آفتابنیوز : آفتاب: حسن عباسی منتقد پیشین دولتهای سازندگی و اصلاحات و حامی سابق دولت احمدی نژاد، در سخنانی متفاوت با اظهارنظرهای پیشین خود، ضمن بیان اینکه دولت نهم در یک کلام «نمیداند چه میکند» گفت: دولت نهم مانند مینی بوسی است که با چراغ خاموش با سرعت تمام مشغول پیشروی است بدون آنکه بداند کجا میرود و چه بسا به پرتگاه و دره نیز برسد!
به گزارش تابناک،عباسی که به مناسبت روز دانشجو و به دعوت بسیج دانشجویی در جمع دانشجویان یزدی صحبت میکرد، با بیان اینکه همه جای دنیا مرا تئوریسین دولت میدانند، افزود: با این که ارتباط کاری با دولتمردان ندارم اما خیلیها در خارج از مرزها عملکرد دولت را با پشتوانه تئوریک من قلمداد میکنند.
حسن عباسی در ادامه دولت نهم را دولتی عملگرا و شدیدا سخت کوش، اما فاقد پشتوانه تئوریک دانست و با بیان اینکه به اعتقاد وی دولت نهم در یک کلام «نمیداند چه میکند» اظهار داشت: اگر دولت نهم به همین روش جلو برود کارش بجایی خواهد رسید که رئیس دولت عدالتخواه در آینده، تنها فردی باشد که از عملکرد گذشته دولت متبوعش دفاع کند.
عباسی در ادامه دولت نهم را با یک مثال، با دولت اصلاحات مقایسه کرد. وی دولت اصلاحات را به مینی بوسی با هفتاد نفر جمعیت (به نمایندگی از جمعیت ایران) تشبیه کرد که با چراغهایش افقهای نسبتا مطلوبی را ترسیم میکند بدون آنکه به سمت آن افقها حرکت کند. در عوض دولت نهم را به مثابه مینی بوسی دانست که با چراغ خاموش با سرعت تمام مشغول پیشروی است بدون آنکه بداند کجا میرود و چه بسا به پرتگاه و دره نیز برسد!
عباسی در تشریح دیدگاه خود به مسئله سهام عدالت اشاره کرد و گفت: این که میگویم دولت هشتم تئوری داشت و دولت نهم پشتوانه تئوریک ندارد به این دلیل است که مثلا، دهها کتاب در مورد مفاهیمی چون آزادی و جامعه مدنی در دولت قبلی به چاپ رسید؛ در حالیکه شما نمیتوانید حتی یک کتاب صد صفحهای در مورد «سهام عدالت» پیدا کنید و دولت نتوانسته است جزوهای در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا دانشجویان و صاحبنظران در مورد آن بحث کنند.
حسن عباسی، ضمن «حیله» دانستن گزارش نهادهای امنیتی آمریکا، حمله به ایران را تقریبا منتفی دانست. وی نارضایتی مردم و مشکلات جامعه را بسیار خطرناک تر از حمله آمریکا خواند و اظهار داشت: من اگر خطر حمله به ایران را یک بدانم، خطر نارضایتی و فشارهای اقتصادی بر مردم را «۹۰» میدانم.
وی افزود، آمریکا به آرامی فشار را از پرونده هستهای ایران کم خواهد کرد و به جای آن به مسائل جدیدی خواهد پرداخت و موضوع بعدی فشار غرب، پس از خاتمه نسبی مسئله هسته ای، مسئله موشکی ایران است.
وی اظهار داشت: غرب بدنبال آنست که توان موشکی را که میتواند سبب پا گذاشتن ایران بر فضا بشود، از ما بگیرد. شما خودتان را از الان آماده کنید برای گفتن این که اگر انرژی هستهای حق مسلم شماست، داشتن سیستم پیشرفته موشکی نیز حق مسلمتان است.
عباسی سپس مخالفت خود را با هر گونه برخورد قضایی با دانشجویان اعلام کرد و گفت: شما همگی فرزندان ما هستید. ما با شما هیچ مشکلی نداریم. برخورد قضایی و دادگاهی اصلا کار درستی نیست. اکبر گنجی الان کجاست؟ ما نمیتوانستیم از پتانسیل وی بهتر استفاده کنیم؟ ما گنجی را از دست دادیم.
وی در ادامه گفت: این افتخار نظام است که در قشر دانشجو تا این حد تنوع اندیشه و تضارب آرا وجود دارد. منتها یک شرط دارد و آن اینست که هر گونه وابستگی فکری و اقتصادی خود به دشمنان ملت را نفی کنید.
وی ادامه داد: اگر در میان شما کسانی باشند که با دشمنان ایران همکاری کنند، بطور طبیعی این مسئله برای دستگاههای امنیتی نظام نگران کننده است و واکنش تند آنها را در پی دارد. این نمیشود که شما امروز شعارهای اینچنین بدهید و چند سال بعد امثال افشاری و سازگارا از میان شما در بیایند و دست همکاری با کثیف ترین دشمنان ایران بدهند. شما باید این وابستگی را کاملا نفی کنید. اگر شما مثلا بیانیهای بدهید و استقلال خود را رسما از بیگانه اعلام کنید، من به شما قول میدهم که خودم با حداکثر توان در اندیشه سیاسی به شما کمک خواهم کرد.
عباسی در پاسخ به سوالات دانشجویان که معتقد بودند با توجه به حمایت مقام معظم رهبری از دولت نهم، نباید از آن انتقاد کرد گفت: اولا مقام معظم رهبری از همه دولتها و روسای جمهور پیشین نیز دفاع کرده است. ثانیا، این که ایشان یک جا از عملکرد یک دولت دفاع کردهاند به معنای تعطیل شدن مبحث انتقاد نیست. آنچنان که خود ایشان به عملکرد این دولت و دولتهای گذشته نیز در برخی مسائل انتقاداتی داشتهاند. ما باید کاری کنیم که همانطور که رهبری روی کار آمدن دولت نهم را معجزه دانستهاند، کارنامه دولت نهم و پایان کار آن نیز مانند معجزه، خوب و بیاد ماندنی باشد.
وی افزود: سالها هر زمان میخواستیم به آقای هاشمی انتقاد کنیم، چند نفر مثل شما میگفتند که چرا به هاشمی انتقاد میکنید؟ مگر آقا نفرمودهاند که هیچ کس برای من هاشمی نمیشود؟ این دیدگاه درست نیست و باید چراغ انتقاد را روشن نگه داشت.
عباسی در پاسخ به دانشجویی که خطاب به عباسی نوشته بود این که دولت شما را تحویل نگرفته دلیل نمیشود که اینطور نسبت به آن کینهورزی داشته باشید، نویسنده سوال را مثال یک «متحجر مقدس مآب» دانست و گفت: از شما دانشجویان میخواهم حتما سی صفحه آخر کتاب ولایت فقیه امام خمینی را بخوانید تا ببینید آن بزرگوار از دست این متحجرین چه کشیده است.
وی در ادامه با طرح این سوالات که «آیا کار کردن در این دولت افتخار است؟ خوب است که شما وزیر دولت بشوی بعد اینگونه بیرونت کنند؟ این رفتار دولت خیلی خوب است که من نسبت به آن کینه بورزم؟» افزود: همه جای دنیا مرا تئوریسین دولت میدانند. با این که ارتباط کاری با دولتمردان ندارم اما خیلیها در خارج از مرزها عملکرد دولت را با پشتوانه تئوریک من قلمداد میکنند؛ آنوقت شما میگوید دولت تحویلمان نگرفته؟
وی در ادامه گفت: اگر این حرف را این چند دانشجوی معترض به من میزدند دستشان را میبوسیدم. اما اکنون که یک به اصطلاح حزب اللهی این تهمت را زده من هرگز وی را نمیبخشم. بیاید سر پل صراط از من حلالیت بطلبد.
عباسی سپس با بیان اینکه ما دلسوز دولتیم اظهار داشت: دولت باید بتواند افکار عمومی را توجیه کند. این مسئله دردناک است که افکار عمومی روی برخی از نکات مثبت و اعمال مطلوب دولت هم حرف دارد. دولت باید از طریق ارتباط با نخبگان، ذهن جامعه را نسبت به عملکرد خود روشن کند.
حسن عباسی در ادامه با تأکید بر این نکته که «من نه از استکبار میترسم، نه از حمله، نه از صهیونیزم، نه از قومیت ها، نه از مسائل جنسیتی، نه از مسائل دینی و نه از هیچ چیز دیگر» افزود: آنچه مرا نگران میکند، صرفا «کارآمدی» نظام است. توجه کنید که نمیگویم کارآمدی دولت. «نظام» ما مشکل کارآمدی دارد. ما باید نظام را کارآمد کنیم. باید تولید فکر کنیم. شما نباید اشتباهی را که نسل ما کرد، تکرار کنید. شما باید نظرگرایی، عملگرایی و نهادگرایی را با هم داشته باشید.
عباسی درپایان درباره مسئاله هولوکاست نیز به اظهار نظر پرداخت و گفت:«...استفاده من از مسئله هولوکاست سه چیز است: اولا این که این جنایات اگر رخ داده باشد توسط مسیحیان بر علیه یهودیان رخ داده است. آن هم آن دسته از مسیحیان که پروتستان بودند. بر خلاف آنچه دکتر شریعتی میگفت که ما نیاز به پروتستانیسم اسلامی داریم، هولوکاست نشان میدهد که جناح پروتستانیست مسیحی، دست به یهودی کشی زده است. ثانیا هولوکاست توسط نازیها اتفاق افتاده است. نازیستها هم سوسیالیستهای ملی گرا بودهاند. لذا میبینیم که ترکیب سوسیالیزم و ملی گرایی، میتواند دست به چنین جنایتی (در صورت وقوع) بزند. ثالثا، اگر این اتفاق حتی با این کیفیت رخ داده، چه ارتباطی با فلسطینیان دارد که امروز باید جور آن را بکشند؟»
باید به اطلاع شما برسانم که سخنرانی فوق در دانشگاه خواجه نصیر بوده و سایت تابناک هم این مطلب را از روی یک وبلاگ که متعلق به دانشجویی یزدی بوده برداشته است.
در آن وبلاگ هم رسم امانت داری رعایت نشده است.
ضمن این که سایت تابناک بعد از تذکر و اعتراض آقای عباسی آن مطلب را از روی سایت برداشته است.
با تشکر