آفتابنیوز : آفتاب: رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم میگوید که برخی میخواهند با روش دینی با نظام دینی مقابله کنند.
بخشهایی از گفتوگو با آیتالله یزدی را که با همکاری معاونت جامعه و روحانیت جامعه مدرسین صورت گرفته، در ادامه میخوانیم:
*برای نمونه یکبار معاون وزیر ارشاد در همین اتاق حضور پیدا کرد و اعضای جامعه مدرسین با اسناد و مدارک مستدل نسبت به تخلفات محرزی که در مطبوعات صورت گرفته به وی تذکر دادند. جالب اینجاست که ایشان فیالمجلس نسبت به غفلت یا تخلفات صورت گرفته اعتراف کرده و از سوی دیگر از بررسیها و تحقیقات میدانی صورت گرفته توسط جامعه مدرسن تقدیر کرد.
*در چنین مواردی مثلا امام جمعه محترم باید با مسئول مربوطه ارتباط برقرار کند و نسبت به انحرافی که احساس میکند وجود دارد با او صحبت کرده و تذکر دهد و متذکر شود که در صورت عدم اصلاح مردم را در جریان میگذارم و اگر عمل نکردید از مردم کمک میگیرم. به نظرم چنین روش موثرترین روش میتواند باشد.
*خالی از لطف نیست که نمونههائی را عرض کنم. مثلا قرار بود فروردینماه سال جاری در شیراز جشنی برگزار شود که احساس کردیم برخلاف مبانی فرهنگی نظام و اسلام است. علیرغم اینکه همه مقدمات کار فراهم شده بود موضوع توسط دوستان پیگیری شد و در نهایت به اطلاع مقام معظم رهبری رسید و با دستور قاطع ایشان از برگزاری این جشن جلوگیری به عمل آمد.
*درخصوص تدریس فلسفه در حوزههای علمیه دو نظر متفاوت وجود دارد. برخی به شدت مخالف تدریس فلسفه در حوزه هستند و آن را گمراه کننده میدانند و معتقدند جز فقه و اصول نباید باشد. و برخی دیگر موافق مطالعه یا تدریس فلسفه در حوزه هستند که به نظر بنده نیز باید فلسفه وجود داشته باشد، چرا که حوزه بدون فلسفه حوزه ناقصی است.
*مقام معظم رهبری در دیداری فرمودند که با یکی از مراجع عظام تقلید در این خصوص به صورت حضوری صحبت کردیم. به ایشان عرض کردم که در خصوص تدریس فلسفه همیشه در حوزههای علمیه دو نظریه وجود دارد و حضرتعالی در مقام منع هستید. اما علت اینکه بنده از تدریس فلسفه حمایت میکنم این است که اگر فلسفه اسلامی در حوزه تعطیل شود، دیگران فلسفههای پوچ غربی را با رنگ اسلام به حوزهها و دانشگاهها عرضه میکنند. غیراسلام به عنوان فلسفه اسلام عرضه میشود و لازم است برای ایستادن در مقابل چنین انحرافی فلسفه اسلامی در حد نیاز در حوزهها تدریس شود. مقام معظم رهبری فرمودند این مرجع تقلید سکوتی اختیار کردند که حکایت از رضایت ایشان داشت. در سایر موضوعات اختلافی نیز همچون روشهای تدریس در حوزه و رابطه استاد و شاگرد چنین است.
*باید برای مردم توضیح داد که مسأله بزرگنمائی ایرانیت یک انحراف جدی است. چرا که مردم کشور ما ابتدا مسلمان هستند و سپس ایرانی. مسلمان ایرانی نیستند بلکه ایرانی مسلمان هستند. خدمت ایرانیان به اسلام هم بخاطر عمق علاقه آنها به اسلام است.
*تبیین نقاط انحرافی که در جامعه ما شکل گرفته است ضروری است. این موضوع که برخی مدعی هستند خدمت امام زمان میرسند امری بسیار خطرناک است که مبلغان باید به شدت نسبت به آن واکنش نشان دهند.
*متاسفانه برای مبارزه با ولایت فقیه راههای عجیبی را آغاز شده است. مثلا معتقدند که ظهور حضرت نیز همچون غیبت ایشان دو دوره صغری و کبری دارد و هم اینک در دوره صغرای آن هستیم و برخی میتوانند خدمت ایشان برسند و مستقیماً از ایشان دستور بگیرند و دیگر نیازی به ولایت فقیه نداریم!
*این سخن یک مبارزه رسمی با نظام اما در چارچوب و پوسته اسلام است و میخواهند با روش دینی با نظام دینی مبارزه کنند.
*تاکنون موارد زیادی بوده است که جامعه مدرسین با دعوت از مسئولان ارشد نظام همچون روسای سه قوه یا وزرا و سایر مسوولان در خصوص برخی موارد ناقض شرع با آنها به گفتوگو نشسته است و تذکرات لازم را به آنها گوشزد کرده است که خوشبختانه در موارد بسیاری نیز این تذکرات موثر بوده است.