آفتابنیوز : آفتاب: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد طرح تحول اقتصادی دولت نهم، گفت: «در طرح تحول اقتصادی احمدی نژاد اشکالات زیادی وجود دارد و من حتما این طرح را دنبال نمیکنم، برنامه من یک انقلاب اقتصادی در کشور است و این انقلاب اقتصادی قطعا از راه سهمیهبندی بنزین و محدودیتهایی که دولت ایجاد کرده نخواهد بود».
دکتر محسن رضایی نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگویی صریح و تفصیلی با مهر، درباره آینده روابط ایران با آمریکا در دولت ائتلافی اظهار داشت: «به نظر بنده لحن آمریکا تغییر کرده است و باید از این فرصت مناسب جهت اقتدار جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد».
وی افزود: «بنده در دولت ائتلافی پیشنهاداتی را ارائه خواهم کرد و تغییراتی را که آمریکاییها باید انجام دهند به طور شفاف بیان خواهم کرد، به طوری که اجازه نخواهم داد این فرصت «خوب» که بدست آمده بین زمین آسمان بماند».
طرح جدید رضایی برای نجات خلیج فارس رضایی که برروی آبهای نیلگون خلیج فارس با خبرنگار مهر سخن میگفت، به موقعیت منطقه به ویژه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر محیط زیست خلیج فارس به شدت آسیب دیده است، بنده پس از اینکه ریاست دهمین دوره ریاست جمهوری را بر عهده گیرم کمیسیون مشترکی را از کشورهای حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهایی که از آبهای خلیج فارس استفاده میکنند تشکیل خواهم داد تا هریک ازاین کشورها بودجهای را برای حوادث و خساراتی که دراین دریا به وجود میآید اختصاص دهند».
نامزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه خلیج فارس هویت ملی ایرانیان است گفت: «ایران بدون خلیج فارس و دریای خزر معنایی ندارد».
وی همچنین با اشاره به اهمیت همکاری با کشورهای عضو منطقه گفت: «امروزه دولتهای عربی با ملتهایشان متفاوتند، ما امروز با برخی کشورهای عربی از جمله عربستان میتوانیم ارتباط بسیار خوبی داشته باشیم و در سوی دیگر با کشور ترکیه نیز میتوانیم در سطح اروپا ارتباط خوبی را برقرار کنیم».
رضایی همچنین درباره تنگه هرمز نیز گفت: «این تنگه از موقعیت استراتژیک بالایی برخوردار است به طوری که از موقعیت آن میتوان در راستای سرمایه گذاری استفاده کرد».
دبیر مجمع تشخیص مصحت نظام ادامه داد: «بنده در دولت ائتلافی سیاست جدیدی را در حوزه خلیج فارس در پیش خواهم گرفت چرا که با استفاده از کشورهای حاشیه این خلیج بزرگ میتوان در راستای همگرایی و اتحاد مشترک گام برداشت و نهایتا به سمت اتحادیه اقتصادی تجاری پیش رفت ».
قرارداد استراتژیک با عربستان خواهم بست
وی تصریح کرد: «امروز خوشبختانه دراین زمینه رابطه خوبی بین کشورهای عربی با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که بنده تلاش خواهم کرد تا با کشورهای همچون عمان و قطر که ظرفیتهای خوبی در منطقه دارند همکاریها را افزایش دهم».
نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین اظهار داشت: «از آنجایی که کشور عربستان موقعیت استراتژیک خوبی دارد بنده در دولت ائتلافی یک قرارداد استراتژیک با این کشور آن هم در چارچوب خاص خواهم بست».
موضوع امنیتی جزایر سه گانه را اقتصادی میکنم رضایی همچنین در پاسخ به این مبنی بر اینکه برنامه دولت ائتلافی شما در خصوص جزایر سه گانه چه خواهد بود گفت: «بدون شک این جزایر خاک جمهوری اسلامی ایران هستند و در آن شکی نیست، ولی از سوی دیگر تلاش خواهم کرد تا با کشور همسایه این سه جزیره مذاکره کنم تا توسعه را در این جزایر افزایش دهم».
رضایی ادامه داد: «در دولت ائتلافی تلاش خواهم کرد تا این موضوع را از حالت امنیتی به اقتصادی تبدیل کنم».
احمدی نژاد را تخریب نکردهام محسن رضایی در پاسخ به سئوال دیگر مبنی براینکه دلیل شما از اینکه سیاستهای احمدی نژاد کشور را در لبه پرتگاه قرار خواهد داد چیست، گفت: «دولت آقای احمدی نژاد هم کارهای مثبت داشته هم اقدامات منفی. صحبت بنده این بود که اگر این مسیر ادامه پیدا کند در حوزه اقتصاد ما به پرتگاه میرویم».
وی افزود : «دلیل بنده این است که برنامههای احمدی نژاد انسجام ندارند و همدیگر را کامل نمیکنند و میزان اتلاف منابع و سرمایهها خیلی بیشتر از تولید سرمایه و منابع است و لذا اگر این روند طولانی شود ما با میلیاردها دلار هم نمیتوانیم کشور را اداره کنیم».
نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: «در حال حاضر دولت 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد برای سال آینده و صندوقهای بازنشستگی کشور نیز در 10 سال آینده بیش از 30 هزار میلیارد تومان بدهکار خواهد بود».
رضایی تصریح کرد: «مجموعه مسائلی که در اقتصاد داریم به ما علائم هشدار دهنده میدهند که حواسمان جمع باشد. من هم هشدار دادهام که متاسفانه برخیها فکر کردهاند که بنده دولت را تخریب کردهام در حالی که هشدار با تخریب تفاوت دارد».
طرح تحول اقتصادی دولت نهم را ادامه نخواهم داد دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد طرح تحول اقتصادی دولت نهم، گفت: «در طرح تحول اقتصادی احمدی نژاد اشکالات زیادی وجود دارد و من حتما این طرح را دنبال نمیکنم، برنامه من یک انقلاب اقتصادی در کشور است و این انقلاب اقتصادی قطعا از راه سهمیهبندی بنزین و محدودیتهایی که دولت ایجاد کرده نخواهد بود».
وی گفت: «مسئله اقتصاد را به طور اساسی از سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی شروع میکنیم، کلیه مناطق ایران را تقسیم کار ملی میکنیم در واقع هر منطقه دارای هدف معینی دراقتصاد ملی خواهد بود، همه مناطق ایران مکمل یکدیگر خواهند بود، چشم انداز ایران 1404 را به طور جد دنبال خواهیم کرد، قانون اصل 44 را با برنامه اجرایی کامل در برنامه خواهیم داشت به طوری که این برنامه در سطح بالا طراحی و در سطح پایین اجرا خواهد شد».
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «طرح تحول اقتصادی دولت نهم یک برنامه ریزی از پایین است به همین دلیل انسجام لازم در این طرح وجود ندارد».
سهمیه بندی بنزین در دولت ائتلافی جای ندارد
رضایی همچنین در مورد سهمیه بندی بنزین گفت: «بنده در دولت ائتلافی این طرح را کنار خواهم گذاشت و هدفمند کردن یارانهها را با روش دیگری دنبال میکنم، یعنی در ابتدا به هزینه خانوار اهمیت میدهیم بعد سراغ قیمتها میرویم».
وی همچنین گفت: «اتلافی که در انرژی صورت میگیرد مربوط به ساخت و ساز غیر استاندارد در کشور است. مثلا وسایلی مانند بخاریها و آبگرمگنهای غیر استاندارد به دلیل عدم کیفیت مناسب باعث اتلاف انرژی بالایی میشوند که در همین راستا استاندارسازی جدی را در تولیداتایران شروع خواهیم کرد. وقتی این محصولات جدید با کیفیت مناسب و استاندارد وارد بازار میشوند خود به خود صرفهجویی در سوخت صورت میگیرد».
رضایی تاکید کرد: «شیوه هدفمند کردن یارانهها در دولت من متفاوت با احمدی نژاد است».
تمامی باشگاههای ورزشی را به هواداران واگذار خواهم کرد
نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص برنامههای دولت ائتلافی برای اجرای سیاستهای اصل 44 و خصوصی سازی نیز گفت: «مهمترین هدف در دولت ائتلافی اجرای بند «الف» است که طی آن باشگاههای ورزشی به خود هواداران و مربیان و ورزشکاران در مدت یک سال یا دو سال واگذار شود».
وی افزود: «ما تقریبا بیش از 10 باشگاه ورزشی داریم که توسط بخشهای دولتی اداره میشود،اینها هوادران، بازیکنان و مربیانی خوبی دارند که باید کلیه مسائل را به خوداین آقایان واگذار کنیم».
رضایی همچنین گفت: «در موضوع اداره مدارس نیز میتوانیم 50 درصد آن را به مربیان و بازنشستگان آموزش و پرورش واگذار کنیم، در حال حاضر هزینههای آنها را دولت پرداخت میکند، اما وقتیاین بخشها نیمه خصوصی شود هزینههایش نیز طبعا کم خواهد شد».
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تصریح کرد: «این نوع کارها در حقیقت نوعی تغییر گرایش در سیاستهای دولت است، در دولت ما طرحها و برنامههایی از این دست وجود دارد که آن را عملیاتی خواهیم کرد».