کد خبر: ۱۷۳۲۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۱

شادترين استانهاي ايران كدامند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شادكامي بخش مهمي از كيفيت زندگي و بالاتر از هر ثروتي به‌شمار مي‌رود و با بسياري از مؤلفه‌هاي سلامت رابطه نزديكي دارد.

در ادبيات، افلاطون شادكامي را حالت تعادل و هماهنگي ميان سه عنصر استدلال، هيجان، و اميال و ارسطو آن را زندگي معنوي مي‌داند.پژوهشگراني كه در اين باره دست به تحقيق زده‌اند، از شخصيت، عزت نفس، اعتقادات مذهبي، سرمايه اجتماعي – فعاليت‌هاي اوقات فراغت، ورزش هفتگي، نداشتن سابقه بيماري عصبي، خوش‌بيني به زندگي و بسياري از موارد ديگر، به عنوان عوامل مؤثر در پديده شادكامي افراد ياد كرده‌اند.

نتايج يك پژوهش بر روي 27 هزار و 883 ايراني 18 تا 65 سال در كشور نشان داده است كه بيشتر مردم كشور (39.3 درصد) از شادكامي سطح متوسطي برخوردارند. 35.4 درصد نيز شادكامي خود را كم توصيف كرده‌ و در اين ميان، تنها 3 درصد خود را در سطح «بسيار زياد» شادكام مي‌دانند.

در اين پژوهش كه از هر استان كشور دست كم 800 نفر بررسي شده‌اند، سطح شادكامي با پرسش: «آيا فردي با نشاط و شاداب هستيد؟» در پنج سطح «بسيار زياد»،‌ «زياد»، «نه زياد، نه كم»،‌ «كم» و «بسيار كم» مورد سنجش قرار گرفت.

شادترين استانهاي ايران

یافته‌هاي پژوهش « شادكامي مردم ايران و عوامل موثر بر آن» از ميان 30 استان مورد بررسي، استان زنجان را با 3/69 ميانگين امتياز شادكامي، شادترين استان كشور معرفي كرده است و از يزد با 3/12 ميانگين امتياز شادكامي، به عنوان پايين‌ترين سطح شادكامي نام برده است.

همچنين استانهاي گلستان، بوشهر، هرمزگان و كردستان از ميزان شادكامي بالاتري از خط ميانگين برخوردار بوده‌اند.

كاهش شادكامي با هر سال افزايش سن

از ديگر نتايج قابل توجه اين پژوهش، كاسته شدن يك درصد از شادكامي افراد به‌ازاي افزايش هر يك سال به سن آنهاست.

مجردها، شادتر از متاهل‌ها

يافته‌هاي به دست آمده از اين تحقيق نشان داده است كه افراد مطلقه/بيوه و متاهل از سطح شادكامي كمتري نسبت به افراد مجرد برخوردارند؛ به‌گونه‌اي كه افراد مطلقه / بيوه 1.70 و افراد متاهل 1.11 برابر نسبت به افراد مجرد، سطح شادكامي كمتري دارند.

دانش‌آموزان و دانشجويان شادتر از خانه دارها و شاغلین

يافته‌هاي پژوهش فوق همچنين از اين حكايت مي‌كند كه افراد داراي سطح تحصيلات بيشتر نسبت به افراد كم سوادتر، شادترند و در سطوح تحصيلي پايين‌تر، كاهش شادكامي نمايان‌تر است.

همچنين افراد خانه‌دار، شاغل و بيكار نسبت به دانش‌آموزان/ دانشجويان به ترتيب 1.39، 1.32 و 1.40 برابر سطح شادكامي كمتري دارند.

درآمد بالاتر، شادكامي بيشتر

نتايج اين تحقيق در ادامه اين موضوع را مورد تاكيد قرار داده است كه افراد در سطوح اقتصادي پايين‌تر در مقايسه با افراد در سطح اقتصادي «خوب/ بسيار خوب» به صورت معناداري، سطح شادكامي كمتري دارند. به‌گونه‌اي كه افراد در سطوح اقتصادي ارزيابی شده در دسته‌بندي «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسيار بد» به ترتيب احتمال 1.75، 2.14 و 2.33 برابر نسبت به افراد داراي وضعيت اقتصادي بسيار خوب، وضع شادكامي خود را نامناسب‌تر گزارش كرده‌اند.

تاثير معنادار سلامت بر سطح شادكامي

بر اساس نتايج حاصله از اين پژوهش كه توسط دكتر علي منتظري، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي و همكاران انجام شده است، افرادي كه از سطوح «پايين‌تر» سلامت برخوردار بوده‌اند، در مقايسه با افراد داراي سطح سلامت «بسيار خوب» به صورت معناداري شادكامي خود را كمتر ارزيابي كرده‌اند. به گونه‌اي كه افراد در سطوح «خوب»، «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسيار بد» به ترتيب به احتمال 2.28، 5.18، 7.84 و 7.82 برابر نسبت به افراد داراي سطح «بسيار خوب»، وضعيت شادكامي خود را نامناسب‌تر گزارش كرده‌اند.

طبق اين پژوهش ابتلا به بيماري‌هاي مزمن تاثير چنداني بر ميزان شادكامي ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
0
0
البته ناگفته نماند بايد شادكامي و بي خيالي رو از هم تمايز داد!! اينطور به نظر مياد كه اون استانهايي كه به عنوان شادترين استان ها معرفي كردين شادكامي و بي خيالي رو با هم قاطي كردن چرا كه با اين اوضاع و احوال موجود شادكامي بخشي از افسانه هاست و نه واقعيات موجود در جامعه!!!!!!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
0
0
تقریبا درست بود نتایج نظر سنجی
یه جواریی با اون چیزی که تو جامعه می بینیم جور درمیاد
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
0
0
مگه شاد هم داریم؟؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
0
0
تو ایران و شادی با این وضع اقتصادی وبیکاری
خدا وکیلی به جای این باد تیتر میزدید افسرده ترین استانهای ایران بعد هم جوابش می شد تمام استانهای ایران
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
0
0
کم دروغ بگین
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
0
0
اگه زنجان شادترین استانه پس بگید بقیه استانها مردن!!!
کی این آمارو در آورده؟من که زنجانیم ندیدم
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
0
0
ببخشيد من متاهلم و از خيلي از مجردها شادترم
آمارش يه خورده مشكل داره
درضمن كي گفته هرچي درآمد بالاتر باشه شادكامي بيشتره؟؟؟؟خيلي از اونايي كه وضع مالي چندان مناسبي ندارن از يكسري پولدارها خوشحالترن، چون بخدا توكل دارن ولي توي آماري ارائه داديد از دين و ديانت و تاثيرش توي شادي خبري نبود!!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
0
0
سلام:اگه دولت محترم جلو اين گراني رو بگيره وارزاق عمومي مردم بدون هيچ واسطه فرصت طلب به دست مردم خوب ايران برسه درصد شادكامي واز اين كه هست بيشتر وبيشتر خواهد شد در ضمن مجرد ها از اين گروني كمتر به مشگل مي افتن تا متاهلين مگه نه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۴
0
0
دوستان توجه داشته باشید که اینجا بحث متوسط افراده نه همه افراد. اگر میگه مثلاً مجردها شادتر از متاهل ها هستند به این معنی نیست که هر مجردی از هر متاهلی شادتره که. بلکه یعنی به طور متوسط در کل کشور میزان تصور افراد از شاد بودن خودشون، در بین مجردها بیشتر از متاهل هاست.
نکته بعدی هم اینه که این یه تحقیق توصیفیه. یعنی صرفاً تصور افراد رو نسبت به شاد بودن خودشون در کشور و بین گروه های مختاف مردم توصیف می کنه. اصلاً به علت ها نمی پردازه و پرداختن به علت ها پیچیدگی خودش رو داره. مثلاً وقتی میگه دانش آموزان و دانشجویان شادتر از خانه دارها و شاغلین، لزوماً به این معنی نیست که درس خوندن اینا باعث شادیشون شده. شاید مثلاً سن پایین تر دانش آموزان و دانشجویان باعث این تفاوت در میزان شادی باشه، یا دلایل دیگه ای.
این نتایج فقط توصیف یک وضعیتی هست، حالا استدلال بر اساس اینا نیاز به ملاحظات و دقت های خیلی بیشتری داره.
باران
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
0
0
این نظر سنجی فاقد اعتبار است؛ چرا که بجای پرسش از افراد که شاد هستند یا نه، می بایست با طراحی ساز و کاری اصولی شاد بودن آنها را رصد می کردند. به عنوان مثال :
تعداد مسافرت سالانه
میزان دید و بازدید با اقوام
رفتن به گردش گاه ها ، سینما، تئاتر، شهر بازی، پارک، استادیوم های ورزشی
میزان خواندن کتاب
و مواردی از این دست را با دقت در فرم پرسش نامه طراحی کرد و شهروندان را محک زد.
پاسخ مستقیم مخاطب به چنین پرسشی بهیچوجه روایی و پایایی ندارد.

نظرسنجی که همینطور دیمی و هِرّی و الکی و روهوا و آب دوغ خیاری و بزن در رو نمی شود که پدرجان!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین