آفتابنیوز : 
برخي ديپلماتهاي مستقر در آژانس بينالمللي انرژي اتمي اعلام كردهاند كه منشا آلودگي سانتريفوژها در ايران، خارجي است .
وي همچنين با اشاره به نشست آينده شوراي حكام كه ۲۸شهريور ماه در وين آغاز خواهد شد، در پاسخ به اين سووال كه آيا ايران نيز در دستور كار اين نشست قرار خواهد داشت؟ با تاييد تلويحي اين موضوع، گفت: اگر گزارشي در باره كشوري قبل از نشست منتشر شود، آن كشور نيز در دستور كار شوراي حكام خواهد بود.
برخي ديپلماتهاي آژانس پيش بيني كردهاند كه علاوه بر گزارش كتبي سوم سپتامبر مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره ايران، گزارش كتبي ديگري نيز قبل از تاريخ ۱۹سپتامبر (نشست بعدي فصلي شوراي حكام) در باره ايران و موارد كلي ديگر منتشر شود.
خانم فلمينگ همچنين از تاييد يا تكذيب مذاكرات نمايندگان آژانس با مقامهاي پاكستاني در باره نتايج بررسيهاي آژانس پيرامون منشا آلودگي سانتريفوژهاي ايران كه برخي خبرگزاريها مدعي انجام آن در شب گذشته شده بودند، خودداري كرد.
وي اظهار داشت: تنها ميتوانم بگويم كه در گزارش كتبي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي كه قرار است در سوم سپتامبر منتشر شود به اين موضوع نيز پرداخته خواهد شد.
خانم فلمينگ گفت:در بخشي از اين گزارش به نتايج آناليز مربوط به منشا اورانيوم غني شده اشاره خواهد شد.
وي اظهار داشت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي از حدود دو سال پيش به دنبال منشا اورانيوم غني شده با غلظت زياد و اندك در ايران بوده است. ما به نتايج اين بررسيها نزديك شدهايم و بايد تا سوم سپتامبر منتظر بود.
موضوع آلودگي سانتريفوژها در ايران يكي از دو ابهام باقي مانده در رابطه با پرونده فعاليتهاي هستهاي در ايران است و اگر آژانس گزارش ديپلماتها را تاييد كند، يكي از اين دو ابهام نيز حل شده تلقي ميشود.
وي در پاسخ به اين سووال كه در صورت تاييد آژانس مبني بر خارجي بودن منشا آلودگيهاي اورانيوم، پرونده هستهاي ايران وارد چه فازي خواهد شد و پيش بيني آژانس براي خاتمه پرونده هستهاي ايران چيست؟ گفت: موضوع آلودگي ها تنها مساله باقي مانده نيست، بلكه موضوعات ديگري نيز هنوز وجود دارد. خانم فلمينگ گفت: با حل اين مساله يك قدم به جلو برمي داريم، اما به طور قطعي پرونده بسته نخواهد شد.
سخنگوي البرادعي همچنين با بيان اينكه آژانس بينالمللي انرژي اتمي در رابطه با ايران در حال انجام دو كار است، افزود: يكي بررسي برنامهها و فعاليتهاي ايران در ۱۸سالي كه به آژانس گزارش نشده بود، است تا بتوان يك تصوير كلي بدون هيچ شكافي ارايه داد و اكنون شكافهايي وجود دارد كه بايد پر شود.
خانم فلمينگ تاكيد كرد: در صورت تحقق اين امر ميتوان گفت كه مسايل فعاليتهاي هستهاي گذشته ايران خاتمه پيدا كرده است.
وي با بيان اينكه نظارت بر فعاليتهاي هستهاي ايران از ديگر برنامه ها است، گفت: بايد ضمانت دهيم هيچ برنامه مخفي خارج از آنچه كه به ما گفته شده است، وجود ندارد.
خانم فلمينگ در مورد توقف مذاكرات ايران و اروپا و مسووليت آژانس در از سرگيري مذاكرات گفت: توقف مذاكرات مربوط به ايران و اتحاديه اروپا است و آژانس فعاليتهاي خود را در مسير خواست و دستور كار شوراي حكام دنبال ميكند.
وي همچنين با بيان اينكه آژانس بينالمللي انرژي اتمي يك سازمان فني است و در اين چارچوب عمل ميكند، گفت: شوراي حكام از ايران خواسته است كه فعاليت تاسيسات اصفهان را متوقف كند و به گذشته بازگردد.