کد خبر: ۱۰۱۷۲
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۹:۴۳

آمریکا هم به چماق و هویج روی آورد

آفتاب‌‌نیوز : از سوی دیگر نشانه هایی وجود دارد مبني بر اين كه واشنگتن از مخالفت با کل پروژه هسته‌اي ايران عقب نشيني كرده و نگرش خود در برابر ايران را به سياست چماق به علاوه هويج تعديل كرده است. 

دلايل زيادي پشت اين تغيير وجود دارد، اما مهمترين آن احتمالا وجود فشارهاي واقعي است. در اين زمان واشنگتن گزينه‌هاي محدودي در سياستش در قبال ايران دارد و اعمال تحريم يا حمله نمي‌تواند بر روي ميز قرار گيرد. در واقع آمريكا به آساني نمي‌تواند به آغاز يك اقدام نظامي بزرگ ديگر اقدام كند. 

در ابتدا هم آمريكا و هم آژانس بين‌المللي انرژي اتمی در يافتن شواهدي مبني بر فعاليتهاي هسته‌اي نامتعارف در اين كشور شكست خوردند. حتي با وجود ازسرگيري فعاليت تبديل اورانيوم توسط ايران، تهران هنوز درچارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي فعاليت می کند. از سوی دیگر ايران در مقايسه با عراق داراي قدرت و انسجام ملي بيشتر، سرزمين و جمعيت بيشتر است و از موشكهاي بالستيكي بهره‌مند است كه مي‌تواند به پايگاه‌هاي نظامي اسراييل و آمريكا در خليج فارس حمله كند. 

با وخيم‌تر شدن اوضاع امنيتي در عراق، ايران مي‌تواند پاسخ آمريكا را بهتر بدهد. در عین حال تجهيزات هسته‌اي ايران مخفي و پراكنده است و به عقيده‌ بسياري از متخصصان حتي از طريق حملات بسيار دقيق امكان نابودي كامل آن وجود ندارد. حمله به ايران نیز به سختي مي‌تواند حمايت بين‌المللي را جلب كرده و يك متحد به وجود آورد. 

اين روزنامه مي افزايد: اگرچه تغيير سياست آمريكا در برابر ايران به صورت بنيادي، تاكتيكي و نه استراتژيك است سه هدف دارد: اول، تشكيل يك جبهه متحد با اتحاديه اروپا براي جلوگيري از ايجاد فاصله ميان آنها توسط ايران و بهبود روابط با بخشهاي ديگر در آتلانتيك؛ در واقع واشنگتن چيزي بيشتر از مذاكرات اتحاديه اروپا و ايران انتظار نداشت؛ حتي منتظر شكست مذاكرات بود؛ زيرا در اين صورت آمريكا اين شانس را مي‌يافت كه اتحاديه اروپا را به سمت مسير سياستهاي خود در برابر ايران بكشاند و آن را به پذيرش موضع خود وادار كند. دوم، توقف فعاليت‌هاي غني سازي اورانيوم ايران از طريق راه‌هاي ديپلماتيك و به تعويق انداختن موقتي يا دايمي فرايند هسته‌اي ايران. در حالي كه آمريكا براي حمله به ايران بر اندازه كافي قدرتمند نيست اين بهترين گزينه است. 

سوم، بين‌المللي كردن موضوع هسته‌اي ايران از طريق راه‌هاي ديپلماتيك و به دست آوردن حمايت جهاني براي اقدامات بيشتر.
اين گزارش ادامه داد: با توجه به شرايط كنوني، آمريكا به بخشي از اهدافش دست يافته است. اما اين كه آمريكا و اتحاديه اروپا مي‌توانند به صورت مشترك عمل كنند و اين كه آيا آمريكا مي‌تواند در حل اين پرونده سلطه خود را اعمال كند، چيزهايي است كه بايد براي ديدنشان صبر كنيم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین