کد خبر: ۱۰۰۰۱۲
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۲
محمد‌تقی رهبر در گفت‌و گو با خبرنگار آفتاب:

مسئولان مراقب نفوذ خرافه در تصمیم‌گیری‌های كشور باشند

ائمه هم برای تصمیم‌گیری‌های كلان به سراغ استخاره نمی‌رفتند
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب- سرویس سیاسی: محمد تقی رهبر در گفت‌و گو با خبرنگار آفتاب درخصوص رواج خرافه‌پرستی در كشور و استفاده از راه‌های غیر منطقی در تصمیم سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های مهم در زندگی و یا مدیریت جامعه اظهار داشت: از دیرباز بحث خرافات و یا به تعبیر قدما اسرائیلیات به عنوان یک عامل ضد دین مطرح بوده است تا به وسیله آن ارزش‌های اسلامی و دینی را كه از قوی‌ترین منطق برخوردار است مخدوش كنند. 

وی افزود: استفاده از خرافات جایی رواج پیدا می‌كند كه به جای تفكر و استفاده از عقل و منطق به یک دسته اموری پرداخته می‌شود كه اساسا از پایه دارای مشكل هستند.
رهبرگفت: پناه بردن به مواردی غیر كاربردی و غیرمنطقی مثل خرافه پرستی و مسایلی از این قبیل كه از اعتبار برخوردار نیستند در دین پذیرفتنی نیست. 

رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس ادامه داد: در روایات آمده است كه برای انجام كارها ابتدا فكر كنید مشورت كنید و با میزان دین كارخود را بسنجید. 

نماینده اصفهان تصریح كرد: خداوند به پیامبرهم می‌گوید مشورت كن و با این فرمان خود به اصل مشورت مشروعیت می‌دهد. ما در هیچ جا سراغ نداریم كه ائمه برای اقدام به كاری مثل جنگ و این قبیل مسائل استخاره كرده باشند. ما استخاره را نفی نمی‌كنیم استخاره نوعی كمک خواستن از خداوند است اما نباید همه امور را به كناری نهاد و با توسل به این مسائل از تفكر وتعقل دورشد. 

رهبر با انتقاد از رواج خرافه در كشور و رجوع به دعانویسان برای حل مشكلات یادآور شد: افرادی كه كاسبی راه انداخته اند فقط به دنبال خالی كردن جیب مردم هستند متاسفانه مردم را سركیسه می‌كنند البته در این جلسات فساد اخلاقی و هتک حرمت هم مشاهده شده است. 

رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس گفت: در مدیریت كشور نیز باید با استناد به قوانین موجود كار اداره كشور را پیش برد اگر افرادی به برخی مستندات خرافی تكیه كنند و تصمیم‌گیری كنند در واقع اصول پذیرفته شده مسلم را زیر پا گذاشته‌اند و در هیچ نهاد حاكمیتی نباید استفاده از خرافه نفوذ كند زیرا این مسائل اصالت مكتب دینی و فرهنگ اسلامی و سیاست عقلانی ما را مخدوش می‌كند بنابراین مسئولان هم باید مراقب باشند. 

در حوزه اجتماعی نیروی انتظامی به جمع آوری رمالان، دعانویسان، طلسم کنندگان و جادوگران در کشور پرداخته بود با این همه معلوم نیست تکلیف شغل رمالی و دعانویسی و ... آنان در حال حاضر به چه صورتی درآمده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین