آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه گفت: نامههایی برای 12 کشور عضو شورای امنیت آماده و در آنها مواضع جمهوری اسلامی ایران بیان شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه گفتو گوی ویژه خبری شبکه دو سیما قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل را شکست و افتضاح سیاسی آمریکاییها خواند و با بیان اینکه برژنسکی یکی از صاحبنظران آمریکایی میگوید آمریکا امروز برای کوچکترین تصمیمگیری باید رایزنیهای گستردهای انجام دهد و اعتبار آمریکا زیر سوال رفته است، گفت: سالهاست که غرب با ادعاهای واهی به سرکردگی آمریکا میخواهد مانع فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران شود اما نتوانسته است.
وی افزود: در قطعنامههای گذشته شورای امنیت بر ضد کشورمان فقط یک بار یک کشور به آن رای منفی داد اما به این قطعنامه سه کشور رای منفی (ترکیه و برزیل منفی دادند و لبنان نیز ممتنع داد) دادند که در تاریخ رایگیری شورای امنیت سابقه ندارد.
متکی افزود: غربیها نتوانستند اجماعی که میخواستند بر ضد جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند و به قول رئیس جمهور برزیل این قطعنامه برای آمریکاییها پیروزی بدتر از شکست است و آمریکا هیچ چیز به دست نیاورد.
وی افزود: با توجه به اینکه فقط 50 روز از نگارش نامه رئیس جمهور آمریکا به مقامات ترکیه و برزیل میگذشت و در حالی فقط 48 ساعت از امضتی بیانیه تهران میگذشت، آمریکاییها بیانیه صادر كردند و برای نامهای که نوشتند ارزش قائل نشدند که این برای آنها شکست محسوب میشود.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه آمریکا همواره میخواهد خود را به عنوان کشوری قدرتمند مطرح کند افزود: آنها دو سال و نیم نتوانستند به علت ترس از به وجود نیامدن اجماع قطعنامهای را بر ضد ایران در شورای امنیت به تصویب برسانند که در نهایت این قطعنامه بدون اجماع و با شتابزدگی به تصویب رسید.
وی در پاسخ به این سوال که در کدام دوره دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران توانستهاند حرفهای خود را راحت تر بیان کنند گفت: آمریکاییها در 30 سال گذشته با رویکردهای متفاوت، راهبرد براندازی نظام اسلامی را دنبال کردند و همه تلاشها و اقدامات را انجام دادهاند.
متكی با بیان اینکه آنها در هر دورهای ادعاهای اصلی خود را بر ضد انقلاب اسلامی کنار نگذاشتند افزود: آمریکا بدون توجه به عوامل درونی فروپاشی شوروی، خود را عامل این رویداد دانستند و در مقابل جمهوری اسلامی ایران نیز چنین رویکردی داشتهاند.
متکی افزود: آمریکاییها تلاش کردند به ما القا کنند چهره جمهوری اسلامی ایران در دنیا نامناسب است و باید از مواضع خود عقبنشینی کند.
وزیر امور خارجه افزود: البته این نکته در برخی موارد و از سر دلسوزی در داخل نیز مطرح میشد اما هر قدمی که ما بر میداشتیم آنها چند قدم دیگر را مطالبه میکردند.
وی افزود: در سالهای اخیر دیپلماتهای ما برگرفته از روح انقلاب اسلامی، آموزههای حضرت امام و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در مصافی دیپلماتیک با دستهای پر به میدان آمده و غرب و آمریکا را به چالش کشاندهاند.
متکی افزود: در دولت نهم و دهم، ایران در عرصه دیپلماسی خارجی دست برتر را گرفت.
وی درباره نتیجه رفتو آمدهای سیاسی خود برای پذیرش اندیشههای انقلاب اسلامی در دیگر کشورها افزود: وزیر خارجه اگر سفر نکند و میزبان هیأت خارجی نباشد وزیر خارجه نیست.
متكی گفت: سفر ابزاری برای تحقق اهداف ماست و ما برای هر سفر هدف، و پس از آن ارزیابی داریم.
متکی افزود: ما در این سفرها از کشورها رای درخواست نکردیم بلکه تبیین مبانی میکنیم و تقریبا هیچ کشوری در مقابل استدلال و مواضع ما نتوانسته است حرف مخالفی بزند.
وی گفت: در یکی از سفرها رئیس جمهوری به ما گفت كه میخواهیم به علت رفتار شورای امنیت بر ضد شما از آن خارج شویم اما تحت فشار هستیم و این حرف را یکی از مقامات کشوری که عضو دائم شورای امنیت است نیز گفت که ما تحت فشار هستیم.
متکی با بیان اینکه پس از صدور قطعنامههای گذشته شورای امنیت دیپلماتهای غربی مصاحبهها و تبلیغات گستردهای را درباره آن قطعنامهها انجام میدادند افزود: پس از صدور قطعنامه اخیر همه حتی دیپلماتهای انگلیسی از مصاحبه فراری بودند و فقط آمریکاییها حرفهایی را زدند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: بیانیه تهران سند افتخار ملی برای حفظ حقوق ملت ایران است.
وی با بیان اینکه فردای پس از صدور بیانیه تهران دهها کشور از آن حمایت کردند گفت: امریکا گمان نمی کرد این توافقنامه امضا شود و وزیر امور خارجه آن کشور گفته بود ما برای قطعنامه بر ضد ایران به اجماع رسیده ایم اما صدور بیانیه تهران افتضاح بزرگی برای آمریکاییها بود.
متكی افزود: جمهوری اسلامی ایران با تحقیق میدانی و اجماعی که در درون نظام اسلامی صورت گرفت بیانیه تهران را صادر کرد و همه جوانب آن را در نظر گرفت.
وی گفت: این قطعنامه را میتوان در مراکز آموزشی تدریس کرد.
وی گفت: از دلایلی که آمریکاییها شتابزده قطعنامه اخیر را بر ضد کشورمان صادر کردند این بود که میگفتند سالگرد آشوبها در تهران است و ما میخواهیم به جمهوری اسلامی با صدور این قطعنامه پیام بدهیم.
متكی افزود: آنها منتظر بودند در سالگرد آشوبها در ایران اتفاقاتی بیفتد زیرا استقلال کشورمان را هدف قرار دادهاند و براندازی نظام اسلامی را دنبال میکنند.
وزیر امور خارجه گفت: آمریکاییها حدود 8 ماه صحبت از قطعنامه میکردند و زمانی که جمهوری اسلامی ایران بیانیه تهران را صادر کرد آنها شتابزده در پی حفظ وجهه چهره خود برآمدند اما آمریکاییها با این قطعنامه خود را در وضع کیش و مات قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه غربیها پیش از صدور قطعنامه سه نامه درباره بیانیه تهران برای ما ارسال کردند گفت: این نامه نوشتنها بازی بچهگانه آنها در صدور قطعنامه را نخنما کرد.
متکی گفت: ترکیه و برزیل به ما گفتند که آنها درباره بیانیه تهران سوالاتی دارند که ما (ترکیه و برزیل) میخواهیم به آنها پاسخ بدهیم و به آن سوالها در نامههایی پاسخ دادند اما جمهوری اسلامی ایران پاسخ خود را به این نامهها خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک ماه جمهوری اسلامی ایران منتظر پاسخ اتحادیه اروپا برای مذاکره میان وزیر خارجه این اتحادیه و دبیر شواری عالی امنیت ملی کشورمان در ترکیه بود اما پاسخی دریافت نکرد گفت: یک روز پس از صدور قطعنامه وزیر خارجه اتحادیه اروپا به آقای جلیلی نامه نوشت که ما آماده مذاکره هستیم اما ما به این نامه و دیگر نامهها پاسخ میدهیم.
وزیر امور خارجه افزود: ما به طرف تحریم قطعنامه نمیرویم اما وقتی نگذارند منطقها جایگاه خود را بیابند چنین قطعنامههایی تصویب میشود.
متکی با بیان اینکه امروز سادهترین کار در دنیا تجارت است و صدور قطعنامه در بحث اقتصادی اهمیت ندارد افزود: در روزی که قطعنامه بر ضد ایران تصویب شد در جمهوری اسلامی ایران مذاکرات چندین میلیارد دلاری با برخی کشورها انجام میشد.
وی گفت: اکنون فقط جمهوری اسلامی ایران صاحب بیانیه تهران نیست بلکه ترکیه و برزیل بخشی از این بیانیه هستند.
متکی افزود: این کشورها در تماس با ما چگونگی تداوم رایزنیها را در اوضاع کنونی و اینکه چگونه این رویکرد میتواند رویکرد قابل اتکایی برای کشورهای مستقل باشد، بررسی کردند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه کشورهایی مانند ایران و برزیل و در آینده ترکیه که فناوری هستهای دارند اما بمب هستهای ندارند و عضو ان پی تی هستند میخواهند فناوری هستهای داشته باشند گفت: برای بیانیه تهران ظرفیت جدیدی میبینیم.
وی درباره آینده بیانیه تهران گفت: در اعلام نظری که نسبت به قطعنامه شورای امنیت شد از این بیانیه به عنوان اقدامی شایسته نام برده شد اما اینکه این بیانیه در فضای جدید چه رویکردی داشته باشد و چگونه پردازش شود ترجیح میدهیم پس از مشورت با برزیل و ترکیه اظهار نظر کنیم.
متکی درباره برخی مواضع فرانسه پس از صدور قطعنامه گفت: فرانسه جایگاه مهمی در تاریخ اروپا داشته است و در مقاطعی از تاریخ این کشور استقلال رای قویای را از خود بروز داده است.
وی با بیان اینکه سیاستهای فرانسه در پیروی بیچونو چرا از سیاستهای بوش در سالهای اخیر به حیثیت این کشور لطمه زد افزود: به نظر میرسد بخشی از حاکمیت فرانسه علاقهمند است که حرکت مستقلانهای را در برخی مباحث آغاز کند که ما ان را رویکردی مثبت میدانیم.
متكی درباره نوع تعامل چین و روسیه در قبال قطعنامه اخیر افزود: روسیه دوران حساسی از سیاست خارجی خود را پشت سر میگذارد.
متکی با بیان اینکه چرچیل درباره آمریکاییها میگوید آنها تا همه گزینههای غلط را آزمایش نکنند به گزینه درست دست نمیزنند که این تحقیر سیاست خارجی آمریکاست گفت: امیدواریم روسیه در دوره کنونی به این نکته توجه کند.
وی افزود: روسیه در گامهایی که بر میدارد و به دیگران مربوط است باید توضیح دهد.
متکی با اشاره به گفتو گوی تلفنی دو ساعته وزیر امور خارجه روسیه با خود پیش از صدور قطعنامه شورای امنیت گفت: از روسها میخواهم دوباره این گفتو گو را مرور کنند.
وی افزود: نامههایی برای 12 کشور عضو شورای امنیت آماده و در آنها مواضع جمهوری اسلامی ایران بیان شده است.
وی با بیان اینکه شورای امنیت با صدور قطعنامه اخیر بر ضد جمهوری سلامی ایران در مقابل افکار عمومی جهان قرار گرفته است گفت: وقتی اوباما میگوید قطعنامه را برای فشار به ایران در سالگرد آشوبها تصویب کردیم کسانی که در خواب بودند باید بیدار شوند.
وزیر امور خارجه درباره اجازه ورود ندادن به دو بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورمان گفت: این تذکری به مدیرکل آژانس است که بازرسان آن نباید از مقررات تخطی کنند زیرا اطلاعات دریافتی از بازرسان محرمانه است و آنها حق انتشارش را ندارند.
وی افزود: آمانو باید از فضای آماتوری خارج شود و آژانس انرژی اتمی را حرفهای مدیریت کند.
متکی گفت: زمانی که بازرس آژانس بینالمللی اتمی به ایران میآید و اطلاعات را از مراکز هستهای ما به دست کسانی میدهد مشخص میشود این فرد از ابتدا نیز از طرف کسان خاصی برای بازرسی آمده است.
وزیر امور خارجه درباره شهرام امیری و دیگر اتباع ایرانی که به وسیله آمریکاییها ربوده شدهاند گفت: اقدام دولت آمریکا در عربستان و ربودن زائر و تبعه ایرانی اقدامی است که در گذشته آن را جزو روتین عملیاتهای خود میدانستند.
وی افزود: آمریکاییها در اروپا زندانهای مخفی دارند و به وسیله فرزند نامشروعشان یعنی رژیم صهیونیستی گروههای ترور به مناطق مختلف جهان میفرستند.
متکی افزود: بدتر از این اقدامات این است که کنگره آمریکا شکنجههای قرون وسطایی این کشور را نظاممند میکند.
وی گفت: از 7 تا 8 موردی که در این زمینه وجود داشت یک مورد به آمریکا فرستاده شد، یک مورد نیز که آقای تاجیک است در انگلیس هنوز تحت نظر و محاکمه است و 5 تا 6 مورد نیز تبرئه شدهاند.
متکی با بیان اینکه ربایش شهرام امیری افتضاح دیگری برای آمریکاست گفت: از دولت عربستان و از آمریکاییها در این باره پاسخ میخواهیم.
وی افزود: آزادی شهرام امیری را از طریق کشورها و دبیر کل سازمان ملل پیگیری میکنیم.
1) تعداد قطعنامههای (...) تصویب شده علیه ایران!
2)نرخ رشد اقتصاد کشور!
3)افزایش روابط دیپلماتیک با انگولا اریتره بوتسوانا بورکینا فاسو کره شمالی ونزوئلا قزاقستان...!
4)نفت کشور را به سفره...بردن!
5) از همه مهمتر چون او وزیر امور خارجه است!