کد خبر: ۱۰۱۰۴۵
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۲۰:۱۹
توسط شورای امنيت سازمان ملل صورت گرفت؛

چهارمین قطعنامه تحريم‌های ايران به تصويب رسيد

12 کشور به این قطعنامه رای مثبت و 2 کشور رای منفی دادند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قطعنامه جدید تحريم‌های ايران در شورای امنيت به تصويب رسيد.
 
چهارمين قطعنامه تحريم ايران در شورای امنيت سازمان ملل با ۱۲ رای مثبت به تصويب رسيد.
 
برزيل و ترکيه رای منفی دادند و لبنان از دادن رای خودداری کرد. 

این قطعنامه در حالی صادر می‌شود که طبق توافق‌نامه سه‌جانبه تهران، کشورمان با مبادله 1200 کیلوگرم از اورانیوم خود در خاک ترکیه موافقت کرده بود.

ترکیه و برزیل ماه گذشته میلادی به همراه تهران توافق‌نامه سه‌جانبه‌ای برای انتقال اورانیوم ایران امضا کرده بودند که امضا این توافق نامه نشانگر حسن‌نیت تهران برای همکاری‌های جهانی بود. 

نماینده ترکیه در شورای امنیت سازمان ملل در این نشست در سخنانی با تاکید بر تعهد کشورش به اجرای معاهده منع تکثیر سلاح‌های هسته‌ای (ان‌.پی‌.تی)‌گفت: «ما نمی‌خواهیم که هیچ کشوری در منطقه سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد. ما خواهان عاری‌سازی منطقه از وجود سلاح‌های هسته‌ای هستیم.» 

وی ادامه داد: «ترکیه خواهان اعتمادسازی میان جامعه‌ جهانی و ایران است و بر استفاده از راه‌حل مسالمت‌آمیز تاکید دارد.» 

نماینده ترکیه در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «بیانیه‌ اخیر تهران راه‌حلی برای مشکل هسته‌ای تهران به شمار می‌رود و این اعلامیه می‌تواند فرصت جدیدی برای حل این مشکل باشد. ما نسبت به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نگران هستیم و از ایران هم می‌خواهیم که شفاف‌سازی کامل داشته باشد و علاوه بر آن با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری‌های لازم را جهت اعتماد‌سازی انجام دهد.»
به گفته دیپلمات‌ها در وین، آمریکا، روسیه و فرانسه امروز صبح پاسخ کتبی خود را به مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دادند تا از طریق او به ایران داده شود. 

طبق این گزارش، شورای امنیت سال گذشته قطعنامه ۱۸۸۷ خود علیه ایران را با ۱۴ رای موافق در برابر رای ممتنع اندونزی تصویب کرده بود. 

در حالی که بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بی‌نتیجه می‌دانند، «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که مجازات‌های مندرج در این قطعنامه مهم‌ترین تحریم‌هایی خواهد بود که ایران با آن مواجه شده است. 

جلسه رای گیری با سخنان نماینده مکزیک، رییس دوره‌ای شورای امنیت آغاز شده و پس از قرائت درخواست حضور نمایندگان آلمان و ایران در این جلسه، نوبت به نمایندگان مخالف رسید تا سخنرانی کنند.
 
نمایندگان برزیل و ترکیه دو نماینده مخالف بودند. 

نماینده برزیل گفت که پس از تلاش‌های دو کشور ترکیه و برزیل در رسیدن به توافقنامه مبادله سوخت اتمی ایران در خاک ترکیه، مخالف تحریم‌های بیشتر علیه ایران است.
 
بر اساس دور چهارم تحریم‌های ایران در شورای امنیت، یک دانشمند هسته‌ای، ۲۲ شرکت که به ارتباط داشتن با برنامه‌های اتمی و موشکی ايران متهم شده‌اند، ۱۵ موسسه متعلق به سپاه و 3 نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران، در فهرست تحريم‌ها هستند. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تنها فردی که در فهرست تحریم‌ها قرار دارد، جواد رحيقی است که رياست مرکز فن آوری‌های هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ايران را بر عهده دارد.

«فرست ايست اگزپورت بانک» که در مالزی است ولی تحت کنترل بانک ملت ايران است، نیز شامل این تحریم‌ها می‌شود.
 
دانشگاه مالک اشتر در تهران، صنايع امين در مشهد، ابزار برش کاوه در تهران، «فرست ايست اگزپورت بانک» در مالزی، صنايع شهيد خرازی و مرکز تحقيقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج نیز در در لیست‌ این تحریم‌ها هستند.
 
۱۵ شرکت و موسسه وابسته به سپاه پاسداران نيز در فهرست تحريم‌ها قرار دارند، از جمله قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء سپاه، عمران ساحل، راه‌ساحل و سپانير.
 
سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران نیز، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتی رانی جنوب در فهرست تحریم‌ها قرار دارند.
 
«محمد خزاعی»، سفیر ایران سازمان ملل متحد تصویب این قطعنامه را «اشتباهی بزرگ» دانسته است. 

این قطعنامه ضد ایرانی در حالی تصویب شد که تهران بارها حسن همکاری خود را نشان داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۹
0
0
مطمئنیم تصویب قطعنامه های این خارجی ها مثل دادن بیانیه‌های این خودی ها به جایی نمی رسه ...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین