سیده معصومه تقیزاده با اشاره به مراقبتهای تغذیهای در بیماریهای تنفسی برای بیماران در مراسم اربعین حسینی(ع)، اظهار کرد: توصیه میشود زائران دچار بیماریهای تنفسی کربوهیدرات کمتر و چربی بیشتری مصرف کنند تا تنفس برای آنها راحتتر شود.
وی افزود: کربوهیدراتها شامل کربوهیدراتهای ساده و پیچیده هستند؛ کربوهیدرات ساده مانند شکلاتها، آبنباتها، کیک و شیرینیها و کربوهیدراتهای پیچیده در نان، ماکارونی، سبزیها و میوهها موجود هستند.
تقیزاده گفت: بیماران تنفسی باید مصرف چربیها و روغنهای حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس و چربی از نوع حیوانی را محدود و روغنهای گیاهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع را جایگزین کنند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای اینکه عضلات تنفسی بیماران، سالم و قدرتمند نگه داشته شود باید روزانه حداقل دو بار منبع غنی از پروتئین دریافت کنند و بهترین منبع پروتئینها گوشت قرمز ،مرغ، ماهی، پنیر، شیر، ماست، تخم مرغ، آجیل و سویا است.
تقیزاده بیان کرد: اغلب بیمارانی که مشکل تنفسی مانند آسم و یا سایر بیماریهای مزمن تنفسی دارند و از داروهای استروئیدی استفاده میکنند باید بدانند که مصرف طولانی مدت استروئیدها نیاز به کلسیم را بیشتر میکند بنابراین ابتدا باید منابع غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، ماست و پنیر، کشک، بادام، کنجد و سویا مصرف شود و بعد مکملهای کلسیمی همراه ویتامین D را مصرف کنند.
وی افزود: غذاهای حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک، موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشوند و میتوانند به ایجاد تورم و التهاب قسمتهای مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شوند بنابراین مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند سوسیس و کالباس و انواع کنسروها باید محدود شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف مقدار مناسب آب موجب میشود ترشحات ملقب به موکوس درون مجاری هوایی رقیقتر شوند و راحتتر حرکت کنند و تخلیه شوند بنابراین توصیه میشود روزانه شش تا هشت لیوان آب و یا سایر مایعات را مصرف کنند.
وی عنوان کرد: مصرف چهار تا شش وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای مصرف دو تا سه وعده غذایی حجیم توصیه میشود. باید توجه داشت که مصرف غذاهای نفاخ مانند پیاز، کلم بروکلی، گل کلم و لوبیا نیز باید محدود شود زیرا نفس کشیدن را سختتر میکنند.