آفتابنیوز : آفتاب: در سالگرد حمله نیروهای خودسر به کوی دانشگاه، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با صدور بیانیهای ضمن انتقاد شدید از روند کند رسیدگی به این پرونده علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری، بر روشن شدن هرچه سریعتر حقایق تاکید کرد.
به گزارش برخی از سایتهای خبری، در این بیانیه آمده است:
بسم رب المستضعفین
امام سجاد (ع):
اللهم انی اعتذرالیک من مظلوم ظلم بحضرتی فلم انصره
خدایا، به تو پناه می برم و معذرت میطلبم از ظلمی که در حضور من بر مظلومی روا رفته و من در برابرش بیتفاوت بودهام.
سحرگاه 25 خرداد 88 هرگز از ذهن دانشجویان دانشگاه تهران پاک نخواهد شد. آن شب کوی دانشگاه تهران وحشتناکترین شب تاریخ خود را گذراند و ..... بار دیگر، دانشگاه تاوان آزادگی را پرداخت..... اگرچه افسانهسازان متهتک همچنان در پی تحقق افسانههای خویشند. همانان که در رسانهها شمشیر زبان بر روی صاحبان فضیلت کشیدهاند. همانان که تکفیر و تفسیق و نسبت بیدینی را به هر صاحب فضیلت روا داشتهاند.
یکسال از آن زمان میگذرد! آنچه بر جای مانده وعدههای ریزودرشت مقامات قضایی، امنیتی، نمایندگان مجلس و مسئولان دانشگاهی است، در حالی که مظلومان اصلی این فاجعه دانشجویان بودند. آنان در حالی قربانی این جنایتها شدند که در خانه امنشان شبهای امتحان را سپری میکردند. این در حالی بود که ساعاتی قبل از جنایت کوی، دانشجویان شاهد تهاجم .............به پردیس مرکزی دانشگاه بودند. این طیف خودسر در بیرون دانشگاه و فضای رسانهای نیز هیچگاه از متهم کردن دانشجو و دانشگاه کوتاهی نکردند تا بدینوسیله بتوانند ... .............خود را به تحریک و واکنش علیه دانشجو و دانشگاه وادارند!
این حق دانشجویان است که اکنون در یکسالگی ....(این واقعه) از شناسایی و محاکمه آمرین و عاملین آن بپرسند و آنان که قول پیگیری و وعده احقاق حق دادند را مورد بازخواست قرار دهند.
مسئولان دانشگاه تهران
مسئولان دانشگاه و در راس آنها دکتر فرهاد رهبر، ریاست دانشگاه، باید پاسخگوی عملکرد خود در مورد این واقعه باشند.....چه اینکه ایشان خوب میدانند کمیته حقیقتیاب دانشگاه تهران که بلافاصله پس از واقعه تشکیل شد و شخصیتهایی چون حجت الاسلام ابوترابی نائب رئیس مجلس، برخی دیگر از نمایندگان و اساتید و مسئولان دانشگاه در آن حضور داشتند، رای به ظلم در حق دانشجویان داد و این بهترین سند برای برخورد با مسببین اصلی واقعه بود.
مسئولان دانشگاه تهران حتی وعدههای خود مبنیبر عدم برخورد با دانشجویان را خیلی زود فراموش کردند و در حالی که هنوز به پرونده مهاجمان، رسیدگی علنی نشده بود دانشجویانی را که یک بار قربانی خودسریها، بیمسئولیتیها و بیکفایتیها شده بودهاند، به استناد گزارشاتی مخدوش و بعضا کینهجویانه به کمیته انضباطی فراخواندند و شاکیان را بر جای متهم نشان دادند تا این بار قربانی زدوبندها شوند.
در طول این مدت بارها نسبت به ضعف و ناتوانی مسئولان دانشگاه تهران در دفاع از حیثیت دانشگاه و حریم دانشجویان هشدار داده و خواستهایم که مانع از مدیریت نهادهای بیرونی و تصمیمسازی آنها در قبال مسائل دانشگاه شوند.
دولت
........
مجلس شورای اسلامی
هنوز ساعاتی از حمله به خوابگاههای دانشجویی نگذشته بود که چند نفر از نمایندگان مجلس پا به کوی دانشگاه گذاشتند، با دانشجویانی که از نزدیک شاهد واقعه بودند همکلام شدند و قول پیگیری دادند. فراکسیون اقلیت مجلس با صدور بیانیهای با دانشجویان اعلام همبستگی کرد و ریاست مجلس نیز حکم تشکیل کمیته حقیقتیاب را به ریاست حجتالاسلام ابوترابی که پیشتر مسئولیت دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تهران را به عهده داشته و از این رهگذر فردی خوشنام در میان دانشجویان بود، صادر کرد.
نمایندگان مجلس وعده پیگیری و حقیقتیابی دادند و حتی بنا به گفته خودشان گزارشی نیز در این زمینه آماده کردند. اما معلوم نیست حقیقتیابیشان به کجا رسید که ترجیح دادند مهر سکوت بر لب بگذارند و دانشجویان را در این مهلکه رها کنند. طبیعتا از یک مجلس شجاع و مردمی انتظار این است که خود را برآمده از مردم بداند و به اتکای مردم حرف بزند، اما متاسفانه در واقعه کوی دانشگاه انتظارات دانشجویان از مجلس شورای اسلامی برآورده نشد.
قوه قضائیه
قرار بود قوه قضائیه مستقل از جریانهای سیاسی و باندهای قدرت باشد و قرار بود مردم به اتکای سلامت و عدالت این دستگاه در جامعهای امن زندگی کنند و داد خود را به سوی قضات شریف این دستگاه ببرند.... پنداشتیم اگر نه به سبب رعایت عدالت و مقابله با ظلم، لااقل به پیروی از دستور رهبری نظام اگر شده است اندکی از فشار وارده بر دانشجویان کاسته شده و در باب پرونده مهاجمین نیز اطلاعرسانی شود.
با کمال تاسف بعد از یکسال از حمله صورت گرفته، هنوز دانشجویان به اتهام اغتشاش در کوی دانشگاه سرگردان دادگاههای انقلاب و حتی سازمان قضایی نیروهای مسلح هستند. بعضا در دادگاههایی محاکمه شدهاند، تنی چند از آنها نیز ایام زیادی را در حبس گذرانده و میگذرانند، اما هنوز خبری از برخورد با مهاجمین نیست. شوربختانه و نومیدانه میپنداریم این بار نیز سرنوشتی همچون مهاجمین کوی 78 و یا حتی کم رنگتر از آن در انتظار مهاجمین کوی 88 است.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران از نخستین روزهای پس از حمله به کوی دانشگاه با تعهدی که بر دفاع از حقوق دانشجویان و پاسداری از کیان دانشگاه داشته و دارد، اقدام به صدور بیانیه و محکومیت این واقعه دردناک، مشارکت در برگزاری تحصن دانشجویان و اساتید در مسجد دانشگاه و شرکت در کمیته حقیقتیاب دانشگاه کرد. پس از آن با تعهداتی که برای پیگیری واقعه از سوی مسئولان دانشگاه و نهادهای خارج از دانشگاه داده شد، اقدام به رصد فعالیتهای انجام شده در این راستا کرده و در طول سال گذشته به انحاء مختلف از جمله صدور نامهها و بیانیههای متعدد، رایزنی با نمایندگان مجلس و پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و کمک در جهت حل مشکلات آنان سعی در احقاق حق و شکلگیری روندهای عادلانه در مواجهه با این موضوع داشت. نقطه عطف این پیگیریها نامه سرگشاده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و درخواست قرائت گزارش مجلس در مورد واقعه کوی بود.
تکرار این تجربه تلخ اراده ما را راسختر میکند که این بار تا محاکمه مسببین این واقعه ایستادگی کنیم و اجازه عقدهگشایی افراطیون در دانشگاه را ندهیم. در همین راستا، بار دیگر از تمامی دستاندرکاران و افرادی که در قبال این حادثه مسئولیتی دارند، علیالخصوص مسئولان دانشگاه، دعوت مینماییم تا با حضور در جمع دانشجویان آسیبدیده دانشگاه تهران، به ارائه گزارش در خصوص پیگیریهای صورت گرفته در خصوص برخورد با عوامل جنایت کوی بپردازند.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در شرایط کنونی همچنین از دانشجویان میخواهد با معیار قراردادن حقطلبی و عدالتخواهی به مصداق کلام روشنگر امیرالمومنین که "هرگز امتی پاک و آراسته نمیگردد که در آن امت حق ضعیف از قوی بدون لکنت و گرفتگی زبان گرفته نشود" با صراحت و شجاعت از حق دانشجویان مظلوم در شناسایی و محاکمه مهاجمان کوی دانشگاه تهران در سحرگاه 25 خرداد 88 دفاع کنند و با حرکت بر مدار عقلانیت و قانون از تلاش باز نایستند.