آفتاب: حشمتالله فلاحتپیشه، در رابطه با رای مثبت چین و روسیه به قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل علیه پرونده هستهای ایران گفت: واقعیت معادلات قدرت همین است و رفتار این كشورها قابل پیشبینی بود.
وی افزود: در حال حاضر آمریكا در سطح كلان اختلافات خود را با روسیه و چین به حالت تعلیق در آورده است و كشورهای كوچک را به محل تبانی سیاستهای خود مبدل ساخته است كه این معادلات هماكنون در رابطه با كشور ما صورت گرفته است.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح كرد: با صدور قطعنامه نباید از گوشزد كردن بیانیه تهران غافل شویم، چراكه كشورهای خارج از باشگاه قدرت رای خود را برخلاف تلاشی كه ایران برای تنشزدایی داشت به این شكل جبران كردند.
وی تصریح كرد: بیانیه را با گوشزد كردن حق ایران و به رسمیت شناختن دستیابی كشورمان به چرخه كامل سوخت هستهای باید دنبال كنیم و در عین حال نباید موضوع مبادله سوخت با آژانس را ادامه دهیم.
فلاحتپیشه متذكر شد: دولت و مجلس باید در روابط خود با كشورهایی كه در صدور قطعنامه با غرب تبانی كردهاند مدیریت تازهای را اعمال كنند؛ دلیلی ندارد چین و روسیه كه ایران را حیاط خلوت تعاملات سیاسی خود را با غرب میدانند بتوانند مانند گذشته با ما در ارتباط باشند.
وی متذكر شد: ایران باید به سمت جدا شدن از چتر روسیه و چین حركت كند،چراكه این كشورها بارها روابط خود با ایران را در بازار معامله با غرب فروختهاند.
این نماینده مجلس تاكید كرد: تاریخ مناسبات كشورها نشان میدهد كشورهایی كه به چین و روسیه دل بسته شده بودند همواره با شكست مواجه شدهاند.
وی افزود: ما معتقدیم در سالهای اخیر به دلیل بازیهای فریبآمیز چین و روسیه از اصل نه شرقی نه غربی دور شدهایم و باید با تجدیدنظر در روابط خود به این اصل بازگردیم؛ ایران كشوری متفاوت است كه نباید محل تبانی كشورها قرار گیرد.
فلاحتپیشه همچنین در رابطه با طرح نمایندگان مجلس برای كاهش سطح روابط با آژانس نیز گفت: پیشتر از این مجلس هفتم تاكید كرده بود كه در صورت صدور قطعنامه جدید به اجرای داوطلبانه پروتكل الحاقی پایان خواهد داد و بلافاصله پس از صدور قطعنامه قانونی را تصویب كرد كه براساس آن به حسننیت ایران در اجرای داوطلبانه پروتكل الحاقی به حالت تعلیق در آمد.
وی افزود: در حالحاضر نیز طرحی دوفوریتی در دست طراحی است كه كاهش روابط با انپیتی را در دستور كار قرار میدهد. ما احساس میكنیم یكی از دلایل برخورد با ایران زمینه سیاسی است كه آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را فراهم كرده است چراكه برای نخستینبار شورای حكام پرونده را به شورای امنیت ارسال كرد.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس متذكر شد: شورای حكام پرونده ایران را به شورای امنیت فرستاد تا به قول خودشان ایران را خلع سلاح كرده باشند.
وی اظهار داشت: ما معتقدیم تركیه و برزیل در به حقانیت شناختن برنامههای هستهای كشورمان سعی در تنشزدایی از این پرونده داشتند، اما در عینحال چین و روسیه با تبانی در رابطه با پرونده هستهای ما قصد دارند تا صدور قطعنامه بعدی هم از ایران و هم از غرب امتیاز بگیرند.
فلاحتپیشه گفت: آمریكا، انگلیس و فرانسه در قالب گروه 1+5 تلاش میكنند از موضع قدرت ایران را دعوت به مذاكره كنند و بخواهند از موضع قدرت با ما وارد مذاكره شوند كه البته ایران با اشرافی كه نسبت به این موضوع دارد تن به خواستههای غیرقانونی آنها نمیدهد.