مهدی چمران روز سهشنبه در حاشیه جلسه علنی شماره ۳۴۱ شورا در پاسخ یه سوال ایرنا که پرسید ۶۰ نقطهای که شهردار تهران بعنوان پناهگاه شهری اعلام کردهاند، کدام نقاط هستند، افزود: در دوره مسوولیت دکتر شکیب در کمیسیون عمران موضوع پناهگاههای زیرزمینی مطرح و در شورا بررسی شده بود اکنون برنامهریزی شده تا جلساتی با ایشان برگزار و ضوابط جدید با هماهنگی شهرداری تکمیل شود.
وی در ادامه تاکید کرد: نخستین پیشنهاد ما این است که هر سازهای بویژه ساختمانهای چند واحدی یا پروژههایی که پارکینگ دارند، به گونهای طراحی شوند که پارکینگها قابلیت تبدیل به پناهگاه را داشته باشند یا در پروژههای بزرگتر پناهگاه چند منظوره تعبیه شود.
پناهگاه باید کاربری چند منظوره داشته باشد
چمران ادامه داد: پناهگاهها باید کاربری چندمنظوره داشته باشند تا در زمان عادی بهعنوان سالن، فضای ورزشی یا تالار قابل استفاده باشند و بلااستفاده نمانند چرا که تجربه ثابت کرده هر فضایی که بلااستفاده میماند به مخروبه یا انبار تبدیل میشود و در شرایط اضطراری نیز عملا کارایی ندارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین به ضرورت بازنگری وضعیت پناهگاهها در مدارس اشاره کرد و گفت: باید پناهگاههای موجود در مدارس مورد بررسی قرار گیرند تا در صورت امکان احیا و بازسازی شوند. پیشنهاد میشود این پناهگاهها نیز کاربری چندمنظوره داشته باشند تا دانشآموزان بهطور مستمر از آن استفاده کنند و همواره در شرایط مطلوب نگهداری شوند.
وی یادآور شد: در برخی ایستگاههای مترو نیز برای تجهیز به عنوان پناهگاه برنامهریزی شده، اما به دلیل بلااستفاده ماندن طولانیمدت، پیش از بهرهبرداری نیازمند بازسازی هستند که این روند در حال انجام است.
فعلا تصمیمی برای ساخت پناهگاه عمومی نداریم
چمران با بیان اینکه هنوز تصمیم قطعی درباره ساخت پناهگاههای عمومی در تهران اتخاذ نشده اظهار کرد: لازم است با بررسی تجربیات داخلی و جهانی، تصمیم جامع و دقیق در این خصوص اتخاذ شود. همچنین باید مشخص شود که پناهگاهها در چه بازه زمانی کارآمد خواهند بود و ضرورت احداث آنها با توجه به شرایط فعلی جنگهای احتمالی چگونه تعریف میشود.
انتقاد از تاخیر شهرداری منطقه یک
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تخریب ناگهانی یک فضای سبز تجهیز شده در منطقه یک، از تاخیر شهرداری در تملک این زمین انتقاد کرد و افزود: در این منطقه فضایی که سالها به عنوان پارک تجهیز شده بود با حکم قضایی تخریب شد، این فضا متعلق به مالک خصوصی بود و شهرداری میبایست طبق ضوابط نسبت به تملک آن اقدام میکرد، اما متاسفانه تعلل شد.
وی افزود: ما همان زمان مانع ادامه تخریب شدیم و قرار بر این شد شهرداری زمین را از مالک خریداری کند با اینکه این ملک پیشتر در محدوده مسکونی قرار داشت، اما اکنون با تصویب کمیسیون ماده پنج به عنوان فضای سبز تثبیت شده و باید به طور قانونی خریداری شود.
چمران تاکید کرد: گلایه ما از شهرداری این است که چرا این فرآیند تملک بهموقع انجام نشد و کار به تخریب کشیده شد.
حمل ونقل عمومی نیازمند شفافسازی
رییس شورای شهر تهران در ادامه درباره وضعیت حمل ونقل عمومی نیز گفت: یکی از مسایل پرتکرار در جلسات شورا، اختلاف آماری درباره ناوگان حمل ونقل عمومی است برخی مدیران آمارهای متفاوتی ارائه میکنند که این موضوع نیازمند شفافسازی است.
وی ادامه داد: برای شفافیت بیشتر، به معاون حملونقل شهرداری ماموریت داده شده تا در جلسه شورا حاضر شود و آمار دقیق تعداد اتوبوسها، خریدهای انجام شده و ناوگان وارد شده را ارائه کند.
چمران اضافه کرد: آخرین بار شهردار تهران گزارش مفصلی ارائه دادند و مسیر کاری مشخص شده، اما همچنان باید پیگیری دقیقتری انجام شود.
تمرکز بر نوسازی و مقاومسازی با همراهی دولت
چمران با اشاره به بازدید اخیر رییسجمهور از مناطق آسیبدیده شهر تهران اظهار کرد: خوشبختانه در برخی پروژهها شهرداری منتظر مصوبات و بودجههای طولانی مدت نمانده و کار مقاومسازی و اسکان موقت آغاز شده است.
وی اظهار کرد: با این حال برای نوسازی و بازسازی گسترده نیازمند حمایتهای جدیتر دولت هستیم چرا که صرف منابع شهرداری پاسخگوی حجم نیازهای موجود نیست.
رییس شورای شهر تهران یادآور شد: کمک دولت تنها به شکل نقدی نیست، بلکه میتواند در قالب واگذاری زمینها و امکانات نیز انجام شود تا شهرداری با در اختیار گرفتن منابع غیرنقدی بتواند کار مردم را سریعتر به نتیجه برساند.