کد خبر: ۸۵۵۸۴۳
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۱

چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی را با این دانه درمان کنید

دانه چیا، یکی از غذا‌های گیاهی است که از گذشته با کاهش خطر بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله: چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و مرگ و میر همراه بوده اند.
چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی را با این دانه درمان کنید
آفتاب‌‌نیوز :

دانه‌های چیا منبع بسیار خوبی از اسید‌های چرب امگا ۳، سرشار از آنتی اکسیدان هستند و فیبر، آهن و کلسیم را بدن فراهم می‌کنند. اسید‌های چرب امگا ۳ به افزایش کلسترول HDL، همان کلسترول "خوب" که از حمله قلبی و سکته مغزی محافظت می‌کند، کمک می‌کند

خواص دانه چیا برای سلامتی و لاغری

غذا‌های گیاهی از گذشته با کاهش خطر بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله: چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و مرگ و میر همراه بوده اند. ثابت شده است که آن‌ها از سلامت ظاهر، افزایش انرژی و وزن کلی پایین‌تر پشتیبانی می‌کنند.

دانه چیا و قدرت فیبر

 دستورالعمل‌های برنامه غذایی ایالات متحده برای سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که مردان زیر ۵۰ سال باید ۳۰.۸ گرم فیبر در روز و زنان زیر ۵۰ سال ۲۵.۲ گرم در روز مصرف کنند.
 مقدار توصیه شده برای مردان بزرگسال بالای ۵۰ سال، ۲۸ گرم در روز و برای زنان، ۲۲.۴ گرم در روز است. البته بیشتر مردم کمتر از نیمی از این مقدار توصیه شده را مصرف می‌کنند.
 آسان‌ترین روش برای افزایش دریافت فیبر، مصرف بیشتر غذا‌های گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها و غلات فرآوری نشده است. فقط ۲۸ گرم دانه چیا ۱۰ گرم فیبر، تقریبا نیمی از مقدار توصیه شده روزانه برای یک زن بالای ۵۰ سال را فراهم می‌کند.

 خواص دانه چیا برای لاغری و کاهش وزن

غذا‌هایی که سرشار از فیبر هستند به افراد کمک می‌کند تا مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنند و این غذا‌ها معمولاً کالری کمتری دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش مصرف فیبر و داشتن رژیم غذایی با فیبر زیاد به کاهش وزن کمک می‌کند.

دانه چیا تقریباً در هر قاشق سوپ خوری حاوی ۵ گرم فیبر و میزان بالای اسید‌های چرب امگا ۳ و اسید آلفا لینولنیک است، آن‌ها می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد. همچنین این دانه هنگامی که با آب مخلوط شود می‌تواند به عنوان یک ژل مصرف شود. این امر باعث هضم آهسته‌تر آن در بدن می‌شود و به طور بالقوه برای مدت طولانی از گرسنگی جلوگیری می‌کند.

با این حال، شواهد ناچیز است. یک بررسی، منتشر شده در مجله Obesity، نتیجه گرفت که "داده‌های محدودی برای توصیه به استفاده از دانه چیا برای کاهش وزن وجود دارد. "

مطالعه دیگر که در مورد تحقیقات تغذیه‌ای منتشر شد، نتیجه گرفت که، در بزرگسالان دارای اضافه وزن، دانه چیا "هیچ تاثیری بر روی توده یا ترکیب بدن، یا ارزیابی ریسک فاکتور‌های مختلف بیماری ندارند".

 خواص دانه چیا در درمان دیورتیکولوز

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی با فیبر بالا با جذب آب در روده بزرگ و دفع تحرکات روده‌ای و شیوع مجدد دیورتیکولیت را کاهش می‌دهد. داشتن یک برنامه غذایی سالم و پر از فیبر با مقدار زیادی میوه و سبزی می‌تواند فشار و التهاب روده بزرگ را کاهش دهد. دلایل دقیق بیماری دیورتیکول مشخص نیست، اما این بیماری مکررا با رژیم کم فیبر مرتبط بوده است.

در تحقیقات ثابت شده است که افزایش مصرف فیبر باعث کاهش فشار خون و سطح کلسترول بدن می‌شود. مروری بر ۶۷ آزمایش کنترل شده جداگانه نشان داد که حتی با افزایش متوسط ​​۱۰ گرم فیبر در روز، میزان LDL یا کلسترول "بد" و همچنین کلسترول کلی کاهش پبدا می‌کند.

مطالعات اخیر نشان داده است که فیبر‌های غذایی می‌توانند در تنظیم سیستم ایمنی بدن و التهاب نقش داشته باشند. به این ترتیب ممکن است خطر بیماری‌های مرتبط با التهاب مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و چاقی را کاهش دهد.

خواص دانه چیا برای دیابت

در حالی که مطالعات زیادی در مورد تأثیر دانه چیا بر روی گلوکز خون و مقاومت به انسولین انجام نشده است، یک مطالعه سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد که دانه چیا ممکن است توانایی تبدیل گلوکز به کربوهیدرات آهسته رهش را داشته باشد. این می‌تواند بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر مثبت بگذارد.

رژیم‌های غذایی با فیبر بالا با کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه هستند و مصرف وعده‌های غذایی با فیبر بالا به ثبات قند خون کمک می‌کند. بر اساس بررسی یافته‌های چندین مطالعه بزرگ، موسسه ملی بهداشت متوجه شد که رژیم‌های غذایی با ۱۴ گرم فیبر به ازای هر ۱۰۰۰ کالری با کاهش قابل توجهی خطر بیماری عروق کرونری قلب و دیابت نوع ۲ مرتبط بوده اند.

خواص دانه چیا برای یبوست، هضم و سم زدایی

یک رژیم غذایی با فیبر کافی از یبوست جلوگیری می‌کند و باعث دفع منظم دستگاه گوارش سالم می‌شود. حرکات منظم روده برای دفع روزانه سموم از طریق صفرا و مدفوع بسیار مهم هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که امگا ۳ می‌تواند خطر ترومبوز و آریتمی، اختلالاتی که منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ناگهانی قلبی را کاهش

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین