کد خبر: ۳۷۱۷۶۶
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸
همه برای احیای دریاچه ارومیه بسیج شد‌‌ه‌اند

پایان مردگی در ارومیه؛ دریاچه به‌صورت کامل زنده می‌شود/آخرین وضعیت

این روزها خبر دریاچه ارومیه بسیار داغ است چراکه تمام ارگانها و سازمانهای مربوطه برای احیای این دریاچه بسیج شده‌اند و از محافل مسوولان خبرهایی مبنی بر احیای کامل دریاچه به گوش می رسد.
آفتاب‌‌نیوز :
در سال گذشته 440 میلیون متر مکعب از آب سدها برای احیای دریاچه ارومیه تخلیه شد و بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته امسال 24 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احیای دریاچه تزریق می‌شود که این عدد در سال گذشته حدود 11 هزار میلیارد ریال بوده است.

به گزارش آفتاب، بر اساس گفته‌های کلانتری - رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه - سه میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب باید به دریاچه ارومیه ورود پیدا کند تا این دریاچه احیا شود که تاکنون بر اساس تمهیدات صورت گرفته مصرف آب کشاورزی 16 درصد کاهش یافته و این در صورتی است که 17 درصد راندمان محصول افزایش یافته است.

وی اتصال زرینه رود به سیمینه رود در کمتر از 9 ماه توسط مسئولان آذربایجان غربی و لایروبی آجی چای در کمتر از هشت ماه توسط آب منطقه ای آذربایجان شرقی را از دیگر اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: گرچه 18 درصد بارش ها در 30 سال گذشته کاهش یافته اما بیش از 80 درصد علت خشکی دریاچه، سوء استفاده از آبهای جاری و تحقق نیافتن حق آبه دریاچه ارومیه است.

از سوی دیگر نیز حمید چیت چیان - وزیر نیرو - احیای دریاچه ارومیه را نزدیک دانست و اظهار کرد: با توجه به بارش‌های مناسب در حوزه دریاچه ارومیه و همکاری‌ شرکت‌ها و سازمان‌های متولی وزارت نیرو اقدامات وسیعی در حوزه دریاچه ارومیه صورت گرفت و می‌توان گفت که هم‌اکنون حال دریاچه ارومیه نسبت به سال‌های گذشته بهبود خوبی پیدا کرده است.

به گفته وی با توجه به شرایط پیش‌رو می‌توان به احیای دریاچه ارومیه در سال‌های آینده امیدوار بود و باید گفت که برای این مساله 26 طرح در ستاد احیای دریاچه ارومیه تصویب شده است.

وزیر نیرو با بیان این‌که بخشی از این طرح‌ها به عهده وزارت نیرو، بخشی به عهده وزارت جهاد کشاورزی و بخشی به عهده سازمان محیط زیست است، ادامه داد: در حال حاضر تمام این سازمان‌ها با جدیت کار خود را انجام می‌دهند و وزارت نیرو نیز که بار سنگینی را بر دوش دارد رسالت اصلی خود را اتمام پروژه احیای دریاچه ارومیه می‌داند.

این گفته‌ها در شرایطی است که رییس‌‌جمهور مسأله احیای دریاچه ارومیه را به عنوان پروژه‌ای ویژه که از ابتدا در دستور کار دولت قرار گرفته دانست و معتقد است که اگر این اقدام نبود، امروز شرایط نامناسبی در دریاچه ارومیه نداشتیم و قدم به قدم به سمت خطر پیش می‌رفتیم، اما با تلاش مسئولان تقریباً به حالت تثبیت در این زمینه رسیده‌ایم.

روحانی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های دولت برای احیای تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور، گفت: دریاچه‌ها و تالاب‌ها از جمله دریاچه ارومیه، تنها مسأله‌ای نیست که اختصاص به یک استان یا دو استان داشته باشد، بلکه موضوعی ملی و متعلق به همه کشور است.

ورود تمام مسوولان کشوری به موضوع احیای دریاچه ارومیه قطعا می تواند نویددهنده خبرهای خوش از این دریاچه باشد و به نظر می‌رسد که اگر کار به همین روال پیش برود شاهد احیای کامل دریاچه ارومیه خواهیم بود.

منبع: ایسنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۹
کارشناس محیطزیست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
23
4
ملت را گول نزنید الان بارش ها زیاد بوده سطح دریاچه کمی بالا امده این تصاویر ظاهریه و عمق فاجعه زیاده ......... باید دریاچه ارومیه به پارک ژوراسیک تبدیل شود و از نمکش برداشت اقتصادی گردد همین ...... مردم را گول نزنید و پول خرج نکنید پروژه زنان روستایی اطراف دریاچه و افتخار میکنه خانم های روستایی نوانوایی زدند توانمند شدند وقتی از این خانم سوال میکنید توسعه پایدار یعنی چی بلد نیست جواب بده فیلمش هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
1
7
یا زندگی هشتاد آب چاه ، یازندگی دریاچه ،
واکف
|
United States of America
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
3
0
کارشناس حداقل باید تحریر بلد باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
1
8
واقعيت اين است كه احياي دریاچه اروميه كاملا عملي است ولي نيازمند جديت و مديريت برنامه مند است. يكي از راهها كاهش ميزان زمينهاي زير كشت و نيز مكانيزه كردن آبياري است. بايستي محدوده زمينهاي كشاورزي آبي مشخص و خارج آن فقط محصولات ديم كشت شوند. در مناطقي كه براي كشت ديم تعريف مي شوند امكان استفاده از آبهاي زيرزميني و روي زميني براي كشاورزي ممنوع شود و در صورتيكه كسي برخلاف قانون اقدام به كشت آبي در مناطق ديم نمايد بايستي درختانش قطع و بشدت با آن برخورد شود تا قانون با قدرت اجرا شود. برداشت غير مجاز از آبهاي زيرزميني هم بايد كنترل و جريمه و مجازات بسيار سنكيني براي آن وضع شود.در اينصورت حق آبه دریاچه تضمين و علت خشكي آن از بين مي رود. در غير اينصورت با موعظه و سخنراني و آرزوهاي خيالي راهي براي جبران فاجعه وحشتناك دریاچه وجود ندارد. اين كار شوخي نيست و با انشاءالله و ماشا الله درست نمي شود. فرهنك سازي هم جز با حكومت قانون و اجراي جدي و قاطع مقررات امكان ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
3
27
احمدی نژآد و هم کیشانش دریاچه را خشکاندند حالا عده ی زیادی برای احیای آن بسیج شده اند انشاالله که موفق می شوند
بارندگی ها هم خوب بوده و پروردگار هم به کمک ما آمده البته طرح های باروی ابرها هم توسط دولت اجرا شده است یادمان نرود که در دولت احمدی نژاد همه ی این طرح ها متوقف شده بود
کمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
13
2
دریاچه ارومیه احیاء نخواهد شد .......
ملکوتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
0
0
چرا انقدر انرژی منفی می دهید اگر این تلاشها ادامه یابد دریاچه از کما خارج خواهد وباید به فکر احیای آن باشیم ممنون از تلاش همه مردم آن منطقه ودیگران
احمد از دبی
|
United Arab Emirates
|
۰۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۳
0
0
چرا به تالابها و دریاچه‌های سیستان و بلوچستان هیچ توجهی نمیشود در صورتی که وضعیت آنها از دریاچه ارومیه خیلی بدتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
0
0
یا زندگی هشتاد آب چاه غیر مجاز و صادرات محصولات کشاورزی چاها، یازندگی دریاچه ، هم خدا هم خرما نمی شود ، اگر بشود نمایش است تا عمل
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین