کد خبر: ۱۰۰۲۴۵۸
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰

ادعای آمریکا برای عدم اظهارنظر دیپلمات‌هایش درباره انتخابات کشور‌های جهان

آمریکا در حالیکه درباره انتخابات در تمام کشورهای جهان نه تنها اظهارنظر بلکه حتی مداخله و برخی از کشورها را نیز تحت فشار و تحریم قرار می‌دهد، مارکو روبیو وزیر خارجه این کشور به دیپلمات های آمریکایی در سراسر جهان دستور داده است که درباره انتخابات کشورهای خارجی اظهار نظر نکنند.
ادعای آمریکا برای عدم اظهارنظر دیپلمات‌هایش درباره انتخابات کشور‌های جهان
آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری رویترز اعلام کرد که مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا به دیپلمات‌های این کشور در سراسر جهان دستور داده است که در مورد عدالت یا صداقت انتخابات در کشور‌های خارجی اظهار نظر نکنند.

رویترز افزود: این یک تغییر مسیر قابل توجه از رویکرد سنتی واشنگتن در ترویج انتخابات آزاد و عادلانه در خارج از آمریکا است.

این ادعا در حالی است که آمریکا درباره انتخابات کشور‌های مختلف جهان همواره اظهار نظر کرده و حتی فراتر از آن مداخله داشته است. آمریکا در کشور‌هایی که انتخابات آن کشور به پیروزی متحدان خود منجر نشده، آن کشور‌ها را تحریم کرده است.

این رسانه انگلیسی افزود: این دستور که به تمام نمایندگی‌های دیپلماتیک آمریکا در ارتباطات داخلی وزارت امور خارجه در ۱۷ ژوئیه ارسال شده است، می‌گوید که این وزارت دیگر بیانیه‌های مرتبط به انتخابات یا پیام‌های رسانه‌های اجتماعی را از واشنگتن صادر نخواهد کرد مگر اینکه یک منفعت "واضح و قانع کننده" در سیاست خارجی وجود داشته باشد.

رویترز اضافه کرد: این پیام که به عنوان "حساس" طبقه بندی شده است، اما محرمانه نیست، می‌افزاید "هنگامی که مناسب باشد تا در مورد یک انتخابات خارجی اظهار نظر کنیم، پیام ما باید مختصر باشد، متمرکز بر تبریک گفتن به کاندیدای برنده باشد و در صورت نیاز، توجه به منافع مشترک سیاست خارجی باشد. "

در این دستورالعمل آمده است: "مقامات باید از نظر دادن در مورد انصاف یا صداقت یک روند انتخاباتی، مشروعیت آن یا ارزش‌های دموکراتیک کشور مورد نظر جلوگیری کند. پیام‌های مرتبط به انتخابات باید از خود وزیر یا سخنگوی وزارت خارجه منتشر شود و این امر دیپلمات‌های آمریکایی را از صدور چنین بیانیه‌ها بدون تایید صریح مقامات ارشد وزارت خارجه منع کرد. "

این دستور به سخنرانی ۱۳ ماه مه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ریاض اشاره می‌کند که از "مداخله کنندگان غربی" در کشور‌های شرق میانه انتقاد کرد و گفت که این دیگر کار واشنگتن نیست و آمریکا به دنبال ایجاد همکاری‌ها است.

رئیس جمهوری آمریکا به صراحت اعلام کرد که واشنگتن همکاری‌ها را با کشور‌هایی که با منافع استراتژیک ما همسو باشد، دنبال خواهد کرد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفت‌و‌گو با رویترز بعضی از نکات را در دستورالعمل تکرار کرد و مدعی شد که این شیوه با تاکید وزارت خارجه روی "حاکمیت ملی" در تطابق است. واشنگتن بطور مرسوم ترویج حقوق بشر و دموکراسی و همچنان آزادی مطبوعات را به عنوان یک سیاست اصلی سیاست خارجی می‌بیند، درحالیکه منتقدین بار‌ها به استاندارد‌های دوگانه آمریکا نسبت به متحدین خود اشاره کرده‌اند.

آمریکا تاکنون مدعی بوده که "مروج دموکراسی و حقوق بشر" است و آن را یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی خود تعریف کرده است. اما در دوران ترامپ، واشنگتن به‌طور فزاینده‌ای از این سیاست فاصله گرفته است. بطور مثال، وزارت خارجه آمریکا در دوره ترامپ برای تغییر شکل اداره حقوق بشر اقدام کرده است.

با این حال، مقام‌های دولت ترامپ بار‌ها در سیاست داخلی کشور‌های مختلف جهان از جمله اروپا مداخله کرده‌اند. یک نمونه، حمایت آشکار از نامزد صدراعظمی حزب راست‌گرای افراطی آلترناتیو برای آلمان در انتخابات پارلمانی امسال است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین