عارف غلامی مدافع میانی باشگاه استقلال تهران در فصول گذشته بود که بعد از حوادثی نتوانست در جمع آبیها بماند. عارف غلامی که در برههای مانند وریا غفوری اجازه بازی نداشت.
غلامی پس از یک نیم فصل دور بودن از فوتبال، به تیم ولز موستار بوسنی پیوست. او در تیم بوسنیایی فقط ۷ بار بازی کرد، اما در اتفاقی عجیب توسط امیر قلعه نویی به تیم ملی ایران نیز دعوت شد. عارف غلامی ابتدای فصل گذشته به تراکتور پیوست، اما بهعنوان مهرهای جایگزین. عارف غلامی ۲ بازی در لیگ برتر، ۱ بازی در جام حذفی و ۲ بازی در لیگ قهرمانان آسیا دو برای تراکتور به میدان رفت. مجموع دقایق بازی او تقریباً معادل ۳ بازی نود دقیقهای بود.
از هفته گذشته، اما صحبت بازگشت عارف غلامی به استقلال جدیتر شده است. بهویژه که ریکاردو ساپینتو شخصاً روی این بازیکن نظر مثبت دارد.
بازیکنان معمولیِ معمولی استقلال
یکی از بزرگترین مشکلات استقلال در سالهای اخیر جذب بازیکنانی بوده که حقیقتاً عیار بازی در تیم بزرگی همچون استقلال را نداشتهاند و بدون اینکه وضعیت فنیشان به دقت مورد ارزیابی قرار بگیرد، شانس بازی در استقلال را یافتهاند.
در واقع عمده دلیلی که استقلال را در سالهای اخیر غالباً در تصاحب جام لیگ برتر ناکام گذاشت وجود همین دست بازیکنان است و انتظار میرفت که باشگاه استقلال با درس گرفتن از گذشته در فصل بیست و پنجم اقدام به جذب بازیکنانی نکند که از لحاظ فنی همطراز با خواستههای تیم بزرگی همچون استقلال نیستند.
جدایی آرش رضاوند و بیتفاوتی هواداران
اخیراً آرش رضاوند که سالهای قابل توجهی در استقلال بود، اما به هیچ موفقیتی نرسید و حتی یک بار هم به واسطه بازی برای استقلال به تیم ملی دعوت نشد، از استقلال جدا شد.
انتقال این بازیکن، بدون هیچ واکنشی از سوی هواداران این باشگاه مواجه شد و رصد فضای مجازی گویای حس درونی هواداران نسبت به این بازیکن بود. تردیدی نباید داشت که اگر رضاوند بازیکنی در حد و اندازه باشگاه استقلال بود یا عملکرد خاص و متفاوتی را از خود به جا میگذاشت هرگز جداییاش تا این اندازه بیاهمیت جلوه داده نمیشد، اما واقعیت این است که رضاوند و امثالهم حتی نتوانستند میان خود و هواداران این باشگاه کشش ایجاد کنند چرا که غالباً با نمایشی معمولی و سطح پایین که هیچ نشانی از یک بازیکن طرازاول نداشت در لباس استقلال حاضر میشدند. انتظار است که باشگاه استقلال به جای جذب این بازیکنان که هیچ باری از روی دوش این باشگاه برنمیدارند، سراغ بازیکنانی برود که عیار کافی برای بازی در ترکیب آبیها را داشته باشند، اما به تازگی بار دیگر صحبت از جذب بازیکنانی میشود که پیشتر امتحان خود را در این باشگاه پس دادهاند.
پس چه زمانی وقت جوانگرایی است؟
روز گذشته حتی ریکاردو ساپینتو نیز در مصاحبه خود به موضوع جذب عارف غلامی اشاره کرد. بازیکنی که به واسطه عملکرد پر نوسان و ضعیف از استقلال جدا شد و بعد از جدایی هرگز دوران موفقی را سپری نکرد. غلامی تا جایی سقوط کرد که فصل پیش در تیم تراکتور فقط در ۲ بازی در لیگ برتر حضور داشت و عملاً یک فصل فوتبالی را به طور کامل از دست داده است.
اینکه چگونه ممکن است، بازیکنانی همچون عارف آقاسی با آن درخشش در ترکیب تراکتور یا رستم آشورماتوف ازبک که در تیمهای سابق خود بازیکنانی کلیدی بودند به استقلال ملحق میشوند و پیامد آن صحبت از جذب عارف غلامی میشود بسیار نگرانکننده است. این وضعیت نشاندهنده نوعی آشفتگی در تعیین استراتژی است. استقلال همین حالا بازیکنی همچون ضرغام سعداوی را در اختیار دارد که قطعاً سرمایهگذاری روی این بازیکن بسیار آیندهنگرانهتر از آن است که زمینه بازگشت عارف غلامی به استقلال فراهم شود. از طرفی باشگاه استقلال میبایست دستمزدی قابلتوجه برای این بازیکن تعیین کند که چندان بهصرفه نیست.
انتظار است که باشگاه استقلال به جای جذب این بازیکنان که هیچ باری از روی دوش این باشگاه برنمیدارند، سراغ بازیکنانی برود که عیار کافی برای بازی در ترکیب آبیها را داشته باشند، اما به تازگی بار دیگر صحبت از جذب بازیکنانی میشود که پیشتر امتحان خود را در این باشگاه پس دادهاند.
شایان ذکر است در بازی تراکتور و شمس آذر، عارف غلامی روی پاس اشتباه از میانه زمین حریف را صاحب فرصت میکند (اشتباه اولیه غلامی در ویدیو نیامده است) و سپس گل تیم شمس آذر (همانگونه که در ویدیوی پایین قابل مشاهده است) به ثمر میرسد.