کد خبر: ۳۰۰۱۱۳
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
ایران و آمریکا دو متحد اصلی عراق درمباره علیه داعش

چرخش قدرت به‌نفع ایران در عراق

نیروهای عراقی طی روزهای اخیر توانسته اند که چندین دهکده و روستای شهر رمادی را از دست داعش پس بگیرندو به دنبال این پیشروی‌ها نیروهای عراقی برای اجرای یک ضد حمله به این شهر کلیدی نزدیک‌تر شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
سروبس بین‌الملل- پرچم‌های زرد و سبزی که در تمام مسیر و بر فراز بام‌ها افراشته شده است، تردیدی به‌جا نمی‌گذارد که چه گروهی رهبری این جنگ را برعهده دارد. گردانهای حزب الله؛ یک گروه شیعه که نقش اصلی را در آزادسازی این مناطق ایفا کرده است.

به گزارش «آفتاب» به نقل از واشنگتن پست، ایران و آمریکا دو متحد اصلی عراق، در یک سال گذشته به منظور افزایش نفوذ خود در نبرد برای پس گرفتن مناطق اشغال شده از دست نیروهای داعش با هم رقابت شدیدی داشته‌اند. درحالی که نیروهای مرتبط با ایران در صف اول جنگ در مناطق دیگر بودند، ارتش عراق که از حمایت آمریکا برخودار است و واحدهای مبارزه با تروریسم در خط مقدم نبرد در استان انبار بودند و با پشتیبانی حملات هوایی هشت‌ماهه تحت رهبری آمریکا عملیات انجام می‌دادند.

اما در این ماه با سقوط رمادی مرکز استان انبار نیروهای نزدیک به ایران مواضع بالاتری را اتخاذ کرده‌اند. این نیروها شامل گروه‌های مختلف از جمله نیروهای حزب الله می شود. تا همین اواخر،  دولت عراق از اعزام واحدهای بسیج مردمی که ترکیبی از شبه نظامیان شیعه و داوطلبان مردمی که تابستان گذشته شکل گرفت، به استان الانبار خودداری می‌کرد. مقامات عراقی نگران بودند که اعزام آنها به میدان نبرد در منطقه‌ای که اکثریت جمعیت آن را سنی‌ها تشکیل می‌دهند ممکن است به افزایش درگیری‌های فرقه‌ای منجر شود اما زمانی که نیروهای عراقی در الرمادی شکست خوردند، حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق واحدهای مردمی را به منطقه فراخواند و سیاستمداران محلی نیز خواستار کمک آنها شدند.

اکنون نیروهای شیعه از جمله نیروهای سازمان بدر با اجرای عملیاتی که فرماندهان آن ادعا می‌کنند برنامه‌ریزی شده و هدایت شده است، از سمت شمال شرق به سوی شهر حرکت می‌کنند. از سوی دیگر حزب الله هم از سمت جنوب شرقی به طرف شهر حرکت می‌کنند.

در پایگاه ارتش عراق در حبانیه، حدود 20 مایلی شهر رمادی ژنرال قاسم المحمدی، فرمانده عملیات الانبار توضیح داد که ارتش عراق و شبه‌نظامیان شانه به شانه هم می‌جنگند.

باوجود آن که فرماندهان ارتش در الانبار می‌گویند رهبری جنگ همچنان بر عهده آنان است، اما نظامیان ادعای دیگری دارند. نیروهای قبیله‌ای منطقه نیز مسلح شده‌اند و 800 مبارز هفته گذشته طی مراسمی خاص در حبانیه ثبت نام کردند. اما آنها گله‌مندند که این روند به کندی انجام می‌شود.

زید علی سودانی، یکی از اعضای نیروهای حزب الله گفت: ما این منطقه را پنج روز پیش آ‍زاد کردیم و اکنون ارتش برای حفظ آن به ما کمک می‌کند. نیروهای ارتش خیلی ضعیف‌تر از نیروهای مردمی هستند؛ اما ای کاش آنها نیز به قدرت نیروهای بسیج مردمی بودند.

گردانهای حزب‌الله به زرادخانه راکت‌ها، سامانه‌های موشکی زمین به هوا و سلاح‌های سنگین خود می بالد. ابو مصطفی، یکی از اعضای این گروه گفت: سالهاست که ما راکت‌های گراد و کاتیوشا در اختیار داریم اما ارتش تازه به چنین سلاح‌هایی دسترسی پیدا می‌کند.

با وجودی که آمریکا تا کنون بیش از 25 میلیارد دلار خرج کرده تا نفوذ خود را در ارتش عراق بیشتر کند، اما همچنان چرخش قدرت به سمت ایران در جریان است.‌ همچنین پس از سقوط رمادی، دولت آمریکا با فرستادن 2 هزار موشک ضدتانک به نیروهای عراقی سعی در تثبیت نفوذ خود داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین