بد آموزی در استقلال/ عضو هیات مدیره استقلال روانشناسان را روانی کرد!
بد آموزی در استقلال/ عضو هیات مدیره استقلال روانشناسان را روانی کرد!
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
حرفهای مجتبی فریدونی اگر به گوش روانشناسان برسد آنها را روانی و به عبارتی هم روانیتر میکند! مجتبی فریدونی با یک جمله مرزهای روانشناسی را جا به جا کرد و انگیزه و اراده آدمی را به درک واصل کرد!
بنر - ۷۲۸x۹۰
به گزارش خبرورزشی، عضو هیات مدیره استقلال باز هم یک اشتباه دیگر کرده و انگار این اشتباهات سریالی در استقلال تمام نمیشود. فریدونی بعد از استوری هیجانی که برای بازگشت ساپینتو نوشته بود و از لحاظ گرامری ایراد داشت، امروز هم اظهارات دیگری داشته که سرتا پا مشکل دارد!
عضو هیات مدیره استقلال که به شدت هم مورد علاقه تاجرنیا است و نماینده هلدینگ برای او خواب و خیالهایی دارد، عنوان کرده است: «انگیزه و اراده چیزهایی نیستند که اکتسابی باشند؛ این موارد باید در خون و ذات آدم وجود داشته باشد.» این جمله، هرچند از نظر ادبی و احساسی تاثیرگذار است، اما از دیدگاه علمی با یافتههای معتبر روانشناسی و علوم رفتاری همخوانی ندارد.
فکت اول – انگیزه پدیدهای پویا و اکتسابی است
براساس نظریههای انگیزشی مانند نظریهی خودتعیینگری (Self-Determination Theory) اثر «دسی و رایان»، انگیزه در دو سطح درونی و بیرونی تعریف میشود و به شدت تحت تأثیر محیط، روابط اجتماعی، احساس موفقیت، و پاداشهاست. بنابراین، انگیزه نهتنها ذاتی نیست بلکه میتواند شکل بگیرد، تقویت شود یا از بین برود. انگیزه کاملا اکتسابی است و حتما نباید در خون کسی باشد.
فکت دوم – اراده شبیه به عضله عمل میکند
تحقیقات مشهور روی اراده، بهویژه پژوهشهای «روی بومیستر» (Roy Baumeister)، نشان دادهاند اراده مانند عضلهای ذهنی عمل میکند: قابل تمرین، قابل تقویت و البته مستعد خستگی. تمرینهای منظم در خودکنترلی، هدفگذاری، نظم شخصی، و پذیرش تأخیر در پاداش باعث رشد چشمگیر اراده میشوند.
فکت سوم – نقش تربیت، آموزش و تجربه
مطالعات روانشناسی رشد و علوم تربیتی بهوضوح تأکید دارند شخصیت، انگیزه و حتی پشتکار در انسانها محصول تعامل عوامل ژنتیکی و محیطی هستند. تربیت خانوادگی، الگوهای رفتاری، سطح تحصیلات و تجربههای موفق یا شکستخورده در دوران نوجوانی، همگی بر شکلگیری انگیزه و اراده تأثیر مستقیم دارند.
نسبتدادن انگیزه و اراده فقط به «خون و ذات» نهتنها دیدگاهی تقلیلگرایانه و نادرست است، بلکه میتواند باورهای نادرستی را در ذهن افراد شکل دهد و آنان را از تلاش برای پرورش این تواناییها بازدارد. انگیزه و اراده هر دو قابلیت رشد و آموزش دارند، و این پیام باید اساس هر آموزش، مربیگری و مدیریت در جامعه باشد.... و این همان چیزی است که یک نفر باید به عضو هیات مدیره استقلال یاد بدهد. این که بگوییم انگیزه ذاتی است و اکتسابی نیست، خرف غلطی است که بدآموزی و اثر منفی دارد. کاش تاجرنیا توییت نزدن و فریدونی هم حرف نزدن را گاهی، هر از گاهی تمرین کنند.