کد خبر: ۱۲۹۲۶۵
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۹
با اشاره به ویژگیهای خاص دوران فعلی، عنوان شد؛

آیت‌الله مصباح یزدی: حتی سفر حج وسیله‌ای شده برای اینکه جوانان ما تحت تاثیر افکار انحرافی قرار بگیرند

برخی از افراد كه باید حامی ولایت باشند در حكم مخرب هستند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، در جمع طلاب خواهر جامعه الزهرا سخنانی را در خصوص جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی و همچنین بررسی سابقه و تاریخچه بهائیت در كشور و چرایی انحراف و گمراهی برخی افراد در طول تاریخ ارائه كرد.

آیت‌الله مصباح‌یزدی روز دوشنبه در دیدار طلاب جامعةالزهرا(س) با تبریك ولادت امام جواد(ع) اظهار داشت: ما در زمانی زندگی می‌كنیم كه از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و با هیچ عصر و دورانی قابل قیاس نیست، به خصوص از آغاز عصر غیبت تاكنون در هیچ قطبی از اقطاب عالم اسلام این شرایط ویژه حاصل نشده است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم ادامه داد: از سویی بركات و نعمت های الهی به قدری در اختیار انسان ها و ما است كه این نعمت های بخشی از آن سابقه وجود در عالم نداشته و بخشی نیز به این میزان وسعت و گستردگی نبوده است.

آیت الله مصباح یزدی بیان داشت: از صدر اسلام تاكنون شرایط اجتماعی در هیچ بخشی از عالم اسلام برای تشكیل چنین حكومتی فراهم نشده است، در كنار این نعمت‌ها و بركات شرایط دیگری هم برای لغزش‌ها، اشتباهات و انحرافات فراهم شده كه در تاریخ كم‌نظیر است.

وی با بیان اینكه امروز عوامل فساد در همه جای دنیا به وفور یافت می‌شود و در دسترس همه قرار دارد، ابراز داشت: در هیچ مقطعی نیز این گونه نبوده است، اكنون ابزارهایی مانند تلویزیون و سایر رسانه‌ها در اختیار عموم مردم و حتی كودكان قرار دارد و حتی تلفن همراه می‌تواند وسوسه‌های شیطانی فراوانی را ایجاد كند.

‌آیت الله مصباح‌یزدی اضافه كرد: آنچه از همه مهم‌تر است این است كه مجموعه عوامل شیطانی دست به دست هم داده تا ایمان، ارزش‌های اسلامی و الهی را تضعیف كنند و قرائن و شواهد بسیاری نیز در این راستا وجود دارد.

وی در ادامه به حوادث بعد از انقلاب اسلامی اشاره و تصریح كرد: حوادثی كه بعد از انقلاب اسلامی در كشور ما رخ داد به ویژه حوادث سال 88 به بعد بسیار طرح‌های پیچیده‌ و غامضی است كه سر در آوردن از آن كار هر كس نیست.

جبهه تمام عیاری علیه اسلام و مذهب اهل بیت تشكیل شده است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه امروز جبهه و جنگ تمام عیار علیه اسلام و مذهب تشیع تشكیل شده است كه از ابزارها و شگردهای مختلف از جمله ابزارهای داخلی در اقشار مختلف استفاده می كند، ابراز داشت: جنگ هشت ساله در تاریخ كشور بی نظیر و بلكه در تاریج جهان هم كم ‌نظیر بود. در جنگ تحمیلی ابرقدرت‌های شرق و غرب جهان در مقابل یك كشور نوپا و نوخاسته قرار داشتند.

وی ادامه داد: همان گونه كه جنگ تحمیلی سخت ترین جنگی بود كه ما سراغ داریم، جنگ فرهنگی هم كه علیه ما از همان آغاز انقلاب اسلامی برپا شد جنگی همه جانبه و سخت بود و هر روز هم شدیدتر می شود و شیوه های گوناگون در آن بكار گرفته می شود و از همه ابزارهای روانی، جنگ نرم و رادیو و تلویزیون و سایر رسانه ها هم استفاده می شود و به معنای واقعی كلمه یك جنگ بی سابقه و بی نظیر در عالم به شمار می آید.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان كرد: جنگ فرهنگی از آغاز انقلاب اسلامی آغاز شده و هر روز تشدید می‌شود و دشمن با شیوه‌ها، ابزارهای مادی و معنوی جنگ روانی ایجاد می‌كند و این جنگی بی‌سابقه و بی‌نظیر در عالم است.

‌آیت الله مصباح‌یزدی با بیان اینكه هیچ وقت برای هیچ قدرتی این قدر ابزار فراهم نبوده است، تصریح كرد: امروز صدها تلویزیون در دنیا به زبان های مختلف روزانه درصدد تخریب مبانی فكری و اعتقادی  هستند و ما هم غیر مستقیم كم و بیش شاهد تاثیر اینها در نسل جوان هستیم و بخشی از جامعه تحت تاثیر شبهه افكنی و تردید افكنی اینها قرار می گیرند.

وی ابراز داشت: حتی سفر معنوی حج وسیله‌ای شده برای اینكه جوانان ما تحت تاثیر این افكار انحرافی قرار گیرند و حتی اتفاق افتاده به دلیل شبهه افكنی علیه شیعه در مراسم حج، جوانانی دچار شك و شبهه شده اند و عقایدشان متزلزل گشته است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: بدون هیچ گونه تردیدی امروز یك وظیفه واجب متعین برای هر مرد و زن مسلمانی، این است كه توان مقابله با این جنگ نرم فكری و فرهنگی را داشته باشند.

وی گفت: امروز برخورد با افكار انحرافی كه طیف‌های مختلفی را تشكیل می‌دهد و هر كدام نیز مراتب متعددی دارد، وجود چنین شرایطی ایجاب می‌كند كه عواملی در مقابل آن ایفای نقش و وظیفه كنند و در جهت تقویت عقاید دینی و مبانی دینی جامعه بكوشند.

‌آیت الله مصباح‌یزدی با بیان اینكه متاسفانه ما در این راستا با كمبودهای بسیار مواجه هستیم، خاطرنشان كرد: ما حتی برای تامین نیازهای داخل كشور بعد از گذشت سی سال از انقلاب اسلامی با كمبودهای چشمگیر و گسترده مواجه هستیم تا چه رسد به سایر كشورها و بلاد اسلامی.

وی با بیان توصیه هایی خطاب به طلاب خواهر حاضر در جلسه ابراز داشت: خواهران گرامی تحصیل علوم دینی را یك امر مستحب و فضیلت دست دوم به حساب نیاورند، بلكه این مهم را یك وظیفه اساسی برای خود بدانند و بدانند كه تاثیرشان در بانوان قابل قیاس با كار مردان نیست.

آیت الله مصباح یزدی بیان داشت: از این رو ضروری است برخورد شما با تحصیل علوم دینی به گونه ای باشد كه واجب كفایی است كه من به الكفایه ندارد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح كرد: تا زمانی كه احساس می‌كنیم هنوز جامعه به محصل علوم دینی نیاز دارد و به فكر و ارائه كار علمی و فرهنگی نیاز است این تكلیف ساقط نمی‌شود و باید بیش از بیش نسبت به آن اهتمام داشت.

وی گفت: وقتی می بینیم در داخل كشور و حتی شهرهای مذهبی دانشمندانی كه پاسخگوی مسائل و نیازها به اندازه كافی باشند به قدر كفایت نداریم، ضرورت این امر دوچندان و مضاعف می شود و تكلیف ساقط نمی‌شود.

آیت‌الله مصباح یزدی اضافه كرد: در برخی از شرایط بعضی از شاخه‌های علمی كه تحصیل آن واجب است، ضرورت آن بیشتر احساس می شود، به عنوان مثال در مسائل فقهی در زمان جنگ یك سلسله مباحث و مسائل بیشتر مورد نیاز است كه در چنین شرایطی حل این مسائل از سایر زمان ها لازم تر است.

وی افزود: یكی از مسائلی كه در عصر ما بیش از هر زمانی بحث آن ضرورت پیدا كرده و علی رغم گذشت بیش از سی سال از انقلاب اسلامی و بحث هایی كه درباره آن صورت گرفته، نیاز جامعه به مسائل این بخش مرتفع نشده، بحث حكومت اسلام و ولایت فقیه است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم با اشاره به اهمیت مساله ولایت فقیه و حكومت اسلامی تصریح كرد: گاهی در این هزار و چهارصدسال شرایطی پیش آمده كه در منطقه محدودی توجهی اندك به دین و لزوم اجرای احكام اسلامی پیدا شده است.

وی ادامه داد: در زمان قاجاریه نیز به دلیل امور سیاسی سعی كردند توجه مراجع را جلب كنند و برای حكومت خود اجازه بگیرند، اما همان زمان ها نیز عملا چندان بهایی داده نمی شد، چون قدرت دست آنها بود و هركاری دلشان می خواست می كردند.

آیت الله مصباح یزدی اضافه كرد: اما اینكه رسما فقیهی در راس قدرت قرار گیرد كه همه قوا زیر نظر او باشند و نفوذ كلمه او در تمام مردم اعجاب انگیز است این چیزی است كه در تاریخ سابقه ندارد و نعمت عظمی است كه خدا به ما عنایت كرده و بزرگ‌ترین خاری است كه در چشم دشمنان اسلام رفته است. چون همه می‌دانند برای مبارزه با یك ملت‌ بهترین راه ایجاد اختلاف است.

آیت الله مصباح یزدی از ولایت فقیه به عنوان عامل عزت و اقتدار نظام اسلامی یاد و تاكید كرد: آنچه عامل وحدت در نظام شد و همه چیز را تحت سیطره یك قدرت معقول، مشروع و مطلوب در آورد مساله ولایت فقیه است.

عضو مجلس خبرگان رهبری یاد آور شد: دشمنان و مخالفان نظام هم به طرق مختلف صدها بار نسبت به این مساله اعتراف كرده اند و حتی برخی از غربی ها تصریح كرده اند كه قدرتمندترین رهبر جهان، ولی فقیه جمهوری اسلامی ایران است.

برخی از افراد كه باید حامی ولایت باشند در حكم مخرب هستند

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم بیان داشت: موفقیت ها و دستاوردهای بی شماری كه نظام اسلامی ایران در عرصه های مختلف به دست آورده به بركت چنین چتر الهی است كه بر مملكت سایه انداخته است.

وی افزود: روز به روز نیز بغض و عداوت دشمنان نسبت به این نقطه بیشتر می شود، چون آنچه مانع از فروپاشی و جنگ های داخلی و تفرقه می شود مساله ولایت فقیه است.

آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: متاسفانه بعد از گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز هم این مساله آنطور كه باید و شاید جایگاه خود را در برخی از اقشار پیدا نكرده است و هزار افسوس برخی از كسانی كه اولی هستند كه با تمام وجود مدافع ولایت باشند، بعضی هایشان حكم مخرب را دارند.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم تاكید كرد: در چنین شرایطی مطالعه، نوشتن، تدریس و بحث كردن و تحقیق اجتهادی پیرامون مساله ولایت فقیه اولویت خاصی دارد.

آیت الله مصباح یزدی گفت: اگر باور كنیم بقای اسلام و نظام اسلامی در این كشور منوط به بقای ولایت فقیه است، واجب ترین واجبات بر ما حراست از این اصل خواهد بود چون بقای نظام وابسته به بقای ولایت فقیه است و امام راحل نیز در این خصوص تاكیدات ویژه ای داشتند.

وی گفت: كسی كه با استفاده از موقعیتی كه در اختیارش است شبهه ای را مطرح كند، این باعث تزلزل افكار در بخش عظیمی از جامعه و مردم می شود و چه بسا اگر مواجهه و مقابله صریح با آن نشود ممكن است فتنه عظیمی را ایجاد كند.

بررسی و تحلیل تاریخچه شكل گیری بابیت و بهائیت در ایران

آیت الله مصباح‌یزدی بخش دیگری از سخنان خود را به بررسی تاریخچه بابیت و بهائیت اختصاص داد و بیان داشت: چگونه می شود در این مدت صد و چند سال این همه خونریزی‌ شد، چه مفاسدی در در دربار شاه شد و الان چه میزان در جهت تضعیف دین و عقیده مردم و نفوذ در مراكز صنعتی، سیاسی و تجاری مفاسدی را به وجود آورده ‌است.

وی به تشریح فرقه بابیت و بهایت در ایران پرداخت و افزود: اصل مساله از اینجا شروع می شود، طلبه ای جوان از شیراز برای درس خواندن به كربلا رفته بود، این طلبه استادی داشت به نام سید كاظم رشتی كه مقداری عارف مسلك به معنای منفی آن بود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان كرد: در كنارش یك شاهزاده روسی برای جاسوسی به ایران آمده بود تا بتواند نفوذ كند، او به ظاهر مسلمان و طلبه شده بود، او ابتدا در تهران درس خواند و بعد به كربلا مهاجرت كرد و اتفاقا با این طلبه شیرازی رفیق شد و مدتی با این آقا زندگی گرد و قلیانی شد چون آن زمان قلیان مرسوم بود كم كم سعی كرد در قلیان این طلبه جوان حشیش قرار دهد.

وی تاكید كرد: كم كم به او گفت شما شخصیت بزرگواری هستید، نورانیتی كه در شما می بینم بی اثر نیست و حتما ارتباطی با امام زمان دارید؛ این طلبه به وی گفت خوب شما به كسی چیزی نگوئید، بر اثر این القائات بود كه این فرد به این طلبه گفت شما چه نیازی به تحصیل دارید به ایران برگردید و این آغاز بابیت شد.

آیت الله مصباح‌یزدی افزود: این طلبه و سید جوان با تحریك یك شاهزاده روسی به همین سادگی ادعای ارتباط با امام زمان(عج) كرد و به شیراز بازگشت و این مساله را طرح و افرادی را نیز دور خود جمع كرد، كم كم كار او گرفت و رسما یك مذهب جدید شد و به تدریج گفت نه اصلا خودم امام زمان هستم و بعد كار او به پیامبری رسید و كتابی به نام بیان برخود نازل كرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تاریخچه تشكیل مذهب بهائیت در ایران گفت: مذهب بهائیت از اینجا پیدا شد كه یك فرد در مازندران پا را فراتر گذاشت و گفت من به مقامی رسیده ام كه مظهر الهی و بهاءالله هستم.

وی افزود: آنچه برای من و شما قابل توجه و تامل است، این است كه چند نفر از علمای زمان به آقای علی محمد باب ایمان آوردند و كتاب در تایید او نوشتند و در مازندران در بابل طرفدار این آقا كه كتاب نوشته بود آن قدر پیش رفت كه با مسلمانان جنگ برپا كردند و به زور اسلحه روستاهایی را تصرف كرد و بعد از مدتی نیز این فتنه خاموش شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان كرد: آدمیزاد چقدر ضعیف است كه كسی كه نان امام زمان(عج) را خورده و بزرگ شده است كارش به جایی می رسد كه كتاب در ترویج این شخص می نویسد و عقاید او را ترویج می كند.

خطر انحراف و گمراهی برای همه وجود دارد

آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: اینهایی كه این گونه شدند نه چهار چشم داشتند و نه دوتا شاخ، اما آرام آرام در اثر ارتباطی كه داشتند كارشان به اینجا رسید؛ اصل این انحرافات از گناه شروع می شود یك گناه كه اینها به آن اهمیت نمی دادند كارشان را به جایی رساند كه آرام آرام ارتباط شان با اهل آن گناه توسعه پیدا كرد و ملحق به آن مذهب شدند و البته وسایلی مثل فقر نیز در این مساله دخیل است.

وی گفت: خیال نكنیم ما كه چند سالی است عمامه به سر داریم، خطر از ما رفع شده است، این خطرات تا لب گور برای همه انسان‌ها زن و مرد و پیر و جوان وجود دارد و اگر به فكر اصلاح نباشیم و از گناهان به ویژه گناهان دنباله دار اجتناب نكنیم كارمان دیر یا زود به فساد كشیده می شود.

توكل به خدا و توسل به اولیای الهی عامل صیانت انسان از انحرافات

وی ابراز داشت: شاید اگر تمام كسانی كه در طول تاریخ منحرف شده اند بررسی شوند یك عامل مهم در انحراف آنها عادت داشتن به یك گناه در انواع مختلف آن بوده است. البته جاه طلبی نیز خود گناه بزرگی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح كرد: ما نباید تصور و خیال كنیم كه چون درس طلبگی می خوانیم و اهل عبادت هستیم به این خطرها مبتلا نمی‌شویم؛ خطر مربوط به همه است و تنهای چیزی كه می تواند ما را در مقابل این انحرافات و خطرهای بزرگ بیمه كند، توكل و توسل دائم به خدا و به اولیای الهی است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: این مهم را باید برای خودمان حفظ كنیم تا از بسیاری از خطرات مصون باشیم و به خود مغرور نشویم چرا كه حتی ممكن است افراد مقدس نیز دچار انحراف شوند؛ بعضی از انحرافات ممكن است برای افراد مقدس نیز پیش بیاید، مثل ارتباط با امام زمان كه البته ممكن است كرامتی نیز به آنها بشود اما قدرش را ندانند و به سراغ امور دیگری بروند و این انحرافات پیش بیاید.

آیت الله مصباح یزدی افزود: گاهی ممكن است انسان تحت تاثیر عوامل روانی و اجتماعی قرار گیرد كه درك او را نسبت به دین، عقاید و احكام منحرف كند.

وی تصریح كرد: بسیاری از مسائل اعتقادی مهم كه گاهی افراد در آن شك می‌كنند به خاطر خواسته‌ها و هواهای نفسانی است؛ این اشكال تنها برای بقال ها، عطاران، خلبانان و ملوانان نیست، این خطر برای من و شما نیز هست كه دل مان چیزی را بخواهد حال یا دلخواه غریضی است یا اجتماعی یا منافع مادی و یا پست و مقام اقتضا می كند فردی این گونه فكر كند، نظر بدهد و یا فتوا بدهد و این میل ناخودآگاه در انسان رسوخ می كند تا به گونه ای دیگر نظر بدهد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بخش پایانی از سخنان خود خاطرنشان كرد: برای من و شما افزون بر رعایت تقوا، تحصیل در رشته های مختلف علوم اسلامی كه در این زمان ضرورت آن مضاعف شده است، این نكات بسیار نیاز است و باید روی آن فكر كنیم و دعا كنیم كه گرفتار مفاسد اخلاقی و سیاسی نشویم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۵
0
0
مگر ميشود مثل کمونيستها ارتباط مردم با ديگران را ممنوع کرد؟ اين راه شکست خورده...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین