کد خبر: ۱۰۰۵۶۶
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۸:۰۷

عدم صدور قطعنامه در محکومیت اسراییل به تروریسم دامن می‌زند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - فروزان آصف نخعی: اسراییل با حمله وحشیانه به ناوگان کمک رسانی ترکیه به غزه و کشته شدن 10 نفر و زخمی شدن بیش از 50 نفر تروریسم دولتی حاکم بر تل‌آویو را بیش از گذشته به نمایش گذاشت.اين ناوگان که متشکل از 9کشتی با همراهی صدها فعال طرفدار حقوق فلسطينی‌ها و چند نماينده‌ پارلمان اروپا، به قصد شکستن محاصره‌ دريايی باريکه‌ غزه، عازم بندر غزه بود مورد حمله نیروی دریایی اسراییل در آب‌های بین‌المللی قرار گرفت.

این حرکت در آب‌های بین‌المللی به معنای آن است که دولت اسراییل با تمسک به مظلومیت ناشی از هلوکاست به دنبال حق مطلق ایدئولوژیک برای خود بوده و حقوق بین‌الملل تنها دستاویزی بوده برای حفظ منافع‌اش و هرگاه این منافع‌ اقتضا کند ماشین سرکوب و تروریسم دولتی اسراییل به نقض حقوق شهروندان فلسطینی و دیگر هواخواهان حقوق بشر می‌پردازد. 

درعکس‌العمل به حمله تروریستی دولت اسراییل سید محمدخاتمی با بیان این‌که رژیم صهیونیستی که علاوه بر قتل عام و سرکوب هر روزه مردم مظلوم فلسطین، مدت‌ها است که با محاصره غزه قهرمان می‌کوشد چهره تروریسم دولتی را با کشتار تدریجی این ملت مظلوم نشان دهد، گفت: حال که عده‌ای از خیرخواهان را از ملیت‌های مختلف که به قصد رساندن کمک‌های ابتدایی به غزه با دست‌های تهی به آن سو حرکت کردند آنان را با قساوت قتل عام می‌کند و به خاک‌و خون می‌کشد. در شگفتم از شورای امنیت سازمان ملل که به سادگی کشورهایی مستقل که می‌خواهند از حق قانونی و شرعی خود با رعایت مقررات بین‌المللی استفاده کنند مورد تحریم و تهدید قرار می‌دهد، ولی در برابر جنایاتی اینچنین بزرگ ساکت می‌نشینند یا بعض حرکت‌های صوری آن با مخالفت و وتوی قدرت‌های بزرگ روبرو می‌شود و جنایت‌کار را گستاخ‌تر می‌کند."

ناوگان آزادی حامل شماری از فعالان حقوق بشر، کمک‌های بشردوستانه و شامل 9 کشتی حامل 10 هزار تن کمک‌های بین‌المللی بود. کاروان کمک‌های بین‎المللی شامل مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی و همچنین وسایل آموزشی و اسباب‌بازی برای کودکان غزه است. از سال 2007 میلادی، نوار غزه در محاصره شدید نظامیان اسرائیل قرار گرفته و با همکاری دولت مصر، از ورود هرگونه کالای 

بهداشتی و مواد غذایی به نوار غزه جلوگیری می‌کند. سازمان عفو بین‌الملل و دیگر سازمان‌های حقوق بشری تاکنون بارها درباره وقوع فاجعه انسانی در نوار غزه هشدار داده‌اند. با این همه عمق فاجعه در این حمله تا آن اندازه بود که شورای امنیت سازمان ملل به درخواست ترکیه جلسه اضطراری تشکیل داد و درهمان ساعات نخستین حمله به کاروان کمک‌های ترکیه را محکوم کرد. 

روز سه شنبه، 11 خرداد شورای امنیت پس از چند ساعت مذاکره در نشستی اضطراری که به درخواست دولت ترکیه برای بررسی عملیات مرگبار کماندوهای ارتش اسرائیل علیه چند شناور حامل کمک های بشردوستانه تشکیل شده بود، با صدور بیانیه‌ای از سوی رئیس شورا، عملیات منجر به تلفات غیرنظامی را محکوم کرده و خواستار تحقیقات در این زمینه شده است. 

این درحالی است که بیانیه رئیس شورای امنیت به نحوی تدوین شده که به طور مشخص اسرائیل را محکوم نمی کند بلکه واقعه کشته شدن غیرنظامیان را محکوم می داند در حالیکه اسرائیل گفته است که کماندوهای این کشور در دفاع از خود در برابر حمله تعدادی از سرنشینان کشتی ها به تیراندازی مبادرت کردند. 

نشست اضطراری شورای امنیت همچنین خواستار انجام "سریع تحقیقات مستقل و بیطرفانه" در مورد این حادثه و اقدام فوری دولت اسرائیل در بازگرداندن کشتی های توقیف شده و آزادی سرنشینان بازداشتی آن‌ها شده است.با این همه خبرگزاری‌ها گزارش می‌دهند که شورای امنیت از صدور قطعنامه‌ای علیه حمله کماندویی اسرائیل به کشتی‌های امدادرسانی خودداری کرده و به جای آن به انتشار بیانیه رئیس شورا اکتفا کرده که اگرچه صدور آن مستلزم توافق تمامی اعضا بر سر محتوای آن است اما برخلاف قطعنامه های شورا، نیازمند رای گیری رسمی نبوده است.

ناظران سیاسی معتقدند که موضوع فلسطینی ها برای افکار عمومی ترکیه اهمیت زیادی دارد و گرایش عمومی در این کشور پیش از این هم منتقد رفتار اسرائیل بوده است و عملیات اسرائیل، این وضع را بدتر می‌کند. این عملیات درست هنگامی صورت گرفت که کشتی سیاست خارجی ترکیه به همراه برزیل توافقنامه تهران را برای تبادل سوخت هسته‌ای به نظام بین‌الملل عرضه کرده که بسیاری از جمله اسراییلی‌ها رفتار آنکارا را برای به امضا رساندن توافقنامه مذکور منفی ارزیابی می‌کنند. 

از این رو بسیاری از ناظران معتقدند سیاست‌های ترکیه در حال تغییر است و نفوذ سیاسی گروه‌های نزدیک به ارتش که همیشه از تحکیم روابط با اسرائیل حمایت می‌کردندهم، اکنون کاهش یافته است.روابط بین اسرائیل و ترکیه در حال تحلیل رفتن است و تنها فشارهایی معدود در جهت تقویت روابط اعمال می‌شود.از نظر همین آگاهان حادثه مذکور باعث می شود که وضعیت غزه و تلاش های اسرائیل برای تحت کنترل داشتن دسترسی به این منطقه بار دیگر در مرکز توجه افکار عمومی جهانی قرار گیرد.

برخی کارشناسان حوزه تروریسم معتقدند در صورتی که شورای امنیت قادر نباشد تروریسم دولتی اسراییل را درحمله به ناوگان کمک رسانی ترکیه ، به درستی مدیریت کند این امر خود می‌تواند دستاویز تحرک بخشی به تروریسم بین‌الملل باشد. از جمله به گزارش آسوشیتدپرس بر اساس اظهارات سران القاعده در عراق، افغانستان، پاكستان و عربستان در فيلم‌های ويدئویی اخير خود احتمال خرابکاری در جام جهانی، بارها تاييد شده است. 

جام جهانی 2010 از 21 خرداد آغاز می‌‌شود. از این رو عملکرد شورای امنیت در باره عملکرد تروریستی دولت اسراییل می‌تواند معنای ثبات و تغییر را در خاورمیانه تا اندازه‌ای روشن کرده تا جایی که افسانه هدایت‌ دولت‌ها توسط نظام بین‌الملل به سوی دمکراتیزه شدن امری دست نیافتنی خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۴
0
0
اسرائیل در آب‌های بین‌المللی به کشتی حامل بار و افرادی حمله کرده و این افراد می‌توانسته اند از خود دفاع و حمله کنندگان را حتی به قتل برسانند و تحقیق لازم ندارد و شورای امنیت می‌بایستی اسرائیل را محکوم می‌کرد و بیش از این خود را الت دست معرفی نکند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین