شینا انصاری عصر امروز (دوشنبه) در بیست و دومین جلسه ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار که با حضور نمایندگان دستگاههای عضو برگزار شد، افزود: باید نمایندگانی با ظرفیتهای تخصصی در اجلاسهای بین المللی حضور داشته باشند تا در مجموع فعالیتهای موثری برای تقویت دیپلماسی در موضوع کاهش وقوع پدیده گردوغبار صورت گیرد.
وی اظهار کرد: در کشور ما ساختار و نهاد قانونی برای مقابله با پدیده گردوغبار وجود دارد و در ماده ۲۲ برنامه هفتم پیشرفت نیز تهیه برنامه جامع مقابله با گردوغبار پیشبینی شده است.
وی افزود: ساختار نهادی وجود دارد، اما آنچه که بیش از پیش به آن نیاز داریم همافزایی و همکاری بین دستگاههای متولی در مدیریت پدیده گردوغبار در کشور است.
انصاری تاکید کرد: لازم است کانونهای داخلی گردوغبار را اولویت بندی کنیم و در این مقطع اولویت باید کانونهای اضطراری و فعال تولید گردوغبار باشد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای عضو ستاد ملی مدیریت پدیده گردوغبار وظایف قانونی و ذاتی خود در این حوزه را دنبال کنند ادامه داد: تمرکز ما در داخل باید بر روی کانونهای فعال باشد و در خارج از کشور نیز لازم است توافقات در حوزه دیپلماسی محیط زیست را پیگیری کنیم.
انصاری گفت: برنامه جامع گردوغبار به عنوان سند ملی و راهبردی کشور شامل ۱۰ راهبرد از جمله کاهش فشار بهرهبرداری از منابع زیستی، ارتقاء توان آمادگی، مقابله و سازگاری با پدیده گردوغبار و همچنین ارتقاء اعتماد و سرمایه اجتماعی در مناطق غبارخیز تهیه شده است.