حرف و تحلیل نمیزنیم بلکه استدلالی پشت سر آن داریم و پیامهای فراوانی نیز در این زمینه دریافت کردهایم».
احمدی نژاد به مشکلات فراوان داخلی امریکا اشاره کرد و گفت: «آنها با اتخاذ این سیاستهایی که داشتند، هزینههای فراوانی را به ملت خودشان تحمیل کردهاند و در واقع از جیب آنها زدهاند و در عین حال فقر را هم به ملتهای دیگر تحمیل کردهاند و امروز نیز درون آمریکا براساس اطلاعاتی که داریم به دلیل همین مشکلات در حال انفجار است و باید چنین راه کارهایی را در سرلوحه کارهایشان قرار دهند».
پرتاب چند موشک، دشمنانمان را به شدت ترساندرئیس جمهور گفت: «دشمن با کوچک ترین حرکت نیروهای دفاعی ما که با نیروی عظیم کشورمان قابل مقایسه نیست به شدت ترسید و عقب نشینی کرد».
آقای احمدی نژاد در ادامه گفتگوی مستقیم خود با مردم از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامیایران افزود: «دشمن در پی به دست آوردن دو دستاورد در منطقه بود که با شکست مواجه شد».
وی تصریح کرد: «نخستین شکست دشمن در به دست آوردن حق مالکیت در عراق و تثبیت آن در بلندمدت بود که به توفیقی دست نیافت و در دومین هدف خود که اجرای سناریویی برای بسته پیشنهادی اروپا برای ایران بود نیز با بن بست مواجه شد».
آقای احمدی نژاد اضافه کرد: «قدرت دفاعی کشور به قدری زیاد است که تنها پرتاب چند موشک، دشمنانمان را به شدت ترساند».
وی در پاسخ به سؤالی درباره بی احترامی برخی از کشورها به مسافران ایرانی گفت: «در بیشتر سفرها که اینجانب رفتهام، با انبوهی از ایرانیان مواجه شدهام که با آنها برخوردی بسیار محترمانه شده است، جز اندکی از کشورها که ما نیز با آنها مشکل داریم».
وی با بیان اینکه تعاملات سیاسی کشورمان با کشورهای دیگر تحول جدیدی را آغاز کرده است افزود: «هم اکنون بیشتر کشورها روابط بسیار خوبی با اتباع ایرانی دارند».
احمدی نژاد تصریح کرد: «البته در برخی از کشورها برخورد سیاسی با ایران میشود اما در بیشتر کشورهای جهان برخورد با ایرانیان بسیار خوب است».
در دو سال و ده ماه اخیر به اندازه ده سال مدالهای رنگارنگ کسب کردهایم
رئیس جمهور درباره پیشرفتهای علمیو فرهنگی کشور در سه سال اخیر با توجه به برنامه چشم انداز بیست ساله گفت: «حوزه فرهنگ در چند بخش قابل بررسی است که از جمله تربیت بدنی و ورزش است و من فکر میکنم در دو سال و ده ماه اخیر به اندازه ده سال در مسابقات و رقابتهای میادین جهانی، جوانان ورزشکار ما مدالها رنگارنگ ما کسب کردهاند و هر روز مدالی میگیریم که تعداد آنها بسیار چشمگیر و روز افزون است» .
احمدی نژاد در برخی رشتهها مثل دو ومیدانی گرفتن مدال یک آرزوی تاریخی بود اما در این دو سال دیدیم که تحقق یافت که البته حاصل هوش واستعداد جوانان و برنامه ریزیهای خوب مدیران تربیت بدنی است.
رئیس جمهور افزود: «پایههای ورزش ما مستحکم میشود و در برخی رشتهها مثل شنا و شیرجه که در عرصه جهانی حضور نداشتیم امروز به موفقیتهایی دست یافتهایم».
استقبال از فیلمهای ایرانی در رقابتهای جهانی چند برابر شده استوی گفت: «در بخش کتاب هم در تولید و تنوع آثار، روندی تصاعدی داشتیم و در نمایشگاه کتاب امسال دیدید که هم بازدید و هم خرید از نمایشگاه با توجه به اینکه قیمت کتاب هم بالا رفته اما خرید چند برابر شده است و ما الان نمایشگاههای دورهای در تمام استانها برگزار میکنیم و در بخش موضوعات و به روز بودن هم در حوزههای غیر کتاب پیشرفتهای خوبی داشتهایم».
رئیس جمهور گفت: «در بخش فیلم همیشه مشکلاتی داشتیم و در جاهایی کش وقوس وجود داشته ولی به لحاظ حجم، بسیار افزوده شده است و در همین بخش میبینیم که استقبال از فیلمهای ایرانی در رقابتهای جهانی چند برابر شده است».
من برخی برخوردها را در زمینه فرهنگ عمومی قبول ندارم
احمدی نژاد با اشاره به رشد چشمگیر کشور در بخشهای مختلف هنری گفت: «در بخش فرهنگ عمومیخیلی خوب رشد کردیم؛ البته برخی جاها را من قبول ندارم اما جوانان و زنان و مردان ایرانی واقعا خوب و شایستهاند در برخی جاها آلودگیهای اندکی وجود دارد که در مقایسه به دیگر کشورها خیلی کوچک و اندک است و بنابر این من برخی برخوردها را در این زمینه قبول ندارم و معتقدم مردم ما اهل منطق و گفتگو هستند و حرفهای درست را میپذیرند و هیچ کس با کار و روش درست لجبازی نمیکند».
برای نخستین بار تمدن ایران اسلامی را به کتابهای درسی بردیم
رئیس جمهور گفت: «مردم ما معنوی ترین مردم جهان هستند و یک سری کارها و سرمایه گذاریها در حوزه تمدن وفرهنگ عمومی از جمله تمدن و فرهنگ ایرانی صورت گرفته که بینظیر است و ما برای نخستین بار تمدن ایران اسلامی را به کتابهای درسی بردیم که کاری بسیار زیربنایی است و امروز واقعا ملت ایران در عرصه فرهنگ میدرخشد».
وی گفت: «ایرانیان در خارج از کشور در همه جا با تشکیل خانههای ایرانیان و کانونهای فرهنگی کار اصلی خود را معرفی فرهنگ و تمدن ایران قرار داده اند و اگر به مشخصههای فرهنگ ایران توجه کنیم ، محبت و خانواده و احترام به بزرگترها و شرکت در مراسم معنوی نظیر اعتکاف، ماه مبارک رمضان، ایام شهادت حضرت سید الشهدا ( ع ) و عید نوروز تجلی یافته است».
احمدی نژاد با اشاره به برگزاری جشن نوروز در بسیاری از کشورها گفت: «در همین سه سال، تعداد کشورهایی که نوروز را گرامی میدارند، سه برابر شدهاست و کارهای فرهنگی که دراین سالها صورت گرفته است درطول تاریخ کشور سابقه ندارد اما کار فرهنگی کاری نیست که به رضایت برسیم».
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفتهای علمیکشور به موفقیتهای بزرگ در بخش پزشکی اشاره کرد و گفت: «روند مراجعه بیماران معکوس شده و در سال گذشته بیش از بیست هزار غیرایرانی برای درمان به ایران مراجعه کردند و پیش بینی میشود که امسال به شصت هزار نفر برسد که روند تصاعدی است و امروز مراجعه ایرانیان برای درمان به خارج کشور خیلی اندک است، چون به لحاظ علمی کار پزشکی ایران در سطح بالا و ازطرفی ارزان تر است».
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود از شبکه یک سیما گفت: «فارغ التحصیلان ما را همه جای دنیا جذب میکنند که این نشان دهنده اعتبار علمیدانشگاههای ماست».
آقای احمدی نژاد در پاسخ به کم بودن بودجههای پژوهشی در کشور و گلایهها از این موضوع گفت: «در باره رشد علمیو بودجه پژوهشی باید دید خودمان را با چه کشورهایی مقایسه میکنیم؛ در دنیا پژوهش دست بخش خصوصی است، بنا بر این ما نباید بودجه پژوهشی مان را با آنها مقایسه کنیم».
رئیس جمهور افزود: «در حال حاضر در کشور ما مهندسان کشاورزی و صنایع در بخش خصوصی قراردادهای پژوهشی خوبی با دانشگاهها بستهاند».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه در بخش دولتی نیز کارهای خوبی انجام شده است گفت: «یک تا چهار درصد از بودجه بخش اقتصادی دولت و یک درصد از بودجه بخش عمومیدولت را به پژوهش اختصاص دادهایم».
رئیس جمهور افزود: «رقم پیش بینی شده برای امر پژوهش در بودجه سالیانه بالای 1200 میلیارد تومان است که رقم خوبی است».
آقای احمدی نژاد گفت: «چندی پیش در بخش مخابرات بیش از 120 میلیارد تومان در زمینه پژوهش با دانشگاه قرارداد بسته شد و در بخش صنعت نیز دو سه قرارداد پژوهشی بسته شده است و تا پایان سال نیز همین تعداد قرارداد دیگر بسته خواهد شد».
رئیس جمهور افزود: «در حال حاضر و باشرایط موجود، ظرفیت پژوهشی کشور نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه حرف اصلی را میزند».
رئیس جمهورگفت: «ما به طور منظم با رسانهها گفتگو میکنیم».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه ما منظم و به طور متوسط در هر 45 روز با مردم گفتگو داشتهایم تصریح کرد: «ارتباطات حرف اصلی را میزند و انسان با ارتباطات زنده است و ما به این موضوع اهتمام داریم».
رئیس جمهور درباره اینکهایا از ظرفیت رسانهها در کشور به خوبی استفاده میشود گفت: «این موضوع باید ارزیابی شود؛ در بخشهای ملی، رسانه ملی بسیار خوب کار میکند و نمره آن بیست است؛ در طرح بسیاری از مسائل نیز نمره خوبی میگیرد اما از نظر کارشناسی برخی اوقات ضعیف است و عمقی به مسائل نگاه نمیکند».
احمدی نژاد افزود: «در این زمینه گفتگوی ویژه و نگاه یک خوب است اما در برخی از بخشها مسائل خوب باز نمیشود تا اذهان فعال شود تا با کمک و همفکری، کارها با سرعت و بهتر انجام گیرد».
رئیس جمهور با بیان اینکه رادیو در برخی بخشها خوب کار میکند افزود: «رسانه فقط صداوسیما نیست بلکه مطبوعات هم جزو رسانهها هستند اما متاسفانه برخی، از رسانه به عنوان ابزار دروغ پراکنی و سیاستهای غلط استفاده و اخباری را به دروغ و نادرست منتشر میکنند».
احمدی نژاد انتشار خبر دریافت سالیانه 50 میلیارد تومان به عنوان تنخواه و تصمیمات خلقالساعه را که به گفته برخی روزنامهها بورس را دچار مشکل کرد از جمله این موارد برشمرد.
دولت پشتیبانی مالی خود را از مطبوعات کاهش میدهدرئیس جمهور در پاسخ به این سوال که وضع مطبوعات کشور با توجه به شمارگان پایین برخی از آنها (6 تا 10 هزار نسخه) چگونه به شرایط مطلوب و استاندارد نزدیک میشود گفت: «دولت آرام آرام پشتیبانی (مالی) خود را از مطبوعات کاهش و مدیریت آن را در اختیار خود مردم قرار میدهد».
محمود احمدی نژاد در ادامه گفتگوی مستقیم با مردم از شبکه یک سیما افزود: «هر چند در بین مطبوعات موجود برخی ضعیف و فاقد عملکرد مطلوب هستند اما برخی نیز از شرایط مناسبی بهرهمندند و در آنها گزارشهای دقیق و مقالات وزین و علمی ارائه میشود».
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تحولات بازار جهانی نفت و ارتباط آن با طرح تحول اقتصادی دولت گفت: «مدیریت نفت ایران از روز نخست در اختیار ما نبود، دیگران بهره برداری میکردند، تا اینکه به اصطلاح ملی شد، ولی در حقیقت ملی نشد».
رئیس جمهور اضافه کرد: «پس از آن نیز دیگران با درآمد حاصل از نفت، برای کشورمان برنامه ریزی و تصمیمات خود را در بدنه نظام اجرایی و عمومی کشور تزریق میکردند و اینکه هیچ وقت نباید رشد میکردیم و دائم باید با مسائلی چون مهاجرت به شهرها، مونتاژ و اقتصاد وابسته دست به گریبان میشدیم».
وی گفت: «به هر حال رها شدن از چنین شرایطی سخت است، بهترین روش این است که درآمد حاصل از فروش نفت را برای توسعه کشور سرمایه گذاری کنیم و هر قدر بفروشیم در این زمینه صرف کنیم و از آن بخش نیز که نمیفروشیم از طریق تبدیل و فراوری، ارزش افزوده بیشتری فراهم آوریم».
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: «درآمد ارزی فقط مصرف ارزی دارد و چنین درآمدی با مصرف خارجی و از طریق واردات به استفاده جامعه میرسد بنابراین بهترین حالت این است که از آن برای سرمایه گذاریها استفاده شود».
وی با اشاره به اشتباهی که از سال 1380 در کشور انجام میشود گفت: «دولت درآمد ارزی حاصل از فروش نفت را در اختیار بانک مرکزی قرار میدهد و بانک نیز ارز حاصل را پس از فروش به ریال تبدیل میکند که با تلاشهایی که صورت گرفت سال گذشته آن را به صفر رساندیم و امسال نیز این روند با سیر منفی مواجه شد و در حقیقت ما با مدیریت، آن را معکوس کردیم».
رئیس جمهور یکی از آثار تحول اقتصادی را آزاد شدن بخش مهمیاز بودجه کشور از محل درآمدهای حاصل از فروش نفت اعلام و تاکید کرد: «باید مصرف جاری دولت را رها کنیم چنانکه در دو، سه سال گذشته میزان اتکای بودجه عمومیکشور را از 67 به 51 درصد کاهش دادهایم و امسال هم سعی میکنیم این روند کاهشی ادامه یابد و میزان آن را به تدریج در بخش جاری به صفر برسانیم».
قیمت جهانی نفت باز هم افزایش خواهد یافتوی با یادآوری اینکه قیمت جهانی نفت باز هم افزایش خواهد یافت که یکی از دلایل آن نیز همین تهدیدات و مانورهای توخالی کشورهای استکباری است گفت: «قیمت نفت دیگر به پایین تر از 100 دلار نخواهد رسید چون عواملی که دست اندرکار بازار نفت هستند به راحتی نمیتوانند چنین اقدامی را انجام دهند و چنین کاری موجب دگرگونی مناسبات اقتصادی جهان خواهد شد».
رئیس جمهور تأکید کرد: «تلاش میکنیم با اجرای طرح بزرگ تحول اقتصادی، سهم درآمدهای نفتی را در بودجه نفتی کاهش دهیم و به صفر نزدیک کنیم».
آقای احمدی نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما افزود: «با این اقدام هم درآمدهای نفتی نجات پیدا میکند و در بخشهای سرمایه گذاری و زیربنایی استفاده خواهد شد و هم اینکه یکی از عوامل اصلی تولید تورم که ناشی از تبدیل ارز به ریال است، حذف خواهد شد».
رئیس جمهور گفت: «با اجرای این طرح که اتفاق مهمی در اقتصاد ایران محسوب میشود، دو هدف همزمان دنبال خواهد شد».
آقای احمدی نژاد در پاسخ به سؤالی در خصوص سؤال افکار عمومیمبنی بر اینکه وضع اقتصاد کشور با توجه به افزایش قیمت جهانی نفت و درآمدهای نفتی چه تحولاتی دارد و درآمدهای نفتی چه میشود؟ گفت: «این طور نیست که وضع اقتصادی کشور تغییر نکند بلکه درآمدهای نفتی در بخشهای عمران و آبادانی کشور هزینه میشود و حجم اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی کشور نیز افزایش مییابد».
رئیس جمهور گفت: «اینها تحولاتی است که اتفاق میافتد البته افزایش قیمت جهانی نفت آثار تورمی هم دارد که قدرت خرید دو یا سه دهک پایین جمعیتی را که عمدتاً قشرهای آسیب پذیر و محرومان جامعه هستند، کاهش میدهد ولی اکثریت جامعه از رشد اقتصادی سود میبرند».
آقای احمدی نژاد گفت: «تورم باعث افزایش فاصله طبقاتی میشود و برنامههای اقتصادی را دچار مشکل میکند».
مجلس مانع واردات کالاهای اساسی شد و در نتیجه تورم وارد کشور شدوی تأکید کرد: «البته این طور نیست که درآمدهای نفتی که افزایش مییابد مستقیم وارد حساب دولت شود و دولت هر طور خواست آنرا هزینه کند بلکه در مهر ماه پارسال که ما از مجلس شورای اسلامی برای واردات کالاهای در معرض تورم جهانی مبالغی را درخواست کردیم در نهایت تصویب نشد».
رئیس جمهور افزود: «هزینه درآمدهای نفتی کشور تابع قانون بودجه و با نظارت مجلس شورای اسلامیاست».
آقای احمدی نژاد گفت: «مهر ماه پارسال وزارت بازرگانی با رصد کردن وضعیت بازار جهانی به ویژه روند صعود قیمت مواد غذایی تلاش کرد روابط خارجی اقتصادی کشور را در پنجاه سال اخیر مدل سازی و منحنیهای آنرا ترسیم کند که نشان میداد تغییرات قیمت در سطح جهانی تا 80 درصد و گاهی تا صد درصد به داخل کشور منتقل میشود».
رئیس جمهور گفت: «وزارت بازرگانی با ارزیابی اطلاعات بازارهای جهانی و منحنیها و مدلهای آن هشدار داد که پیش بینی میشود قیمت مواد غذایی صعود جهشی داشته باشد و باید برای خرید و واردات سریع مواد غذایی برنامه ریزی و منابع آن تأمین شود تا کالاهایی مانند شکر، گندم و ذرت تأمین و ذخیره سازی شود».
وی افزود: «دوستان ما در مجلس هفتم ابتدا خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک شدند که یا طرح یا لایحهای برای انجام این واردات ارائه شود و در ادامه لایحه دو میلیارد دلار برای واردات تنظیم شد که من با وزارت جهاد کشاورزی چانه زنی کردم و به یک میلیارد و 200 میلیون دلار رساندم».
رئیس جمهورگفت: «با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامیقرار داشتیم، مجلسیها گفتند دولت بودجه سالانه را ارائه کند که پس از تصویب آن این مبلغ اختصاص مییابد».
آقای احمدی نژاد گفت: «بعد از ارائه لایحه بودجه سال جاری و تصویب آن در بهمن ماه مجلس دو فوریت درخواست یک میلیارد و دویست میلیون را برای واردات کالاهای اساسی و مواد غذایی را رد کرد و این لایحه در مسیر عادی قرار گرفت که بعداً هم داده نشد».
وی افزود: «خوشبختانه با برنامه ریزیهایی که قبل از آن شده بود تا حدودی توانستیم آثار ورودی تورم جهانی را به اقتصاد کشور کنترل کنیم اما البته بخشی از آن هم منتقل شد».
احمدی نژاد گفت: «ما توانستیم آثار تورمی بازار میوه را کنترل کنیم اما امروزه هزینه واردات با توجه به افزایش قیمتهای جهانی افزایش یافته است و برای واردات همان کالاهای هدف گذاری شده به 1500 میلیارد تومان اعتبار بیشتری نیاز داریم».
رئیس جمهور گفت: «این طور نیست که درآمدهای نفتی هر چقدر هم زیاد شود مستقیم در اختیار دولت قرار گیرد بلکه در چارچوب قانون بودجه و با نظارت مجلس شورای اسلامی میتوانیم از آن استفاده کنیم».
شاید در آینده نزدیک در برخی حوزهها با امریکا گفتگو کنیم آقای محمود احمدی نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما، افزود: «اینکه برخی گمان میکنند هر چه نفت گران میشود به جیب دولت میرود تصور نادرستی است زیرا اگر اینگونه بود دیگر دولت لایحه نمیداد».
رئیس جمهور گفت: «وقتی اسفند پارسال از سفر سنگال آمدم و دیدم هنوز بودجه 1200 میلیاردی تصویب نشده است خدمت رهبری نامهای نوشتم و رهبری نیز فرمودند ضرورتها را قید کنید».
احمدی نژاد افزود: «با این وجود بودجه درخواستی ما پس از تعطیلات نوروز اختصاص یافت و آن هم زمانی بود که فشار قیمت در دنیا روی داده بود».
وی گفت: «در شرایطی که صحبت شده بود برنج 500 دلار خریداری شود آنها 1100 دلار را اعلام کردند».
احمدی نژاد با اشاره به اینکه بازار متعادل خواهد شد گفت: «از مدتها پیش ذخیره سازی صورت گرفته است و ما پیش بینی افزایش قیمت برنج را داشتیم اما نمیتوانستیم صریح اعلام کنیم تا تنش ایجاد نشود».
رئیس جمهور افزود: «اینکه قیمت نفت بالا میرود قیمتهای جهانی نیز افزایش مییابد و اثر منفی خود را در بیشتر کشورها خواهد گذاشت».
وی با اشاره به اینکه هفتاد درصد درآمدهای نفتی در کشورهای اروپایی به جیب دولت میرود گفت: «شرایط امروز اقتصاد دنیا مولفههای دیگری نیز دارد که در مجموع حتی با افزایش قیمت نفت به ضرر آنها تمام میشود چرا که رکود امریکا به چین و اروپا منتقل میشود».
رئیس جمهور افزود: «ممکن است در این روند افزایش کسانی که در بازار نفت هستند سود ببرند اما کل اقتصاد سود نخواهد برد».
احمدی نژاد کاهش اتکا به درآمدهای نفتی را از محورهای طرح تحول اقتصادی دانست و گفت: «براساس این طرح این ایده باید در کاهش هزینههای دولت و همچنین در هزینه کردن درآمدهای نفتی اجرا شود».
وی گفت: «براساس طرح تحول اقتصادی اصل برداشت از درآمد نفت باید کاهش یابد».
رئیس جمهور در بخش دیگری از این مصاحبه درباره مذاکره ایران با آمریکا گفت: «مواضع ما روشن است، ما اهل گفتگو هستیم و غیر از رژیم صهیونیستی با هر کشوری بدون حد و مرز اما در شرایط عادلانه و احترام آمیز گفتگو خواهیم کرد».
احمدی نژاد گفت: «ما با اسم، رنگ و عنوان خاصی مخالف نیستیم بلکه با عمل و رفتار بد مخالفیم».
وی درباره رژیم صهیونیستی گفت: «این رژیم غاصب ذاتاً جنایتکار است و اگر جنایت نکند زنده نیست».
احمدی نژاد افزود: «اگر آمریکا هم در شرایط عادلانه خواستار گفتگو شود استقبال میکنیم و هیچ کس آن را نفی نکرده است».
رئیس جمهور گفت: «در چند ماه آینده اتفاقاتی در جهان خواهد افتاد که دیگر هیچ کس نه تنها نمیتواند جایگاه ایران را نادیده بگیرد بلکه هیچ کشوری به ما بی نیاز نخواهد بود».
احمدی نژاد افزود: «پارسال ایران را قدرت منطقهای اعلام میکردند اما هم اکنون میگویند ایران ابرقدرت منطقهای است».
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما قدرت صالح و انسانی هستیم و به دنبال تجاوز نیستیم افزود: «هر حزبی که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رای بیاورد دو راهبرد میتواند انتخاب کند یکی اینکه سیاستها را داخل آمریکا رسیدگی کند و دیگر اینکه تعامل سازندهای با ایران برقرار کند».
وی گفت: «پیغامهای فراوانی به ما رسیده است و شاید در آیندهای نزدیک در بخشهایی گفتگو اتفاق بیافتد و حتی اگر رسانههای آمریکایی بخواهند این موضوع را منفی جلوه دهند اعلام میکنیم که این گفتگو منفی نیست».
احمدی نژاد ادامه داد: «البته این گفتگوها فقط در سطح دولت نیست چرا که قوای دیگری هم داریم».
تشکیل دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران را با نگاه مثبت بررسی میکنیمرئیس جمهور درباره دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران نیز گفت: «هنوز آنها در این باره درخواستی نکردهاند اما اگر درخواست کنند با نگاه ارتباط بین ملتها و مثبت آن را بررسی میکنیم».
احمدی نژاد با بیان اینکه از حضور مردم کشورهای دیگر در ایران نگران نیستیم افزود: «از حضور مردم خودمان نیز به کشورهای دیگر نگران نیستیم چرا که ایرانیها هر جا میروند اثر گذارند».
وی گفت: «از 38 کشوری که در دوران ریاست جمهوری سفر کردهام هر جا میروم ایرانی را صاحب هویت انسانی میبینم و جایی ندیدهام از ایرانیان به بدی یاد کنند».
دولت میخواهد قدرت خرید هفت دهک پایین جامعه را به صورت جهشی رشد دهد رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که آیا طرح تحول اقتصادی دولت فقط پرداخت یارانه به صورت مستقیم است گفت: «برخی رسانهها در این باره مقداری فعالیت کردهاند اما این طرح در میان مردم و متخصصان به صورت جدی تلقی شده است و معطوف به پرداخت یارانهها نیست».
آقای احمدی نژاد هدفمند کردن یارانهها را کاری درست در جهت ایجاد عدالت و نفس دادن به اقتصاد کشور دانست و افزود: «اگر بخشهای هفت گانه این طرح به موازات یکدیگر عمل نکنند آثار آن از بین میرود».
رئیس جمهور تصریح کرد: «به گفته صاحبنظران، طرح تحول اقتصادی شامل مجموعهای کامل است اما آنچه با بدنه وسیع جامعه مرتبط است هدفمند کردن یارانهها و بر اساس تکلیف برنامه چهارم توسعه است».
آقای احمدی نژاد گفت: «اکنون در جلسات تخصصی همه مسائل طرح تحول اقتصادی به صورت موازی در حال بررسی است و اگر بخشی از این طرح اجرا نشود دیگر بخشها زمین میخورد بنابراین باید همه بخشهای طرح تحول اقتصادی با یکدیگر جلو رود».
رئیس جمهور افزود: «اکنون به تصویر نسبتاً روشنی از این طرح رسیدهایم و جزئیات بیشتر بخشها روشن شده است».
آقای احمدی نژاد طرح تحول اقتصادی را بسته کامل اقتصادی دانست و گفت: «هیچ کس به تفکیک محورهای آن اعتقاد ندارد».
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: «با اصلاح هفت محور این طرح، قوانین دیگری مانند قانون کار نیز اصلاح میشود».
وی پرداخت نقدی یارانهها را در بخشهای گوناگون، متفاوت دانست و گفت: «ممکن است در بخشهای برق، گاز و حمل و نقل، یارانهها به صورت قیمت تعویضی و یا این یارانهها به صورت ارائه خدمات و یا نقدی پرداخت شود».
رئیس جمهور افزود: «نظر غالب صاحبنظران این است که با افزایش قدرت خرید مردم آنان باید قدرت انتخاب داشته باشند».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه اکنون کارگروهها در حال برنامه ریزی برای بخشهای مختلف خدماتی هستند گفت: «حتی اگر یارانهها به صورت خدمات مساوی تقسیم شود به عدالت نزدیکتر است اما آثار اصلاح قدرت خرید مردم را ندارد».
وی افزود: «در سالهای گذشته سه دهک بهره بیشتری بردند و دولت در صددایجاد تعادل در دهکهای جامعه است و میخواهد قدرت خرید هفت دهک پایین جامعه را به صورت جهشی رشد دهد و سه دهک دیگر در مراحل بعدی قرار میگیرند».
رئیس جمهور با بیان اینکه هفت دهک جامعه به چهار و سه دهک تقسیم میشوند گفت: «مرز میان این دهکها بر اساس آمارها مشخص میشود».
آقای احمدی نژاد افزود: «برنامه ریزیهای اقتصادی بر پایه برآوردها شکل میگیرد و با توجه به اینکه پایگاه جامع آماری نداشتهایم، اکنون مرکز آمار ایران در حال تکمیل شدن است و اطلاعاتی که این مرکز از مردم جمع آوری میکند پایه تحولات اقتصادی خواهد شد».
اجازه دهید دیگران رأی بیاورند اما طرح تحول اقتصاد انجام شود
رئیس جمهور در ادامه گفتگوی تلویزیونی خود به ابراز نگرانی برخی دوستان دولت از اجرای طرح تحول اقتصادی و احتمال اثر منفی آن در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری اشاره و تأکید کرد: «حتی اگر یک روز هم از این دولت باقی مانده باشد باید این طرح را اجرایی کنیم».
محمود احمدی نژاد به برخی اظهار نظرهای مشابه پس از سهمیه بندی بنزین اشاره کرد و افزود: «من به دوستانی که چنین حرفهایی از روی نگرانی برای رأی نیاوردن به من میزنند میگویم اجازه دهید دیگران رأی بیاورند اما این کار انجام شود چون کشور به این کار نیاز دارد».
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که برخیها میگویند احمدی نژاد میخواهد دو تا سه قسط از یارانهها را پرداخت کند تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری شرایط به نفع او تغییر کند گفت: «خوب پس از آن چه میشود؟ این حرف برخیهاست که خیلی در مسائل حزبی و گروهی غرق شده اند و من به آن اعتقاد ندارم».
احمدی نژاد با تأکید بر اینکه همه حرکت دولت در این خصوص بر اساس مستندات قانونی صورت میگیرد تصریح کرد: «ما بر اساس قانون و به ویژه قانون برنامه تحول اقتصادی را اجرایی میکنیم و این تکلیفی است که قانون برنامه برعهده ما گذاشته است».
وی افزود: «چند روز پیش دیدم دوستی که در دولت قبلی از مسئولان بوده گفته است که ما خیلی چیزهای خوب در قانون برنامه تصویب کردهایم اما قرار نیست که همه آنها اجرا شود؛ این شوخی بامزهای است».
احمدی نژاد با بیان اینکه در اجرای طرح تحول اقتصادی در برخی از بخشها نیازمند اصلاح قوانین هستیم گفت: «در بخشی از قانون نظام بانکی و قوانین گمرک و مالیات باید اصلاحاتی قانونی صورت گیرد اما در خصوص یارانهها و نظام بهره بری و توزیع کالا قانون ما تکمیل است و باید آن را انجام دهیم».
رئیس جمهور اجرایی کردن طرح تحول اقتصادی را در سه مرحله اعلام کرد و افزود: «در مرحله نخست کلیات این طرح برای افراد تأثیرگذار مختلف توضیح داده شده است و خود من در جلسات جداگانهای با سران قوا و 30 نفر از نمایندگان مجلس که برای کمک به هر چه بهتر شدن این طرح انتخاب شدهاند جلسه داشته ام همچنین جلساتی با اقتصاددانان، اصناف گوناگون، صادرکنندگان، صنعت کاران و بسیاری از قشرهای مختلف برگزار کرده ام و در واقع ما گام اول را برداشتهایم».
رئیس جمهور طرح تحول اقتصادی را تکلیف قوانین برنامه و نظام جامع رفاه اجتماعی بیان کرد و گفت: «در برنامه سوم هم این قانون وجود داشت اما اجرایی نشد و دولت نهم میخواهد با تمام توان آن را اجرا کند».
بالاخره باید بپریماحمدی نژاد در پاسخ به برخی صحبتها مبنی بر اینکه کار کارشناسی کافی در این خصوص انجام نشده است گفت: «کار کارشناسی، معیاری دارد و مبهم نیست، دولت دو و نیم سال است که بر روی این طرح کار میکند و قبل از این دولت هم کارهای پراکنده بسیاری انجام شده است و بالاخره باید اتفاق بیفتد؛ مثل از جوی پریدن است بالاخره باید بپریم آن هم با نهایت دقت تا پایمان خیس نشود».
وی افزود: «در عین حال آنهایی که چنین حرفی میزنند چه تضمینی میدهند که شرایط بهتر از این باشد و شرایط جهانی به گونهای بشود که ما به آرامش برسیم».
احمدی نژاد با طرح این سؤال که چقدر تحقیق و کار کارشناسی برای اجرای این طرح کافی است گفت: «اگر ما سال اول دولت این طرح را اجرا میکردیم میگفتند عجله کردهاید حالا که سال سوم دولت است و میخواهیم آن را اجرایی کنیم برخیها میگویند دیر شده است برخیها هم میگویند امسال انتخابات داریم اما ما هر سال انتخابات داریم پس باید هیچ سالی آن را اجرا نکنیم»؟!
هنوز قانون اصل 44 را دریافت نکردهایمرئیس جمهور به اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: «برخیها در این زمینه ما را به کم کاری متهم میکنند در حالی که ما هنوز این قانون را دریافت نکردهایم و تنها با دریافت عمومی از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در مسیر اجرای آن حرکت کردهایم و همانطور که میبینیم کارخانهها را به طور ردیف در بورس قرار دادهایم و سرمایه گذاری صنعتی ما رشدش در سال به 67 درصد رسیده که رقم درخور تأملی است».
طرح تفصیلی دولت از هفته آینده به مردم ارائه میشود
رئیس جمهور گفت: «به زودی جزئیات طرح تفصیلی اقتصادی دولت را در معرض قضاوت عمومیقرار خواهیم داد».
آقای احمدی نژاد در ادامه گفتگوی مستقیم با مردم از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود: «از هفته آینده طرح تفصیلی به معرض قضاوت عمومی قرار خواهد گرفت به طوری که از نیمه دوم امسال به تدریج به اجرا گذاشته میشود».
وی با بیان اینکه کارگروههایی به طور دائم و دقیق در حال بررسی طرح تفصیلی اقتصادی دولت هستند، اضافه کرد: «با اجماع کلی که در کلیات این طرح وجود دارد، امیدواریم بخشهای گوناگون آن مورد بررسی قرار گرفته و تکمیل شود».
آقای احمدی نژاد تصریح کرد: «در مرحله تفصیلی بخشهای متفاوتی وجود دارد، ازجمله بخش یارانه که تا یک ماه به اجرا گذاشته خواهد شد».
وی در ادامه گفت: «همچنین در بخش بانک نیاز به شش ماه بررسی و تحقیق وجود دارد تا به اجرای عملی برسد».
رئیس جمهور اضافه کرد: «در بخش مالیات نیز به سه ماه وقت برای اجرایی کردن آن نیازمندیم و از آغاز آذر ماه به مرحله اجرا خواهد رسید».
آقای احمدی نژاد با اشاره به اینکه بخش بانکی برخی از اجزایش زودتر اجرایی خواهد شد تأکید کرد: «در بخش یارانه مرحله نخست آن در نیمه دوم امسال و مرحله دوم آن در سال آینده به اجرا درخواهد آمد تا شیرینی آن به کام ملت ما کامل شود».
وی گفت: «فرم اطلاعات اقتصادی خانوارها به طور رایگان در میان 13 میلیون خانوار ایرانی توزیع میشود و مرکز آمار با روشهای اطلاعاتی و آمار خود صحت اطلاعات را تأیید خواهد کرد».
نمیتوانیم بگوییم همه باید در دولت یک جور فکر کنند
رئیس جمهور درباره لزوم هماهنگی و انسجام مجموعه دولت و حتی حاکمیت در اجرای طرح عظیم تحول اقتصادی گفت: «این برنامه کاملی است که کل دولت در اجرای آن درگیر است و این طرح هفت پروژه و دهها زیر پروژه دارد و هشت تا ده وزارتخانه مستقیم درگیر آن هستند و ممکن است وزارت خانههایی مثل آموزش وپرورش مستقیم درگیر نباشند».
آقای احمدی نژاد افزود: «روی این هفت پروژه و شیوههای اجرا و جزئیات آن همه تفاهم دارند و اختلاف نظری در دولت وجود ندارد ولی نمیتوانیم بگوییم در دولت همه باید یک جور فکر کنند زیرا تفاوت دیدگاه و نظر موجب کمال است اما اختلاف اساسی در این زمینه نداریم اما برخی اظهار نظر یک وزیر را به گونه برجسته میکنند تا او از طرح آن پشیمان شود و این خوب نیست».
رئیس جمهور افزود: «این طرح مدل کامل اقتصادی در افق چشم انداز است و ما هرکاری میخواهیم انجام دهیم باید ساختارهای آن از درون اصلاح شوند که اگر این ساختارها اصلاح نشوند هم هزینه زیادی روی دوش دولت میگذارد و هم به هدف نمیرسیم و حتی ممکن است از مسیر منحرف شویم ».
وی بر لزوم اقدام و حرکت هماهنگ و منسجم مجموعه دولت در این زمینه تاکید وآن را به عملکرد یک خودرو برای رسیدن به مقصد تشبیه کرد و گفت: «باید این مدل اقتصادی را جاری کنیم؛ بخشی از این مدل الان اجرا میشود؛ ازجمله هدفمند کردن یارانهها است».
رئیس جمهور گفت: «این مدل اقتصادی در چارچوب سیاستهای چشم انداز و اصل 44 طراحی شده و لازمه آن حرکت هماهنگ و درست همه بخشها است؛ اگر بانک، مالیات، گمرک، نظام توزیع و بهره وری کار نکند به اهداف نخواهیم رسید و این از الزامات تحقق چشم انداز است بنابر این باید ساختارها را اصلاح کنیم».
برخی درصددند چوب لای چرخ تحول اقتصادی دولت بگذارند رئیس جمهور در ادامه سخنان خود از شبکه یک سیما گفت: «برخی درصددند با دادن اطلاعات غلط چوب لای چرخ تحول اقتصادی دولت بگذارند که البته برای این کار نیز چاره اندیشیدهایم».
آقای احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که برای برخی اقتصاددانان و کارشناسان در خصوص یارانه بخش انرژی که به صورت پنهان است، ابهام وجود دارد و میگویند اگر بخواهیم مستقیم پرداخت کنیم، منابع آن در کشور وجود ندارد، و دوم اینکه تزریق این همه پول آثار تورمی زیادی خواهد داشت، گفت: «سؤال خوبی است که نیازمند پاسخ تفصیلی است و این پاسخ را بعد از ارائه طرح تفصیلی اقتصادی خواهم گفت».
رئیس جمهور افزود: «شما وقتی پول را جمع میکنید بخشی از آن را به صورت یارانهای هدفمند میپردازید و بخشی را در صنعت میبرید».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه البته روشهای مختلفی برای پرداخت و هدفمند کردن یارانهها وجود دارد، گفت: «ما پول را جمع میکنیم (پولی که در دست مردم و در جامعه است) و سپس آن را به صورت هدفمند و منظم در بین مردم توزیع خواهیم کرد».
آقای احمدی نژاد افزود: «این طرح از نقدینگی بازار حتماً کم میکند؛ همه نود هزار میلیارد تومانی هم که به عنوان یارانه انرژی مطرح است، بخشی به صنعت، بخشی به دولت و بخشی به دهکهای اجتماعی اختصاص مییابد».
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که مردم عامه چه نقش و جایگاهی در طرح تحول اقتصادی دارند، گفت: «سؤال خوبی است، اصل اجرای این طرح با مردم است».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه در مرحله نخست مردم باید برگههای آماری را به درستی پر کنند، افزود: «البته این برگهها هیچ ارزشی ندارد، فقط یک آمار است و میتوانند این برگهها را از روزنامهها و پایگاههای اینترنتی بردارند، کپی بگیرند و استفاده کنند».
رئیس جمهور گفت: «این اطلاعات در پایگاههای مرکز آمار جمع آوری میشود؛ البته باید گفت در اینده با توجه به اصلاح نظام اطلاعاتی و بانکی کسی نمیتواند از مالیات فرار کند، زیرا شبکه اطلاعاتی کار خود را به درستی اجرا خواهد کرد».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه مالیات مال مردم است و به مردم بازمیگردد، افزود: «با اجرای طرح تحول اقتصادی از کسانی که باید مالیات بپردازند و نمیپردازند، مالیات سنگینی گرفته خواهد شد و در عوض از کسانی هم که نباید مالیات گرفته شود، مالیات گرفته نخواهد شد».
رئیس جمهور تصریح کرد: «در طرح تحول اقتصادی هدفمان گرفتن مالیات به مانند شرایط حال حاضر نیست».
آقای احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که چرا از اطلاعات آماری سالهای پیش استفاده نمیشود، گفت: «اطلاعات سالهای پیش اطلاعات اقتصادی نبوده است بنابراین از مردم میخواهیم اطلاعات دقیق بدهند».
رئیس جمهور افزود: «36 هزار پایگاه جمع آوری اطلاعات پیش بینی شده است و این پایگاهها به مردم کمک میکند اطلاعات صحیح بدهند بنابراین از مردم میخواهیم اطلاعات صحیح بدهند زیرا اگر اطلاعاتشان غلط باشد احتمال دارد یارانه به آنها تعلق نگیرد».
آقای احمدی نژاد گفت: «این اطلاعات مبنای برنامه ریزی دولت در طرح تحول اقتصادی است، ما با این اطلاعات برنامه ریزی میکنیم که چقدر یارانه به روستاها، شهرها و دهکهای مختلف اختصاص یابد بنابراین هر قدر اطلاعات دقیق تر باشد کار ما کمتر میشود».
رئیس جمهور افزود: «اگر اطلاعات افراد، اشتباه باشد، هزینه و زمان زیادی از دولت میبرد البته در صورت نیاز ما این کار را خواهیم کرد».
آنهایی که نیازمند یارانه دولت نیستند برگههای اطلاعاتی را پر نکنند آقای احمدی نژاد گفت: «نخستین کاری که مردم باید در این طرح انجام دهند، همین همکاری اطلاعاتی و آماری است البته برای کسانی که میخواهند از یارانه استفاده کنند؛ آنهایی که نیازمند یارانه دولت نیستند برگههای اطلاعاتی را پر نکنند، آنهایی که واقعاً میخواهند از یارانه دولت استفاده کنند، این برگهها را پر کنند».
رئیس جمهور افزود: «نکته دوم اینکه در مسیر این تحول ممکن است منافع برخیها به خطر بیفتد، ممکن است با نشر اطلاعات غلط در صدد بر هم زدن اقدامات دولت باشند، البته ما برای این کار نیز چاره اندیشیدهایم».
آقای احمدی نژاد گفت: «هر بخش از طرح تحول اقتصادی که آماده شود، مردم را در جریان آن میگذاریم و این اطلاع رسانی را به گونهای انجام خواهیم داد که فشاری به بازار نیاید و بازار آرام باشد».
تولید انبوه بنزین با روش جدید در کشور رئیس جمهور گفت: «دانشمندان و متخصصان کشورمان روش جدیدی برای تولید بنزین کشف کردهاند که میتواند از نفت و برخی از پسماندها حجم زیادی از بنزین با قیمت ارزانتر تولید کند».
آقای احمدی نژاد درباره دیدگاههای دولت در برنامه ریزیهای آینده کشور گفت: «با بهره برداری از این روش، کشور نه تنها از واردات بنزین بینیاز میشود بلکه بنزین را با قیمت ارزانتر از زمان حال تولید میکند و پیش بینی میشود تا اواسط سال آینده در این زمینه به خودکفایی برسیم».
رئیس جمهور در باره اینکهایا برنامه پرداخت مستقیم یارانهها برخیها را دچار زیان نمیکند گفت: «در این باره نیز پیش بینیهایی شده است و افرادی که احساس میکنند دچار زیان خواهند شد با بیان استدلال خود به مراجع مربوط، مشکلات آنان برطرف خواهد شد».
آقای احمدی نژاد در عین حال گفت: «اگر بخواهیم یارانهها را حذف کنیم این گونه نیست که کالاها مطابق با قیمتهای جهانی عرضه شود بلکه به ویژه کالاهایی که در ایران تولید میشود با قیمت ارزان تر به مردم عرضه خواهد شد».
رئیس جمهور عرضه بنزین با قیمت 400 تومان در هر لیتر را که هم اکنون به شهروندان عرضه میشود از جمله این موارد دانست و گفت: «در حالی بنزین با این قیمت در کشور عرضه میشود که نرخ آن در خلیج فارس حدود 900 تومان است».
آقای احمدی نژاد در پاسخ به این پرسش که با توجه به پرداخت یارانه مستقیم به 6 نفر از هر خانواده آیا این طرح موجب افزایش جمعیت نخواهد شد گفت: «باید این موضوع را هم در نظر داشت که جمعیت بسیاری از خانوارها بیش از 6 نفر است».
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا این طرح در دولت اینده هم اجرا میشود گفت: «این طرح برآمده از نظرهای کارشناسی است و فکر نمیکنم دولتهای آینده هم آن را کنار بگذارند اما ممکن است تغییر کند».
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه طرح تحول اقتصادی را در آینده بیشتر تشریح خواهد کرد افزود: «به زودی سخنگوی دبیرخانه طرح تحول اقتصادی هم معرفی خواهد شد».
رئیس جمهور از دستگاههای مختلف اطلاع رسانی خواست در زمینه اطلاع رسانی درباره تحول اقتصادی، دولت را یاری و مردم را بیشتر آگاه کنند.
((در یکی از بهترین شرایط سیاسی بین المللی در سی سال اخیر هستیم))!!!!!!!!!!!
«از کشورهای مختلف پیغام و پیک میفرستند تا جزئیات پیشنهادهای ما را دریافت کنند و بر این مسئله اصرار میکنند که حرفهای شما حرف دل ماست، اما دوست داریم جزئیات آنها را بیشتر بدانیم». !!!!!!!!!!!!!!!
((امروز نیز درون آمریکا براساس اطلاعاتی که داریم به دلیل همین مشکلات در حال انفجار است ))!!!!!!!!!!
((در دو سال و ده ماه اخیر به اندازه ده سال مدالهای رنگارنگ کسب کردهایم))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
((برای نخستین بار تمدن ایران اسلامی را به کتابهای درسی بردیم ))!!!!!!!!!!!!!!!