کد خبر: ۱۰۰۲۶۶۱
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۳

فلاحت‌پیشه: کسانی که بیشترین ظلم را از افراطیون دیده بودند کنار ملت و پای میهن ایستادند

رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:دیدم که بسیاری از کسانی که پای سربازان وطن ایستادند، کسانی بودند که بعضا مورد ظلم افراطیون کشور قرار گرفته بودند، اما پای میهن ایستادند.
فلاحت‌پیشه: کسانی که بیشترین ظلم را از افراطیون دیده بودند کنار ملت و پای میهن ایستادند
آفتاب‌‌نیوز :

حشمت‌الله فلاحت پیشه نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی درباره درس عبرتی که باید جنگ ۱۲ روزه می‌گرفتیم و لزوم بازنگری در سیاست‌های کلان کشور گفت: معتقدم که هنوز ایران و اسرائیل در شرایط جنگی به سر می‌برند و به همین دلیل قبل از اینکه موضوع درس گرفتن از جنگ را مطرح کنم، بحث مدیریت جنگ را عرض می‌کنم و خطاب بنده مستقیماً به دولت آقای پزشکیان است. در شرایط جنگی، آنچه اهمیت دارد، این است که دولت، کارآمدی خود را حفظ کند. ما می‌بینیم که جریانات افراطی به شدت به دولت حمله می‌کنند و حتی به صورت مستقیم به پزشکیان حمله می‌کنند.

کسانی که بیشترین ظلم را از افراطیون دیده بودند کنار ملت و پای میهن ایستادند

وی ادامه داد: دولت در شرایطی که جنگ به او تحمیل شده، به سرعت شرایط را به گونه‌ای شکل داد که شکاف و تنش کارآمدی در جامعه شکل نگیرد و نقش مؤثری را ایفا کرد. اما می‌بینیم که به همین نقطه قوت دولت که مدیریت بحران بود، حمله می‌شود که این حمله از ناحیه کسانی است که تا روز بعد از آتش‌بس ساکت بودند و پس از آتش‌بس دوباره با طرح ادعایی جناحی به میدان آمدند. من از اولین دقایق جنگ دعوت کردم که ملت در کنار سربازان بایستند. من دیدم که بسیاری از کسانی که پای سربازان وطن ایستادند، کسانی بودند که بعضا مورد ظلم افراطیون کشور قرار گرفته بودند، اما پای میهن ایستادند. 

دولت پزشکیان باید به صورت جدی از افراطیون اعلام برائت کند

پیشنهاد ارائه طرح همگرایی منطقه‌ای در مقابل نظام ارباب رعیتی اسرائیل‌محور 

این فعال سیاسی با بیان اینکه مهم‌ترین درس جنگ این بود که نشان داد میهن‌پرستان واقعی کسانی هستند که سال‌ها تلاش کردند که کشور دچار فتنه افراطیون نشود، تصریح کرد: افراطیون کسانی بودند که با شعار‌های مختلف صاحب بودجه و منصب شدند ولی هیچ مسئولیتی نپذیرفتند. بنابراین، دولت پزشکیان باید به صورت جدی و رسمی از افراطیون اعلام برائت کند و در قالب یک برنامه همگرایی منطقه‌ای سعی کند با آشوب‌ها و فتنه‌های آینده در خاورمیانه مقابله کند. همان روز اول جنگ عرض کردم که اگر آمریکا و اسرائیل در این جنگ همراه شوند، یک نظام ارباب رعیتی به سود اسرائیل در منطقه حاکم خواهد شد. امروز که داریم با هم مصاحبه می‌کنیم، می‌بینیم که اسرائیل هم در حال حمله به فلسطین، هم لبنان و هم سوریه است. این دقیقاً نمود بخشی از آن نظام ارباب رعیتی است که اسرائیلی‌ها سعی می‌کنند بعد از ناکامی در جنگ با ایران، به مرز‌های خود تحمیل کنند. در چنین شرایطی، دولت پزشکیان می‌تواند در قالب یک طرح همگرایی منطقه‌ای به تنش‌های بین کشور‌های اسلامی پایان داده و یک سازوکار منطقه‌ای را در مقابل نظام ارباب رعیتی اسرائیل‌محور ایجاد کند.

افراطیون پای ایران را به فتنه‌های منطقه کشاندند

فلاحت‌پیشه با اشاره به اینکه در شرایط قبل از جنگ، مواضع ایران به برخی کشور‌های عربی نزدیک شده بود و اساس این مواضع هم پرهیز از جنگ بود، اظهار کرد: عده‌ای که برای تشکیلات کاملا الیگارشی خود بودجه دولتی دریافت می‌کنند، حتی در خاک عربستان هم به دنبال برهم زدن رابطه ایران و عربستان بودند. من معتقدم افراطیون دو ضربه به منافع ملی زدند؛ ضربه اول این بود که ایران را مدام به فتنه‌های منطقه نزدیک می‌کردند. من در طول پنج سال اخیر بار‌ها خطاب به دولت‌های مختلف مصاحبه کردم و گفتم که منطقه با فتنه مواجه است و دولت‌ها باید گلیم منافع ملی کشور خود را از این فتنه‌ها خارج کنند. متأسفانه افراطیون اجازه این کار را ندادند. در سال آخر دولت روحانی و در سال اول دولت رئیسی و بعد از آن، افراطیون حتی به گونه‌ای عمل کردند که آقای پزشکیان هم نتواند به وعده‌های انتخاباتی خود در تنش‌زدایی عمل کند.

وی افزود: گام دوم افراطیون این بود که مانع شکل‌گیری همگرایی ایران با برخی از کشور‌های اسلامی می‌شدند. به رغم اینکه تمام توان دفاعی ایران در مقابل اسرائیل و آمریکا بود، افراطیون به گونه‌ای عمل می‌کردند که کشور‌های مسلمان منطقه را بترسانند. ادعای حاکمیت بر ۶ پایتخت عربی، ادعای بستن تنگه هرمز، ادعای ضربه زدن به کانون‌های انرژی و البته در صدر اینها چالش‌های ایدئولوژیکی که راه می‌انداختند، از جمله اقدامات آنها بود.

افرادی باعث خانه‌نشینی روشنفکران شدند که به دنبال نوچگی روسوفیلی خود بودند

کسانی که فرصت‌های دیپلماسی ایران را کشتند باید در دادگاه منافع ملی پاسخگو باشند

این استاد دانشگاه روی دیگر سکه افراط‌گرایی را افرادی دانست که در خارج از ایران به دنبال این فتنه‌ها بودند و گفت: اینها به گونه‌ای عمل کردند که متأسفانه ایران امکان یارگیری از کشور‌هایی که به نوعی از اسرائیل آسیب دیده بودند را نداشته باشد. کاری که افراطیون انجام می‌دهند، این است که دوباره با صدای بلند مسائلی را مطرح می‌کنند که از پاسخگویی فرار کنند. آنها فرصت‌های دیپلماسی ایران را کشتند و اکنون باید در دادگاه منافع ملی پاسخگو باشند. آنها روشنفکران و نخبگان دلسوز این مملکت را خانه‌نشین کردند و خودشان نوعی بی‌سوادی و نوچگی روسوفیلی را در رفتار خود حاکم کردند. در طول جنگ، تنهایی بغض‌آلود ایرانیان نشان داد که چقدر اینها دوستان کاذب برای ایران درست کرده بودند. دوستان کاذب که هیچ کمکی به ایران نکردند؛ لذا من معتقدم نگاه به چند دهه گذشته نشان می‌دهد که افراطیون ایران را به سمت فتنه‌ها کشاندند.

آنها که تحریم‌ها و مکانیسم ماشه را کاغذپاره می‌خوانند، سفره مردم را هم کاغذ پاره می‌دانند

وی خاطرنشان کرد: دولت آقای پزشکیان موظف است رسماً از افراطیون اعلام برائت کند و در قالب یک طرح ملی، کشور را از این فتنه دور کند. یک بخش این طرح تقویت بنیه دفاعی و یک بخش آن رفتن به سمت همگرایی منطقه‌ای علیه نظام ارباب رعیتی اسرائیل در منطقه است. اخیراً می‌شنویم که عده‌ای می‌گویند مکانیسم ماشه کاغذ پاره است. این عده زمانی قطعنامه‌های شورای امنیت را هم کاغذ پاره خواندند، ولی ما دیدیم که این کاغذ پاره‌ها چه فشاری را بر مردم وارد کردند. این افراد حتی سفره مردم را هم کاغذ پاره می‌خوانند. منافع و مناصب آنها هیچ‌گاه به خاطر جنگ و تحریم تهدید نشد، ولی این مردم بودند که تاوان افراطی‌گری‌های آنها را پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین