آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد، هدفمند کردن یارانهها را فرصت تاریخی برای اقتصاد و به خصوص بخش صنعت کشور دانست و گفت: هدفمند کردن یارانهها بهترین فرصت برای مجموعههای اقتصادی و صنعتی است که خودشان را به طور کامل از تنبلی 150 ساله رها کنند.
احمدینژاد صبح امروز در پنجمین گردهمایی سراسری مدیران وزارت صنایع و معادن، پیشرفتهایی را که در صنعت و معدن کشور ایجاد شده است، افتخارآمیز و از منابع اقتدار ملت ایران دانست و گفت: در حالی که همه دشمنان توان خود را بسیج کردهاند که به ملت ایران آسیب برسانند، اما با اقدامات انجام شده از سوی متخصصین و صنعتگران توانمند کشورمان این فرصت از دشمنان سلب شده و دیگر قادر نیستند هیچگونه اقدامی علیه کشورمان انجام دهند.
احمدینژاد تصریح کرد: بیتردید ملتی که قطب بزرگ فرهنگی، صنعتی و سیاسی باشد آسیبناپذیر خواهد بود، البته امروز آرمان ما فقط حفظ ایران نیست بلکه به دنبال جهانی سرشار از امنیت و عشق و پاکی برای همه ملتها هستیم.
احمدینژاد با قدردانی از مسئولان و مدیران وزارت صنایع و معادن، با بیان اینکه ملت ایران به خوبی قدر خدمات و فداکاریهای انجام شده از سوی مسوولان و مدیران را میشناسد، اظهار داشت: امروز سرعت ستودنی رشد صنعتی ایران اسلامی حاصل دلسوزی و فداکاری همه مسوولان و صنعتگران کشور است. همه میدانند که ساختن نیازمند سوختن و تلاش و ایثارگری است و مجموعه صنعت کشور همواره با عشق و با انگیزه پاک در خدمت ارتقای بخش صنایع و معادن کشورمان بودهاند.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت و تعمیق خودباوری در بخش صنعت کشور خاطر نشان کرد: امروز برای همگان آشکار شده که فاصلهای که کشورهای به اصطلاح توسعهیافته با سایر کشورها دارند حاصل زحمات خودشان نیست و بخش مهمی از ثروت آنان بهطور مستقیم و غیرمستقیم از منابع سایر ملتها تامین شده است. آنان ذخایر عظیم ملتها را با قیمتهای ناچیز برداشت کرده و برای خود قدرت ایجاد کردهاند.
احمدینژاد گفت: در شرایطی که کشورهای به اصطلاح توسعهیافته از منابع سایر ملتها به ثروت و پیشرفت دست یافتهاند امروز ملت ایران با اتکا بر توانمندی و ظرفیتهای داخلی در مسیر رشد و شکوفایی قرار گرفته و این حاصل روحیه خودباوری و فداکاری است. بیتردید اگر در هر بخشی شرایط یکسانی برقرار باشد ملت ایران در آن بخش پیشتاز است.
وی با تاکید بر اینکه ساختن ایران فقط افزایش تولید، احداث کارخانه و یا رفع بیکاری نیست بلکه به معنای تغییر ذهنیت بشریت است، تصریح کرد: سند حقانیت اندیشه لیبرال و اومانیستی پیشرفتهای صنعتی آن معرفی میشد از اینرو زمانی که ملت ایران در مسیر سازندگی و شکوفایی قدم بر میدارد در حقیقت مبانی نظری اندیشه مادی و بردهداری و استعمار نو را زیر سوال میبرد. فعالیتهای صنعتی در ایران هم جنبه اقتصادی و هم جنبه فرهنگی دارد.
احمدینژاد تکیه بر توانمندیهای داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایران از اندیشه، علم، نوآوری، معادن و ذخایر قابل توجه و برجستهای برخوردار است که میتوان با قراردادن آنها در کنار یکدیگر به رشد و شکوفایی دست پیدا کرد. البته این به معنای استفاده نکردن از توان دیگران نیست، اما بیتردید تکیه به توانمندیهای داخلی درختی ماندگار است که در اعماق زمین ریشه دارد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم ارتقاء کیفیت کالاهای ساخت داخل اظهار داشت: کیفیت کالای ایرانی باید در تراز فرهنگ و اندیشه بلندمدت ایران باشد. باید دستاندرکاران و مدیران صنعت کشور همت کنند تا در 4-3 سال آینده استفاده از کالای ایرانی به یک افتخار تبدیل شود. البته توجه به کیفیت در فرهنگ ملت ایران وجود دارد ولی متاسفانه به خاطر حکومتهای بیکفایت گذشته دچار آسیب شده است و باید این فرهنگ برجسته را احیاء و نهادینه کرد.
احمدینژاد با اشاره به لزوم کاهش قیمت تمام شده کالا گفت: متاسفانه هزینه تمام شده کالا در کشور بالاست و بعضا این موضوع به مشکل بنگاههای اقتصادی کشور تبدیل شده است. در حالیکه با کاهش هزینههای جانبی و مدیریت مالی مناسب میتوان هزینهها را کاهش و کالای ایرانی تولید کرد که در مقایسه با کالای خارجی کیفیت بالا و قیمت پایینتر داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: باید برای بخشهای اقتصادی این موضوع که سود بیشتر را در تولید بیشتر جستجو کنند به یک ارزش تبدیل شود.
احمدینژاد در ادامه تدوین مدل توسعه صنعتی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: باید وزارت صنایع و معادن با برگزاری نشستهای تخصصی چشمانداز چگونگی تولید کالا، دانش کالا و تاثیر کالا در فرهنگ عمومی را تدوین کند؛ زیرا ملت ایران نمیخواهد همان راهی را که دیگران برای رسیدن به توسعه پیمودهاند، بپیماید. هدف نهایی ملت ایران و راه رسیدن به آن، متفاوت از دیگران است، از این رو باید الگوی توسعه صنعتی به طور شفاف و جامع تدوین شود.
وی در ادامه موضوع هدفمند کردن یارانهها را مورد اشاره قرار داده و با بیان اینکه این موضوع یک فرصت تاریخی برای اقتصاد کشور به خصوص برای بخش صنعت است، اظهار داشت: هدفمند کردن یارانهها بهترین فرصت برای مجموعههای اقتصادی و صنعتی است که خود را از تنبلی 150 ساله رها کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه اداره کشور نیازمند تعامل و تبادل دوطرفه است، گفت: عدهای از مفهوم مدیریت واردات و صادرات برداشت اشتباهی دارند و بعضا ممنوعیت واردات و صادرات را مطرح میکنند. بیتردید با درهای بسته نمیتوان کشور را به درستی اداره کرد و باید در رقابت بازار و اقتصاد تعامل دو سویه داشت.
وی افزود: در شرایط کنونی قیمت بعضی از کالاهای داخلی معادل قیمت انرژی دریافت شده است و بعضا هزینه انرژی مصرف شده از قیمت کالا بیشتر میشود که باید با تدابیر مناسب و با بهینهسازی مصرف انرژی، هزینه انرژی را در تولید کالا کاهش داد و کاهش مصرف انرژی مانند اهدای خون است که باعث نشاط و جوانی میشود.
احمدینژاد گفت: باید با تدبیر مناسب از این فرصت تاریخی به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و هزینههای زاید را حذف و سیستمهای فرسوده را اصلاح کرد که این مساله موجب کاهش قیمت و افزایش کیفیت کالا خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر به درستی طراحی و عمل شود، هدفمند کردن یارانهها موجب نوسازی صنعت کشور و مدیریت صنعتی خواهد شد.
احمدینژاد با تاکید بر اصلاح شیوه مدیریت و کاهش هزینههای زاید تصریح کرد: زمانی که از مدیریت صنعتی و اقتصادی سخنی گفته میشود بدین معنا نیست که با اخراج نیروی انسانی هزینهها کاهش پیدا کند، بلکه باید کاهش قیمتها را با تغییر خط تولید و بهینهسازی انرژی و مدیریت مناسب به وجود آورد.
وی خاطر نشان کرد : انتظار میرود با اجرای هدفمند کردن یارانهها قیمت تولیدات صنعتی نه تنها افزایش نداشته باشد بلکه شاهد کاهش آن هم باشیم و مسئولان و مدیران صنعت کشور نشان دادند که میتوانند این انتظار را برآورده سازند.
احمدینژاد گفت: همه باید مانند یک خانواده بزرگ، دلسوز و همراه هم در خدمت آسایش و رفاه ملت ایران عزیز حرکت کنیم.
دهها برابر این مقدار را باید در قالب طرحهای صنعتی و کشاورزی و ایجاد اشتغال و مسکن و آموزش و غیره سهم هر یک از ملت است که داده شود که رندانه دولت پرداخت نمیکنه و بعد منت بر سر مردم دارد که یارانه نقدی میدهیم.
آن روستایی که امروز خوشحال و سر مست از دریافت این پول هست باید بداند که سالهاست دهها برابر این مقدار سهم او بوده که به وی پرداخت نکرده و نخواهد کرد.