کد خبر: ۱۰۰۴۱۹۲
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
محدودیت برق صنایع را به ۳ روز در هفته رساند

بحران ناترازی انرژی و اعتراض وزیر صمت به قطع برق صنایع

با تشدید بحران ناترازی انرژی در ایران، خاموشی برنامه‌ریزی‌شده در شهرک‌های صنعتی از دو روز به سه روز در هفته افزایش پیدا کرده، امری که صنایع کوچک را با مشکلاتی مواجه کرده است؛ اما سازمان صنایع کوچک به عنوان متولی این صنایع در سکوت به سر می‌برد. وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن انتقاد از قطع برق و محدودیت‌های ایجادشده برای صنایعی که برق تولیدی خودتامین دارند، بر ضرورت اولویت‌دهی به مصرف این برق در خود واحدهای تولیدی تاکید کرد.
بحران ناترازی انرژی و اعتراض وزیر صمت به قطع برق صنایع
آفتاب‌‌نیوز :

سیدمحمد اتابک در یک جلسه مرتبط با وزارت صمت، با بیان اینکه تولید پایدار ستون فقرات اقتصاد کشور است، اظهار کرد: سرمایه حاصل از تولید تنها منبع پول پرقدرت و بدون عارضه برای اقتصاد ملی است که می‌تواند موتور محرک رشد و توسعه در کشور باشد.

وی با اشاره به چالش‌های تامین برق برای واحدهای صنعتی، تصریح کرد: نباید صنایع کشور برای دسترسی به انرژی حیاتی چون برق با محدودیت‌های ناعادلانه مواجه شوند، قطع یا محدودسازی برق صنایع نه تنها باعث کاهش تولید و افزایش بیکاری می‌شود، بلکه لطمه‌ای جدی به زنجیره تامین و صادرات کشور وارد می‌کند.

سکاندار وزارت صمت به اقدامات صنایع در راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و سیکل ترکیبی نیز اشاره کرده و گفت: این نحوه اعمال محدودیت  به صنایع خودتامین، علاوه بر اجحاف به حقوق سهامدار، زمینه بی‌اعتمادی در سرمایه‌گذاری و عدم همراهی صنایع را در رفع ناترازی انرژی به همراه خواهد داشت.

اتابک با تاکید بر اینکه برق خودتامین واحدهای صنعتی باید صرف تامین نیاز همان واحدها شود، خاطرنشان کرد: تولید و صنعت رکن اصلی توسعه کشور است و نمی‌توان آن را در سیاست‌های انرژی نادیده گرفت.

وزیر صمت در پایان همچنین از برنامه‌های کاهش انرژی در بخش صنعت نیز انتقاد کرد و خواستار بهره‌مندی منصفانه و هدفمند صنایع از منابع برق و بازنگری در سیاست‌های تخصیص انرژی شد.

بحران ناترازی انرژی محدودیت برق صنایع را به ۳ روز در هفته رساند

به گزارش ایسنا، بحران ناترازی انرژی در ایران در سال جاری به‌گونه‌ای شده که محدودیت تامین برق فقط در فصل تابستان نیست بلکه به‌طور مداوم در اغلب ماه‌های سال جاری نمود پیدا کرده است؛ در حالیکه همیشه محدودیت‌های برق صنایع از نیمه دوم خردادماه آغاز می‌شد امسال حدوداً دو ماه جلو افتاد و صنایع از فروردین‌ماه با محدودیت تامین انرژی مواجه شدند.

برخی صنایع از جمله سیمان و فولاد از حدود اواسط فروردین ۱۴۰۴، درجریان کاهش ۳۰ تا ۹۰ درصدی برق مصرفی خود قرار گرفتند و در مواردی برنامه‌ریزی شده در مقطعی، قطع کامل برق در حدود ۱۵ روز اعلام شد، اما سپس برطرف شد و محدودیت‌ها به روال سابق برگشت.

 افزایش خاموشی در صنایع کوچک

به‌تازگی، اجرای خاموشی در شهرک‌ها از دو روز در هفته به سه روز کامل افزایش یافته است؛ در این رابطه رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی اعلام کرده است که این برنامه بدون هماهنگی عملی با وزارتخانه‌های مرتبط انجام گرفته است.

 پیامد‌های ویرانگر بر صنایع کوچک

صنایع کوچکِ مستقر در شهرک‌های صنعتی که حدود ۴.۵ تا پنج میلیون نفر از جمعیت کشور را به‌صورت غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهند، بیش از همه از این موضوع ناترازی انرژی و اعمال محدودیت‌های ناشی از آن، آسیب دیده‌اند. حتی یک روز یا چند ساعت خاموشی، آنان را با پیامد‌های جدی روبه‌رو می‌سازد.

مطابق آمار، ۵۰ درصد ظرفیت تولید این واحد‌ها فعال بوده و نیمی دیگر، به‌دلیل قطع و نوسانات برق، از چرخه تولید خارج شده‌اند. خسارت اقتصادیِ ناشی از قطعی برق در صنایع کوچک و واحد‌های صنعتی در سال‌های اخیر بسیار بوده است؛ تنها در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۴۴.۷ همت تومان خسارت وارد شده و به‌طور کلی کاهش تولید بین هفت تا ۲۰ میلیارد دلار گزارش شده است.

عدم پاسخگویی متولیان رسمی

ایسنا، موضوع افزایش محدودیت‌های برق صنایع کوچک‌تر را از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی مورد پیگیری قرار دارد، اما موفق نشد با هیچ مسئولی در این سازمان صحبت کند.

علی‌رغم پیگیری‌های مستقیم با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان متولی این امر، پاسخی رسمی یا اقدام عملی دریافت نشده و تاکنون برنامه حمایتی یا توضیح مناسبی اعلام نشده است.

بطور کلی می‌توان گفت که تصمیم گسترش خاموشی از دو به سه روز در هفته بدون برنامه‌ریزی شفاف و اطلاع‌رسانی مناسب، صنایع کوچک را دچار اختلال ساختاری کرده است. عدم توجه به آسیب اجتماعی این خاموشی‌ها، می‌تواند پیامد‌های گسترده‌تری، چون فقر، بیکاری و ناآرامی اجتماعی به همراه داشته باشد؛ این درحالی است که مشخص نیست، بسته حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه، چه تاثیری داشته است.

آنطور که برخی کارشناسان امر بیان می‌کنند، راهکار فوری، ایجاد زمینه برای تامین برق پایدار از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر (از جمله خورشیدی) و تسریع در هماهنگی بین وزارت نیرو، صمت و سایر نهاد‌های مسئول است.

بحران ناترازی انرژی امسال با افزایش قطع برق صنایع کوچک در شهرک‌ها در سطح هشدار بوده و محدودیت‌ها حالا به سه روز کامل در هفته رسیده است و صنایع کوچک بدون حمایت، با زیان‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه‌اند. سازمان متولی در این شرایط بی‌پاسخ مانده است؛ بنابراین ضرورت دارد ضمن پاسخگویی، برنامه‌ای شفاف برای تضمین برق پایدار و جبران خسارت‌ها ارائه دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین