کد خبر: ۹۳۲۰۶
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۸۸ - ۲۰:۱۳

احمدی‌مقدم: پلیس فضای مجازی تشکیل می‌شود

طی یک سال آینده باید به سطح استاندارد در رابطه با حقوق مجرمان و متهمان برسیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به این که رفتار کارکنان آگاهی نسبت به گذشته 50 درصد بهبود یافته است، تاکید کرد که ظرف یک سال آینده باید به استانداردهای تعریف شده در رابطه با حقوق مجرمان و متهمان در نیروی انتظامی برسیم.

سردار احمدی‌مقدم روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه پلیس آگاهی ناجا با اشاره به این که جرایم در کل دنیا از نظر تنوع، کیفیت و شدت جرم رو به توسعه است، به حوزه جرایم مجازی و بحث بی‌بند و باری اخلاقی در دنیا تاکید کرد و گفت: «ناکارآمدی سیستم‌های اقتصادی، فرهنگی و آموزشی بلافاصله در قالب افزایش جرایم در حوزه پلیس آشکار می‌شود که با توجه به چنین شرایطی باید خود را به روز نگه داریم».

وی ادامه داد: «رشد جرم در دنیا ادامه دارد، اما در ایران این موضوع متوقف شده هر چند وجود جرم حتی اگر کم هم باشد مطلوب نیست و آثار آن به جامعه ضربه می‌زند».

سردار احمدی‌مقدم با اشاره به یک پرونده کلاهبرداری در شیراز اظهار کرد: «یک پرونده کلاهبرداری مردم را آن قدر به وحشت نمی‌اندازد در حالی که وقوع یک جرم تجاوز به عنف باعث احساس ناامنی در جامعه می‌شود. جرایم تجاوز به عنف در گذشته در حوزه پلیس آگاهی نبود که تاکید کردیم این گونه جرایم باید به صورت صد در صدی کشف شود. در نتیجه سرقت مسلحانه، قتل و تجاوز به عنف در حوزه پلیس آگاهی قرار گرفت که خوشبختانه نسبت کسر این‌گونه جرایم بالای 90 درصد است».

سردار احمدی‌مقدم وظیفه اصلی پلیس آگاهی را کشف جرم و یافتن حقیقت عنوان کرد و افزود: «با توجه به این که موضوع پیشگیری بر مقابله با جرم تقدم دارد، حال این سوال مطرح است که آیا پلیس آگاهی می‌تواند به این حوزه وارد شود و این این که این موضوع مربوط به پلیس پیشگیری است؟ پاسخ این است که بحث پیشگیری و پیش‌بینی قبل از وقوع جرم وظایف تمام ارکان نیروی انتظامی است».

وی در ادامه به بحث ساخت فیلم‌های پلیسی اشاره کرد و گفت: «متاسفانه باید اعتراف کنیم که هنوز فیلم‌های پلیسی خارجی فنی‌تر از سریال‌های پلیسی ایرانی است. در صورتی که فیلم‌های پلیسی ایرانی باید زمینه منزلت نیروی انتظامی را فراهم کنند. در فیلم‌های خارجی نه تنها این گونه القا می‌شود که همه چیز زیر نظر پلیس است، بلکه در این فیلم‌ها حفظ امنیت به جامعه هم القا می‌شود که در کشور ما نیز باید از این راهکارها استفاده شود».

سردار احمدی‌مقدم با بیان این که نقطه ضعف‌هایی از نظر امنیتی در خودروها، دستگاه‌های خودپرداز بانک و غیره وجود دارد که پلیس باید آن‌ها را مورد پیگیری قرار دهد، تاکید کرد: «نیروی انتظامی در رابطه با این نقاط ضعف باید به صورت تحمیلی هم وارد شود، چون بعضی از شرکت‌ها به خاطر سود خود به منافع مردم توجه ندارند که این موضوع از سوی پلیس باید پیگیری شود».

به گفته فرمانده نیروی انتظامی نرخ سرقت خودرو در کشورهای اروپایی حداقل 10 برابر نرخ سرقت در ایران است. این در حالیست که بر اساس یک تصور واهی القا می‌شود که در این کشورها امنیت خوبی برقرار است.

سردار احمدی‌مقدم به موضوع پیشگیری در سیستم‌های جرم‌زا همچون سیستم‌های ثبت اسناد و شرکت‌های کاغذی اشاره کرد و گفت: «این گونه سیستم‌های جرم‌زا باعث شده است که کلاهبرداری‌ها و سوءاستفاده‌های بسیار بزرگی رخ دهد، البته نیروی انتظامی اشراف کاملی بر این فرآیندهای جرم‌زا دارد که این موضوع توانسته جلوی بسیاری از سوءاستفاده‌های بانکی را بگیرد. هر چند نتایج به دست آمده هم خیلی راضی‌کننده نیست».

وی ادامه داد: «باید در پلیس آگاهی به لحاظ حرفه‌ای و ابزار به نقطه‌ای برسیم که دیگر خبری از فشار و جرح و شتم نباشد، هر چند اگر بسیاری از مجرمان را به دست مردم بدهیم ممکن است با توجه به جرم به وقوع پیوسته مردم این فرد را تکه پاره کنند، اما پلیس باید با مجرم مطابق مواضع قانونی رفتار کند. وظیفه پلیس در آگاهی، مجازات نیست بلکه کشف حقیقت است و مراجع قضایی باید بحث مجازات را پیگیری کنند».

وی اظهار کرد: «ادعای ما این است که به وضع مطلوبی رسیده‌ایم و در لبه‌ پیشرفت‌ها قرار داریم و در این رابطه باید افسران آگاهی از لحاظ فنی و حرفه‌ای افسرانی مجرب باشند».

سردار احمدی‌مقدم در ادامه به بازداشتگاه‌های پلیس آگاهی اشاره کرد و افزود: «بازداشتگاه آگاهی نمی‌تواند به صورت یک زندان باشد که یک متهم به مدت زیادی در آنجا بماند، البته یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که تلقی می‌شود موضوع بازداشتگاه مربوط به پلیس آگاهی است در صورتی که این گونه نیست».

وی با تاکید بر این که بازداشتگاه‌ها باید در سطح استانداردهای سازمان زندان‌ها باشند، افزود: «حقوق مجرمان و متهمان باید رعایت شود که در این رابطه استانداردهایی تعریف شده که ظرف یک سال باید به این استانداردها برسیم. حقوق مردم و شهروندان برای نیروی انتظامی یک اصل است و باید رعایت شود. همچنین پلیس در چارچوب قانون باید با مردم تعامل داشته باشد که در این راستا رفتار ماموران و پلیس آگاهی 50 درصد نسبت به گذشته بهبود یافته است اما انتظار ما بهبود کامل رفتار کارکنان پلیس آگاهی است».

وی با بیان این که نیروی انتظامی در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل پلیس فضای تبادل اطلاعات است، ادامه داد: «بسترهای قانونی برای تشکیل پلیس مجازی در حال فراهم شدن است و نیروی انتظامی در این حوزه برنامه‌هایی دارد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین