قیمت طلا روز جمعه - سوم مرداد - تحت تاثیر تقویت ارزش دلار آمریکا و نشانههایی از پیشرفت در مذاکرات تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا که تقاضا برای داراییهای امن را کاهش داد، رو به کاهش نهاد به طوری که بهای طلا با کاهش ۰.۷ درصدی به ۳ هزار و ۳۴۳ دلار در هر اونس رسید و معاملات آتی طلای آمریکا نیز با ۰.۸ درصد افت ۳ هزار و ۳۴۵ دلار در هر اونس را ثبت کرد.
این کاهش پس از آن روی داد که شاخص دلار آمریکا پس از کاهشهای متوالی در دو هفته اخیر، روند صعودی خود را آغاز کند و سبب افزایش نرخ بازدهی اوراق بدهی خرانه داری آمریکا شود.
پس از توافق تجاری این هفته ایالات متحده و ژاپن، کمیسیون اروپا اعلام کرد که دستیابی به یک توافق تجاری با ایالات متحده در دسترس است، حتی با اینکه اعضای اتحادیه اروپا در صورت شکست مذاکرات، تعرفههای متقابلی را بر کالاهای آمریکایی تصویب کردهاند.
بر این اساس، پیتر گرنت معاون رئیس و استراتژیست ارشد فلزات در شرکت آمریکایی زانر متالز معتقد است: توافق ژاپن با آمریکا قابل توجه بود و امیدی برای توافق ایالات متحده و اتحادیه اروپا قبل از مهلت اول آگوست وجود دارد. این امر تقاضای داراییهای امن را کاهش میدهد، زیرا افزایش اشتهای ریسک، سرمایه را به سمت داراییهای پرخطر سوق میدهد.
یکی دیگر از عوامل موثر بر بازار طلا، انتشار اطلاعات مربوط به تعداد متقاضیان بیمه بیکاری در ایالات متحده بود که نشان داد این شاخص به پایینترین حد خود در سه ماه گذشته رسید؛ این آمار بیانگر ثبات بازار کار با وجود کاهش استخدام است.
ناظران بازار انتظار دارند که دادههای پایدار بازار کار، میتواند فدرال رزرو را در جلسه هفته آینده خود، با وجود نشانههایی از افزایش تورم به دلیل تعرفههای واردات دونالد ترامپ، برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۵۰ درصد، متقاعد کند.
این در حالیست که بازدید غیرمنتظره ترامپ از بانک مرکزی آمریکا، تلاش جدیدی برای تحت فشار قرار دادن جروم پاول رئیس بانک مرکزی بود و رئیس جمهور آمریکا بار دیگر خواستار کاهش شدید نرخ بهره شد.
گرنت این احتمال را مطرح کرده است که طلا ممکن است در سطح ۳۳۰۰ دلار بماند و برای خریداران فلز زرد همچنان جذاب باشد، اما شاید تا پس از تصمیم فدرال رزرو درباره نرخ بهره، به بالاترین رکورد تاریخی خود نرسد.
اگرچه طلا در دورهها نا اطمینانی در بازار و زمان کاهش نرخ بهره عملکرد خوبی دارد و در معاملات امروز نیز در بازار آمریکا کاهش یافت است، اما سایر فلزات گرانبها نیز روند نزولی داشتهاند به طوری که نقره با کاهش ۰.۴ درصدی به ۳۸ دلار و ۹۱ سنت رسید و پلاتین نیز با ۱.۶ درصد افت، ۱۳۸۵ دلار و ۲۰ سنت در هر اونس معامله شد، اما پالادیوم با ۰.۲ درصد افزایش به ۱۲۲۹ دلار و ۹۴ سنت رسید.