آفتاب: عدم اعلام نرخ رشد از سوی دولت نشان از آن دارد که عملکرد دولت در این زمینه نمره قبولی نگرفته است.
سال 86 آخرین سالی بود که بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی کشور را اعلام کرد. عدم اعلام نرخ رشد اقتصادی از سال 87 از سوی بانک مرکزی در پرده ابهام قرار گرفته است و تا کنون سکوت اختیار کرده است. حال 30 نزدیک به ماه از این موضوع میگذرد.
در ارتباط با علت عدم اعلام نرخ رشد اقتصادی و تاثیر این موضوع بر چرخه اقتصادی، جمشید انصاری عضو کمیسیون اقتصادی عنوان کرد: اعلام شدن یا نشدن این موضوع تاثیری ندارد. بدین منظور است که به شما گفته شود که در درسی نمره 10 یا 11 گرفتید و این که شما چقدر یاد گرفتید، تاثیری که در آن نخواهد داشت و شما هرچه که یاد گرفتید همان خواهد بود. کسانی که میشنوند، میگویند که آیا شما قبول شدهاید یا خیر.
وی گفت: اگر این نرخ رشد اعلام شود مشخص خواهد شد که اقتصاد کشور توفیق داشته است یا خیر؛ بدین معنا این نرخ برای شنوندگان مهم است نه برای خود اقتصاد. قضاوت در مورد اقتصاد مهم است نه در تحولات اقتصادی. البته ضرر و ندانستن و اعلام نشدن آن برنامهریزیهای بعدی را مشکل خواهد کرد.
انصاری در ادامه افزود: به هر حال تاثیری آنچنان در خود اقتصاد ندارد. وقتی دولت نرخ رشد را اعلام نمیکند بدین معنا است که در نرخ رشد نمره قبولی ندارد و نمیخواهد اعلام کند و همانند دانشآموزی است که مردود شده است و نمیخواهد والدینش متوجه شوند. اگر کسی که قبول شده است با همان نمره 11میگوید که قبول شده و زمانی که کسی مردود شده است این موضوع را مخفی نگاه میدارد. نرخ رشد اقتصاد هم نمره قبولی را همانند این دانشآموز نیاورده است.