کد خبر: ۶۵۶۲۴۵
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲

مصرف کافی ویتامین K طول عمر را افزایش می‌دهد

محققان دریافتند که ویتامین کا (K) برای محافظت از سلامتی افراد در سنین بالا مفید است.
مصرف کافی ویتامین K طول عمر را افزایش می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از ساینس‌دیلی، نتایج این بررسی نشان می‌دهد، بزرگسالان مسن که ویتامین K در بدن آنان نسبت به سایر افراد پایین‌تر است، با خطر مرگ بیشتری در مدت 13 سال مواجه می‌شوند.

این مطالعه بر روی 4000 بزرگسال در سنین 54 تا 76 سال با سطح پایین ویتامین K انجام گرفت و محققان دریافتند، این افراد نسبت به افرادی که سطح این ویتامین در آنان کافی است، بیشتر در معرض خطر مرگ هستند. پس این ویتامین می‌تواند نقش محافظتی برای سلامتی افراد داشته باشد.

این ویتامین به‌عنوان ماده مغذی در سبزیجاتی مانند کاهو، کلم و اسفناج و روغن‌های گیاهی مانند سویا و کلزا یافت می‌شود و می‌تواند در سلامتی افراد موثر باشد.

ویتامین K یک ماده مغذی است و برای حفظ رگ‌های خونی سالم بسیار مهم است. پروتئین‌های موجود در بافت عروقی به ویتامین K نیاز دارند.

این پروتئین‌ها به جلوگیری از ایجاد کلسیم در دیواره شریان‌ها کمک می‌کند و بدون ویتامین K کافی، عملکرد آنها کاهش پیدا می‌کند.

این موضوع مشابه زمانی است که یک باند لاستیکی خشک می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، زمانی که رگ‌ها و شریان‌ها کلسیفیکاسیون می‌شوند(جمع شدن کلسیم در یکی از بافت‌ها)خون کمتری را پمپ می‌کنند و عوارض مختلفی ایجاد می‌شود.

محققان، شرکت‌کنندگان را با توجه به سطح ویتامین K در خون طبقه‌بندی کردند و سپس خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ را در مدت 13 سال موردبررسی قراردادند.

تمام شرکت‌کنندگان در ابتدای مطالعه بیماری قلبی نداشتند و سطح ویتامین آنان اندازه‌گیری شد. همچنین، سن، جنس، نژاد، قومیت، شاخص توده بدنی (BMI)، تری گلیسیرید، سطح کلسترول، وضعیت سیگار کشیدن و استفاده از داروها برای دیابت یا فشارخون بالا هم موردبررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد، بین سطح ویتامین K و بیماری‌های قلبی ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. بااین‌حال، افرادی که سطح این ویتامین در آنها کمتر بود، در مقایسه با افرادی که میزان کافی ویتامین K داشتند، 19 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ بودند.

این احتمال هست که ویتامین K با بیماری‌های قلبی و افزایش مرگ‌ومیر مرتبط باشد، با توجه به اینکه پروتئین‌های موجود در بافت عروقی به عملکرد ویتامین K نیاز دارند.

محققان اظهار کردند: مطالعات بیشتری نیاز است تا نشان دهد که چرا سطح این ویتامین با خطر مرگ همراه است و با بیماری‌های قلبی کمتر مرتبط است. نتایج این تحقیق در نشریه Clinical Nutrition منتشرشده است.

محققان اظهار کردند: " ویتامین K در مواد غذایی می‌تواند به مقابله با بیماری کووید -19 نیز کمک کند."

دانشمندان در هلند پیوند احتمالی بین کمبود این ویتامین و مرگ ناشی از بیماری کووید -19 را تایید کردند.

این بررسی نشان داد،در بیمارانی که به علت این بیماری فوت کردند یا تحت مراقبت‌های ویژه ناشی از بیماری کروناویروس هستند، نشانه‌هایی از کمبود این ویتامین مشاهده‌شده و محققان امیدوارند تغییر رژیم غذایی بتواند در واکنش به این بیماری و مقابله با آن کمک‌کننده باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین