کد خبر: ۱۲۶۳۴۲
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۳

تحصن یک ناشر دانشگاهی مقابل بیت رهبری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیر انتشارات تیمورزاده، امروز در مقابل بیت رهبری تحصن کرد. 

به گزارش آفتاب، فرهاد تیمورزاده، در گفت‌وگو با تابناک، قصد خود از این کار را «دادخواهی» عنوان کرد و گفت: این تصمیم، اعتراض به بی‌توجهی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مشکلات ناشران و نیز بی‌توجهی به انجام وظیفه اصلی این وزارتخانه، یعنی بسترسازی برای فعالیت ناشران در کشور است.

وی ادامه داد: بی‌توجهی مسئولان این وزارتخانه به مشکلات و حتی مکاتبات این انتشارات با این وزارتخانه، از یک سو و اطمینان به اهتمام رهبر انقلاب به امر کتاب از سوی دیگر، باعث شد برای رساندن صدای اعتراض خود در اینجا حاضر شوم. انتظار انتشارات تیمورزاده و دیگر ناشران، فراهم آوردن زمینه‌های مناسب از سوی این وزارتخانه برای فعالیت آنها در کشور است، ولی در دو سال گذشته، با وجود مکاتبات متعدد با این وزارتخانه ـ که متن همه‌ نامه‌های آن در سایت این انتشارات موجود است ـ هیچ توجهی برای حل مشکل ما نشده است.

تیمورزاده با اشاره به یکی از مشکلاتی که ناشران با آن روبه‌رو هستند، گفت: از دو سال گذشته، بنا بر ارایه طرحی جدید از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبنی بر تهیه فایل رایانه‌ای برای دادن مجوز کتب، بسیاری از ناشران به مشکل برخورده‌اند، چرا که این امکان برای بسیاری از کتاب‌ها، به ویژه کتب تخصصی به سختی فراهم می‌شود.

این وزارتخانه بنا را بر رفع این مشکل گذاشت، ولی متأسفانه، تاکنون کاری در این حوزه انجام نگرفته و احساس می‌کنم آنها به فکر حل آن نیستند.

وی توضیح داد: انتشارات تیمورزاده در نمایشگاه کتاب سال گذشته، 600 عنوان کتاب برای عرضه ارایه کرده بود که برای این شمارگان کتاب، 320 متر مربع فضا در اختیارش گذاشته بودند، حال آن که امسال، شمار کتاب های این انتشارات برای عرضه در نمایشگاه بیست و چهارم به 2600 عنوان رسیده و تنها 93 مترمربع فضا برای آن در نظر گرفته شده و آن هم به صورت مشترک با انتشاراتی دیگر!

وی ادامه داد: در این فضا، هیچ یک از مراجعه‌کنندگان، امکان بازدید از کتاب‌ها را ندارند و با وجود پیگیری‌های انجام گرفته، هیچ‌کس پاسخ‌گوی این مشکل ـ که راه علاجی هم دارد ـ نیست؛ بنابراین، احساس می‌کنم بنا بر رفع و حل اشکال و ایراد نیست، بلکه بنا بر ایجاد اشکال است.

وی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد، تنها به دنبال ارایه آمار و ارقام است، ادامه داد: وقتی با ما که بر پایه مدارک و آمار، پرکارترین ناشر دانشگاهی و پزشکی و چاپ اولی کشور در دهه اخیر هستیم، این برخورد می‌شود، با انتشاراتی‌ها و ناشران کوچکتر چه برخوردی خواهد شد؟!

تیمورزاده در پاسخ به این پرسش که چرا برای حل این مشکل به فکر مشورت و بهره از پتانسیل دیگر ناشران نیستید، گفت: بسیاری از ناشران بزرگ، روابط خوبی با آقایان دارند و به همین دلیل، مشکلی برای انتشار و پخش کتاب‌های‌شان ندارند؛ بنابراین، با برخوردی که با ما شد، نباید انتظار برخورد بهتری با انتشاراتی‌های کوچکتر از سوی آقایان داشت. برای همین، بنا بر تکلیف و وظیفه‌ای که برای خود می دیدم، به اینجا آمدم تا صدای خود را به گوش مسئولین برسانم.

گفتنی است، انتشارات تیمورزاده، از اصلی‌ترین مراجع تهیه کتب پزشکی و دانشگاهی در کشور به شمار می‌رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین