آفتابنیوز : آفتاب: ابوالفضل ظهره وند دیپلمات برجسته ایرانی با اشاره به مذاکرات وین اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران همان گونه که رییس جمهور محترم نیز اعلام کردند از ابتدا به دنبال خرید اورانیوم غنی سازی شده در مقیاس 20 درصد بوده است».
ابوالفضل ظهره وند سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و کارشناس مسائل هستهای در گفت و گو باایرنا در پاسخ به سوالی در مورد پیشنهاد غربیها برای ارسال 70 درصد از اورانیوم غنی سازی شده کشورمان در مقیاس پایین در مقابل دریافت اورانیوم مورد نیاز نیروگاه تهران گفت: «ما از ابتدا هم به دنبال خرید اورانیوم بوده ایم و این مساله، مساله ای فنی و تجاری است».
وی افزود: «طرفهای غربی اما در پیشنهادات خود سعی کردهاند از این مساله به عنوان یک فرصت استفاده کرده و آن را مرتبط با برنامههای هستهای ایران کنند».
این دیپلمات برجسته ایرانی خاطرنشان ساخت: «به همین دلیل است که بعد از اینکه ایران پیشنهاد خرید خود را مطرح میکند، آنها پیشنهادات دیگری را مطرح میکنند و در سطح افکار عمومی به وسیله رسانههایشان میزان قابل توجهی تحلیل پشت قضیه میآورند».
ظهره وند اظهار داشت: «آنها این پیشنهاد را به نوعی از تعلیق تبدیل کرده اند و میخواهند 70 درصد اورانیوم غنی سازی شده ایران را به صورت یکجا از کشور خارج کنند».
سفیر سابق کشورمان در ایتالیا تصریح کرد: «اگر قرار باشد که ما دوباره این مقدار اورانیوم را غنی سازی کنیم، حداقل 18 ماه طول میکشد تا دوباره به این ظرفیت برسیم و در این 18 ماه آنها این فرصت را خواهند یافت تا با فشار دوباره ایران به همان سمتی که میخواستند، ببرند».
این کارشناس مسائل هستهای تاکید کرد: «غربیها از ابتدا نیز به دنبال تعلیق کامل برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران بودهاند. وقتی این سیگنالها از سوی غرب به ما میرسد جزء تشدید بی اعتمادی کار دیگری نمیکند».
وی با بیان اینکه محصول نیروگاه تهران برای تولید رادیو داروی مورد نیاز بیماران خاص و سرطانی استفاده میشود، گفت: «در واقع غربیها نشان دادهاند به هیچ عنوان طرف اعتماد ما نیستند. آنها میخواهند از یک موضوع ساده فنی، تجاری و انسانی به عنوان فرصتی برای تعلیق برنامههای هستهای کشورمان استفاده کنند».
ظهرهوند خاطرنشان ساخت: «آنها حتی اگر ما نمیخواستیم که این محصول را بخریم، باید آن را رایگان در اختیار ما قرار میدادند ولی سعی کردهاند تا از این مساله به عنوان یک فرصت برای تعلیق و توقف برنامههای هستهای مان استفاده کنند».
وی با اشاره به اینکه تا به حال دوبار سوخت این نیروگاه به ما فروخته شده است، گفت: «این مساله به ما نشان میدهد که آنها نه به دموکراسی، نه به حقوق و مسائل انسانی توجهی ندارند و صرفا از هر فرصتی استفاده میکنند تا به مقاصد و اهداف خود برسند».
سفیر سابق کشورمان در ایتالیا اظهار داشت: «هوشمندی تیم مذاکره کننده ما نیز نشان داده که ما از حقوق هستهایمان کوتاه نیامده و نمیآییم و اصلا قرار بر این نیست که بحث نیروگاه هستهای تهران ارتباطی با موضوع هستهای کشورمان پیدا کند».
این دیپلمات برجسته ایرانی افزود: «اساسا برنامه هستهای کشورمان بر اساس مواضعی که از قبل اعلام کرده ایم از دستور کار مذاکرات خارج شده و بسته پیشنهادی جایگزین آن شده است».
این کارشناس مسائل هستهای تاکید کرد: «این بسته هم به این دلیل ارائه شده که ما نشان دهیم اهل گفتگو و تعامل با دنیا هستیم و از تمامی ظرفیتهایمان برای تحقق صلح، عدالت و امنیت در جهان استفاده میکنیم».
ظهرهوند تصریح کرد: «این شعار ما نیست بلکه یک رویکرد است. ما میخواهیم نشان دهیم که به رویکردمان پایبند هستیم و میخواهیم در مورد مسائلی که صلح و امنیت جهانی را تهدید میکند و بالطبع بر روی ما هم اثر میگذارد، با دنیا همکاری کنیم».