آفتابنیوز : همانطور که مقامات بانک مرکزی وعده داده بودند جلسه روز گذشته -سه شنبه- شورای پول و اعتبار به تعیین تکلیف وام مسکن اختصاص یافت و در نهایت وام مسکن بعد از سال 1392 تاکنون تغییر کرد که این دومین افزایش وام مسکن در دولت یازدهم است.اما با تصمیم گیری اخیر شورای پول و اعتبار در مورد طرح های مورد بررسی بانک مرکزی، دو طرح جداگانه مصوب شد.
به گزارش آفتاب، خبرگزاری ایسنا در همینباره نوشته است: طرح اول مربوط به راهاندازی صندوق پس انداز مسکن است؛ همان طرحی که در تابستان سال گذشته از سوی وزارت راه شهرسازی به بانک مرکزی پیشنهاد و بعد از موافقت اولیه این بانک، در قالب نامه ای مشترک از سوی رییس کل بانک مرکزی و وزیر راه و شهرسازی به رییس جمهور اعلام و در خواست تامین بخشی از منابع آن مطرح شد.
با تمام شرایطی که بانک مرکزی برای عملی شدن پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گذاشته بود، به نظر می رسد که شروط محقق شده و شورای پول و اعتبار با این طرح موافقت کرده است در عین حال که آنچه شورا در این رابطه مصوب کرده تفاوت چندانی با همان طرح اولیه پیشنهادی ندارد.
بر این اساس صندوق پس انداز مسکن به عموم جامعه تعلق نداشته و مربوط به خانه اولی ها به عبارتی افرادی که برای اولین بار نسبت به خرید خانه اقدام می کنند اختصاص دارد، که البته پیش تر اعلام شده بود که اولویت با زوجین و احیا و بهسازی بافتهای فرسوده خواهد بود.
برای دریافت تسهیلات از طریق صندوق پس انداز مسکن همانطور که از نام طرح پیداست، متقاضیان واجد شرایط می توانند از محل سپردهگذاری در این صندوق و دوره انتظار حداقل یک ساله تسهیلات دریافت کنند.
سقف فردی تسهیلات خرید مسکن به خانهاولیها از محل صندوق پس انداز مسکن نیز در سه بخش تقسیم می شود؛ در شهر تهران تا سقف 80 میلیون تومان، شهرهای بزرگ بالای 200 هزار نفر جمعیت تا 60 میلیون تومان و در سایر مناطق شهری حداکثر تا 40 میلیون تومان خواهد بود.
اما از مهمترین بخش های وام مسکن سود و زمان باز پرداخت آن است که شورای پول و اعتبار در این رابطه دوره بازپرداخت تسهیلات حساب صندوق پسانداز مسکن خانه اولی ها را حداکثر 12 سال و با سود 14 درصد تعیین کرده است.
در حالی یکی از شروط اصلی بانک مرکزی برای راهاندازی صندوق پس انداز مسکن و به عبارتی بزرگترین مانع برای این طرح تامین مالی آن و عدم ورود بانک مسکن به منابع بانک مرکزی بود که بانک مسکن موظف شده تا در پذیرش سپردهگذاران و اعطای تسهیلات تعادل منابع و مصارف حساب خود را رعایت کند تا دچار کسری نشود.
اگر چه جزئیات بیشتری از نحوه راهاندازی صندوق پس انداز مسکن منتشر نشده و طبق نظر شورای پول و اعتبار، دستورالعمل اجرایی این مصوبه و نحوه تسهیم منابع در میان مناطق شهری توسط بانک مسکن تهیه و به تصویب بانک مرکزی خواهد رسید اما پیش تر و قبل از تصویب این پیشنهاد بت شکن-مدیر عامل بانک مسکن- نکاتی در این مورد عنوان کرده بود.
وی با پیش بینی اینکه با راه اندازی صندوق پس انداز مسکن بتوان 50 درصد هزینه خرید مسکن برای قشر متوسط جامعه تامین کرد اعلام کرده بود که باید مسکن خریداری شده با توجه به الگوی مصرف مورد تایید بوده،کمتر از سه سال عمر داشته، کمتر از 75 متر نباشد و از لحاظ مصرف انرژی در سطح استانداردی قرار گیرد. در عین حال که تسهیلات پرداختی برای بازپرداخت مشتری را دچار مشکل نکرده و اقساط کمتر از یک میلیون تومان باشد.
وام مسکن از 35 به 60 میلیون تومان رسید
شورای پول و اعتبار نه تنها طرح صندوق پس انداز مسکن را در جلسه مسکنی خود تعیین تکلیف کرد، پیشنهاد بانک مسکن برای افزایش سقف خرید خانه را نیز بررسی و تصویب کرد. در حالی از دی ماه سال 1392 تاکنون وام خرید مسکن افزایش نداشت و در 35 میلیون تومان باقی مانده بود که با مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار سقف این وام هم تا 60 میلیون تومان افزایش یافت.
این در حالی است که امکان اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن در سه بخش تعیین شده است به گونه ای که این وام به ازای هر واحد مسکونی در شهر تهران تا 60 میلیون تومان، شهرهای بزرگ بالای 200 هزار نفر جمعیت 50 میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری تا 40 میلیون تومان افزایش یافته است. البته میزان مشخصی برای سود و دوره بازپرداخت وام خرید و ساخت مسکن تا سقف 60 میلیون تومان تعیین نشده و نرخ سود این تسهیلات براساس مصوبات شورای پول و اعتبار تعیین میشود. در عین حال که اعطای تسهیلات ساخت با رعایت سقف مشارکت مدنی بانکها (حداکثر80 درصد) خواهد بود.
چه بانکهایی وام مسکن میدهند؟
اما نکته قابل تامل دیگر این است که با مصوبه شورای پول و اعتبار ضمن لغو ممنوعیت اعطای تسهیلات خرید مسکن توسط بانکها (لغو ماده 12 مجموعه سیاستهای پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی مصوب دیماه 1390)، امکان اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن توسط کلیه بانکهای دولتی و خصوصی از محل منابع خود فراهم شده است؛ به عبارتی دیگر در این مورد دیگر بانک مسکن تنها بانک ارائه کننده تسهیلات خرید و ساخت مسکن نیست.
به گزارش آفتاب، این در حالی است که غلامرضا سلامی در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: هیچ بانکی به جز بانک مسکن ملزم به پرداخت این تسهیلات نیست و تنها بانک مسکن با نرخ 14 درصد این تسهیلات را ارائه میکند.
سلامی با بیان اینکه برای بانکهای دیگر الزامی در تعیین نرخ سود نیست گفت: سایر بانکها در صورت تمایل این وام را با نرخهای متعارف و مصوب شورای پول و اعتبار ارائه میدهند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به متقاضیان واجد شرایط گفت: تنها شرط برای اخذ این وام این است که متقاضی خانه اولی باشد و وامهای 80 میلیونی، 60 میلیونی و 40 میلیون تومانی شامل مجردها هم میشود. همچنین کسانی که سابقه دریافت وام خرید مسکن از بانک مسکن را داشته باشند از لیست اولویت ها خط می خورند.
وی در پاسخ به این سوال که احتمال افزایش قیمت مسکن با افزایش وام خرید وجود دارد گفت: ممکن است در طول یک سال سپردهگذاری متقاضیان قیمت مسکن افزایش یابد بنابراین به متقاضیان توصیه میکنیم همزمان با افتتاح حساب و سپردهگذاری برای دریافت وام نسبت به پیشخرید مسکن اقدام کنند که خوشبختانه قانون پیش خرید مسکن هم چندی پیش به تصویب رسید.
سلامی با تاکید بر اینکه افزایش وام خرید نمیتواند به تنهایی عامل افزایش قیمت مسکن شود افزود: این وامهای 80 میلیون تومانی و 60 میلیون تومانی به تنهایی به افزایش قیمت دامن نمیزند اما در زمان رونق مسکن افزایش قیمت سرعت بالایی دارد و در این صورت وام 80 میلیون تومانی اثربخشی خود را از دست می دهد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: کافی است در طول مدت یک سال سپردهگذاری متقاضیان قیمت مسکن 20 درصد افزایش یابد در این صورت اثر این وام خنثی میشود بنابراین بهترین راهکار این است که متقاضایان همزمان با سپردهگذاری برای دریافت وام قرارداد پیشخرید منعقد کنند که در این صورت میتوانند مسکن مورد نظر را با قیمت روز خریداری کنند و به صورت اقساطی و به کمک وام مسکن هزینه آن را بپردازند.
وی در پاسخ به این سوال که وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی برای کنترل این موضوع که عدهای برای دریافت وام 80 میلیون تومانی مالکیت خانه خود را به غیر منتقل میکنند چه راهکاری اندیشیده است گفت: یکی از دلایل انتشار اوراق سپرده مسکن برای جلوگیری از این منظور بوده و به جای اینکه مالک خانه خود را به فرد دیگری منتقل کند میتوانست امتیاز وام خرید مسکن را بخرد و در سیستم قبلی طبق مقررات بانک مسکن لزومی نداشت که پسانداز، وام به اسم متقاضی باشد اما در سیستم جدید برای این دست از سوءاستفادهها تدابیری انجام شده است و از سوی دیگر متقاضیان میتوانند امتیاز وام خود را در بورس بفروشند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: فروش حق امتیاز وام مسکن منوط به عدم افزایش قیمت امتیاز این وام است.
سلامی با بیان اینکه بهتر بود این وام در ابتدا به طرف عرضه تزریق شود گفت: در حال حاضر افزایش وام خرید مسکن تنها طرف تقاضا را شاهد میشود اما در کشورهای دیگر اینگونه است که وام خرید مسکن را به طرف عرضه ارتباط میدهند و در این صورت قیمت مسکن از همان ابتدای شروع پروسه ثابت میماند.
وی افزود: بهترین راهکاری این است که مثلثی بین سازندگان، متقاضیان و بانکها در پروسه اعطای وام ایجاد شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در کشورهای خارجی بانکها چیزی حدود 90 درصد هزینه خرید یک ملک را به متقاضیان وام میدهند گفت: پیش از تصویب این وام زوجها میتوانستند تا 50 میلیون تومان وام خرید مسکن دریافت کنند که اثربخشی بسیار کمی در خرید مسکن داشت.
سلامی در پاسخ به این سوال که سقف 80 میلیون تومان تا چه میزان میتواند در خرید مسکن اثربخشی داشته باشد گفت: چندین سال بود که سقف وام خرید مسکن ثابت مانده بود و وزارت راه و شهرسازی برای افزایش همین مقدار وام خرید مسکن هم دو سال به طور مداوم در تلاش بود و این وامها میتواند در بخش پیشخرید موثر باشد.
معلم ناامید
ا
فقط کافیه هیچ کاری نکنی...
تو هم مثل من مجبوری خونه دار نشی.
دیدی چه ساده بود.
چرا بعضی جاها در مورد خبر وام مسکن نوشته اند بدون ودیعه داده می شود؟ اخبار گیج کننده شده اند.
اگر خانه باید حداقل 75 متری باشد و نوساز (چون فقط خانه هایی که هنوز ساخته نشده اند یا در حال ساخت هستند را می توان پیش خرید کرد) مثلا با مبلغ 150 میلیون تومان چطور می توان در تهران خانه گرفت؟ کجای تهران که واقعا با فرهنگ نسبتا معمول باشد می توان چنین خانه ای با متری 2 میلیون تومان پیدا کرد؟
خونه بخره بدون وام .دانشمند,,,
آقای آفتاب چرا نظرها رو سانسور میکنی عزیزم؟؟!
خدایی باحالید.
1-وام مسکن اجتماعی که با سازوکار پس انداز قراره راه بیفته مختص خونه اولیهاست یعنی فاقدین مسکن و کسانی که زمین دولتی و وام مسکن بانک مسکن دریافت نکرده اند. این مساله علی القاعده در کل خانوار کنترل میشه این خانوارها مبلغی (احتمالا حداقل یک هفتم سقف وام) را در صندوق سپرده گذاری کرده و هر شش ماه یک برابر میانگین موجودی روزانه امتیاز تسهیلات کسب می کنند(حداقل دوره انتظار 12 ماه است) یعنی کسی که می خواهد وام 80 میلیونی بگیرد باید 40 میلیون را یکسال سپرده گذاری کنند یا اگه 20 میلیون تو شش ماه اول گذاشت تو شش ماه دیگه 60 میلیون بذاره یا مثلا 20 میلیونو دو سال بذاره و ...
پس از دریافت وام اصل سپرده هم برداشت میشه سود تسهیلات 14 درصده و قسط ثابت دوازده سالش 1.150.000 تومانه واحد مسکونی خریداری شده حداقل 75 متر و حداکثر 3 سال ساخت باید باشد و از نظر استانداردهای مورد نظر بانک توسط کارشناسان تائید بشه
2-وام مسکن آزاد که بدون سپرده گذاری به شکل خرید اوراق حق تقدم یا اخذ وام مسکن از سایر بانکهاست سقفش 60 میلیونه، مختص خونه اولیها نیست و سود و مدت بازپرداختش با رعایت مصوبات شورای پول و اعتبار توسط بانک وام دهنده تعیین میشه شرایط واحد مسکونی خریداری شده هم توسط بانک وام دهنده اعلام میشه که ممکنه تو بانکهای مختلف فرق کنه این وام میتونه بعد از ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار در بانکهای مختلف تدریجا شروع بشه
من خودم 23سالمه و هنوز با پدر و مادرم خونه نداریم
مشکلتون اینه که ولخرجید آقا.اگرهزینه های اضافی تون رو کم کنید و ب قولی یک سال بخور نون و تره ،عمری بخور نون وکره.
میتونید مثل مابرجی 800،900قسط بدید..و زود صاحب خانه بشید
من با 4بچه و همسرم دریک اتاق18متری زندگی میکنیم،حتی توان پرداخت پول پیش خانه را نداریم ،ساده تر بگم حتی پول نداریم که خانه اجاره بگیریم
از کجا پول بیاریم. 20میلیون بریزیم به حساب که آیا سالی دیگه وام بهمون بدن یا نه!از اینها گذشته فرض کن کسی داشت و ریخت بحساب! تا یکسال بعد قیمت خونه دو برابر شده یعنی در واقع 20 میلیون شما میپره! تازه بعد یکسال باید دوسال دیگه دنبال ضامن و چک و سفته بگردی که شاید 40 تومن پول نزولی از بانک بگیری
از بی پولی بچه هام گرسنه خوابیدن دارم دق میکنم
وگرنه درد دل زیاده
در تمام کشورهای دنیا صنعت ساخت وساز هم یک صنعت به شمار میاد.
اما ما الان فقط باید شکم خودمون رو سیر کنیم پس سود توی مواد غذایی هستش
توی ابلیموی تقلبی
توی گوشت هورمونی
توی کالباس تقلبی
توی خودروهای غیر استاندارد
و ......
نه اقا اون سودی که حساب میکنین توی ساخت و ساز نیست مشاغل دیگه ای خون مردم رو میخورن
و کاری از دست کسی بر نمیاد
منم واقعا متاسفم و از مقامات تشکز می کنم که اینقدر به فکر اقشار آسیب پذیر جامعه هستند
نمیدونم در مورد ما چی فکر کردن ، رفتم وام بگیرم میگه اول باید 40میلیون سپرده بزاری به مدت یکسال بعد بیای وام بگیری یا بری اوراق بخری...
خداوکیلی نزول کنی خیلی ازین وام بهتره
یعنی ماهم یه روزی صاحبخونه میشیم تا از این مستاجری خلاص بشیم؟ با این حقوق فکر نکنم.
تمامی آشناها که در سازمانای دیگه هستند و قبل ما استخدام شدند صاحبخونه شدند ولی ما هنوزم که هنوزه اندر خم یه کوچه ایم خونه که سهله یه پراید که زیاده یه پیکانم نداریم. واقعا افسسسسسسسسسسسسسوسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس.
ما ميخواستيم با همسرم وام ازدواج ٣ ميليوني بگيريم چه بلایی سرمون اومد !
پراید مدل 90 فروشی کی می خره
سود این 40میلیون که یک سال بلوکه شده تو بانک را باید بعلاوه 14 درصد سود میکردینو میگفتین.
واقعا خسته نباشین، از اینکه اینقدر در تلاشید که ما را خونه دار کنید ممنونیم
با سپرده سقفش نفری 60 میلیونه که جمعا واسه زوجین میشه 120 میلیون: نفری 30 تومن به مدت یکسال تو بانک میخوابونین و بعد از یکسال 120 میلیون وام 13 درصد بازپرداخت 12 ساله به مبلغ 1 و 650 تومن.
وام بدون سپرده: سقفش نفری 40 تومنه که جمعا واسه زوجین میشه 80 میلیون. باید 80 سهم اوراق بخرین. (تقریباً میشه 10-15 میلیون). یک نفر ضامن و سند در رهن. بازپرداخت 10 ساله سود 17/5 درصد. ماهیانه 1و 400 تومن.
اسمش 13 درصد و 17/5 درصده ولی در واقع 50 درصد هم بیشتر میشه.
امیدوارم کمکی کرده باشم
سه ساله ازدواج کردیم و با وام ازدواج و کادوهای عروسی و سرویس طلا و حلقه ووام ده ملیونی بانک مهر و پس انداز و قرض و ...تونستیم تا 44 میلیون یه خونه رهن کنیم...مهلت رهنمون داشت تموم میشد که این تصمیم رو گرفتیم.واسه وام 80 میلیونی باید ،15 میلیون اوراق میخریدیم و پیش پرداخت برای قولنانه کردن خونه مورد نظر حداقل 5 میلیون که میشد 20 میلیون و دو تا حساب 200 هزار تومنی هم باید تو بانک باز میکردیم...پولی نداشتیم...به خیلی ها رو زدیم و هرچی قابل فروش بود فروختیم تا پوله رو با بدبختی و بعد دو ماه جور کردیم...
رفتیم اوراق رو خریدیم و بردیم بانک که یه جمله از کارمند بانک تمام دنیا رو رو سرمون خراب کرد...«دو تا ضامنتون کو؟؟؟!!!»
بله ...ضمن اینکه سند در رهن بانکه ،دو تا ضامن دولتی با حقوق بالای 2500000 تومن میخواست...کدوم کارمندی بالای 2/5 حقوق میگیره؟!!
از کجا بیارم ؟!!!اونم دو تا....
هیچی...الان فقط ضرر کردیم
پول بنگاه 480000 تومن
اوراق 800000 تومن
ضرر و زیان پیش پرداخت 1 میلیون تومن و...
ضرر کردیم...علاوه بر اینکه خونه دار نشدیم ، افسردگی گرفتیم...
آقا بهرام میگه بچه هاش از بی پولی گرسنه خوابیدن،ولی خودش ساعت 4 و12 دقیقه صبح توی اینترنته!!!
باحال نیست واقعا؟؟
مردم ما به نون شب محتاجن ولی بازم نمیتونن از فضای مجازی و سوژه هاش دل بکنن.
چه مردم فرهیخته ای داریم مااااااا
باشه
خیلی باحالن خیلی...
واقعا که........
واقعا که........
جمعیت ایران در سال 2016 میلادی یا 1395 هجری شمسی : 80 میلیون نفر می باشد.
پس به عبارتی تراکم جمعیتی 48 نفر در هر کیلومتر مربع است.
پس به عبارتی سهم هر ایرانی در حال حاضر از خاک ایران 20833 متر مربع می باشد.
پس دلیل اصلی اینکه اکثر مردم عزیز ایران زمین بدون مسکن هستند واقعا چیست.
بنابراین داریم:
مساحت کل کشور : 164819500 هکتار
مساحت قابل سکونت و کشاورزی : 30000000 هکتار
تراکم جمعیت واقعی : 2 نفر در هکتار
سهم هر نفر از مساحت قابل سکونت و کشاورزی : 5000 متر مربع می باشد.
آیا مدیران مسکن و شهر سازی با این رشد جمعیتی و کم شدن سهم هر نفر از مساحت قابل سکونت و کشاورزی و عدم توزیع جمعیتی مناسب در استانهای کشور تنها را برون رفت از معضل مسکن را در وام آن هم با اخذ سود های کلان می بینند. می بایستی این مشکل را با بلند مرتبه سازی مانع کاهش سهم هر نفر از مساحت قابل سکونت گردیم. و به فکر آیندگان باشیم.
اگر مدیران برای هر نفر از بدو تولد و گرفتن شناسنامه برای وی برنامه ریزی کنند اکنون با چنین مشکلاتی روبرو نخواهیم شد.
خانه نداشته باشه، زمین نداشته باشه، قبلاً از هیچگونه تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشه و...
خوب آقایون باهوش، کسی که نتونسته خونه بخره، کسی که نتونسته یک تیکه زمین حتی توی فلان دهکوره بخره، کسی که نتونسته حتی تسهیلات مسکن دریافت بکنه همون قشر زیر خط فقره. اونوقت این بیچاره زیر خط فقر چطوری باید سی-چهل میلیون ودیعه این وام رو جور کنه و سپرده بزاره؟ چطوری باید یک و خورده ای قسط بده؟ وانگهی، خیلی پول خوبی میدین که میگین خونه باید نوساز باشه یا حداکثر سه سال ساخت؟
...
شاید بعضی ها تو این جامعه زندگی نمیکنند
شاید کسی نمیدونه با وام چهل تومان نمیشه خونه نوسازی که سند داشته باشه خرید
اخه چهل تومان یه خانه اسکلتی .
.حتی گاهی پول خرید زمین هم نیست
من و همسرم هر دو کار میکنیم
هم به دفتر کارمون و هم خانه اجاره میدیم
هر دو با مدرک فو ق لیسانس کار درست که نداریم
خانه هم اجاره ای
واقعا خیلی سخته
وای وای وای فکرشم منو خسته میکنه زده میکنه به خودم میگم ولش کن تو اگه این همه پول داشتی که الان ایجوری نبودی اقایون بالا نشین بیاین یه سال برین مستاجری ببینین چقدر سخته
وجدانا الکی نگین بیاین ایجوری کنین خونه دار بشین من فقط بگم
م
ت
ا
س
ف
م
ه
بخدا لیاقت مردم ما این ظلما نیست
بعد میگن بچه بیارید بچه بیارم که مثل خودم بدبخت بشه
لیاقت مردم ایران با این همه درامد میلیاردی کشور این نیست
حقوق 750 واقعا باور نکردنی
چطور میشه زندگی کرد
دلم برای مردم کشورم میسوزه
من پول نقد خونه رو جور کردم
واسه گرفتن وام که به اسم همسرم هست، در آخر خونه به اسم اون میشه!!!!!!؟؟؟؟؟؟
ميلياردي وام ميگيرن بدون ضامن،
اونوقت من جوون بايد٤٠ميليون بزارم بانك تا٨٠تومن بم بدن
خنده دار نيست
اگه٤٠تومن پول اضافه داشتم كه يه سال بخوام بزارمش بانك(،كه بانك باهاش كاركنه ب ريشمون بخنده)،بي خونه بودم؟!
هم اولش ي پولي ميديم،هم اخرش بايد تا خرخره بريم زير قسط
قيمت خونم كه ماشالا سال ب سال ميره بالا
حالا همه اينا ب كنار
با٨٠تومن دقيقا كجاي تهران خونه نوساز٧٥متري ميدن!
خونه متري١تومنم مگه داريم اصلا
پس غيراز اون٤٠تومن سرمايه اضافمون،يچيزي حدود١٠٠تاديگم بايد داشته باشيم تا بتونيم ي خونه حدوداي شوش بگيريم
خب بگيد وام نميديم كه بهتره
من الان داشتم مطالب این سایت رو می خوندم که یکهو برنده ساعت رولکس شدم.
فکر کنم کلی پولدار شدم!
یکم دیگه بخونم 2-3تا رولکس دیگه هم میاد
کلا دیونه شدیم!!!!!!
فقط میخوام بگم که متاسفم برا خودم و امثال مثله خودم همین
واقعا حرومه پولی ک از بانک مسکن تو زندگی و خونه کسی بیاد وام 30 در صد بگیری شرف داره ب وام مسکن ک صود رو سودش میاد پول خرید اوراق هم باید بدی هزینه بیمه و واگذاری و در رهن رفت به دفتر خونه هم باید بدی اخرش میبینی تا 6 سال اول سود وام ازت میگیرن و از 6 سال دوم اصل وام پرداخت میکنی
موقع وام گرفتن هیچ کدوم اینا رو نمیگن
اشتباه محض گرفتن وام از بانک مسکن
در دولت اسلامی ما این نو وامها شرعا و رسما حلال است و ربا و نزول نیست