آفتابنیوز : آفتاب: رحمانی فضلی، رییس دیوان محاسبات کشور با بیان این که این دیوان در حال حاضر آمادگی کامل برای نظارت بر قانون هدفمند کردن یارانهها را دارد، اظهارکرد: هنگامی که قیمتها در مسیر منطقی و مدبرانه به مرز واقعی خودش برسد، مصرف منابع برای عموم مردم و تولید کنندگان با توجه به قیمت واقعی آن، منطقیتر و معقولتر خواهد شد.
رحمانی فضلی در حاشیه دومین نشست مشترک دبیران شورای دستگاههای نظارتی استانها در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در برخی از استانها با گرفتن شماره حساب آغاز شده است و باید از شش ماهه دوم در کشور اجرا شود، وظیفه و برنامهریزی دیوان محاسبات در این رابطه چیست، گفت: دیوان محاسبات به موضوع هدفمند کردن یارانهها از دو حیث ورود پیدا کرده، یکی از این ابعاد وظیفه ذاتی دیوان مبنیبر نظارت امور مالی و فعالیتهای مربوط به بودجه عمومی است و دیگری از منظر وظیفه مشخص و خاصی است که در قانون هدفمند کردن یارانهها به عهده دیوان محاسبات گذاشته شده است.
وی افزود: بر اساس وظیفه محوله دیوان محاسبات باید در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها با نظارت به صورت مستمر به مجلس گزارش ارائه دهد. برای محقق شدن این کار حسابرسی کل هدفمند کردن یارانهها ایجاد شده است و برای آن از حسابرسان خاص با آموزشهای لازم به کار گرفته میشود.
همچنین استانداردها، شاخصها و روشهای حسابرسی مربوط به این قانون در حوزهی دولتی و بخش خصوصی تا جایی که هزینهها جاری میشوند، طراحی شده است.
رییس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه این دیوان در حال حاضر آمادگی کامل برای نظارت بر قانون هدفمند کردن یارانهها را دارد، تصریح کرد: در مرحله کنونی بر آییننامهها، دستورالعملها و تصمیمگیریهایی که در رابطه با این قانون در دولت تدوین میشود، نظارت وجود دارد و تک تک آنها توسط دیوان بررسی میگردد. همچنین دیوان محاسبات با تعامل با دولت نظراتش را در این رابطه ارائه میدهد.
رحمانی فضلی ادامه داد: در رابطه با موضوعاتی که مربوط به مجلس میشود و از منظر نظارتی مجلس به آن توجه میشود با حضور در کمیسیونهای مرتبط با این موضوع توضیحات لازم را ارائه میدهد. از این رو امیدواریم با شروع اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها که باید همراه با تدبیر، درایت، دقت و عزم ملی و همچنین وحدت و انسجام همه نیروها باشد، دیوان محاسبات بتواند به وظیفه اصلی خودش که کمک به تحقق اجرای این قانون است، بپردازد.
رییس دیوان محاسبات کشور در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که پیش بینی شما از بحث جلوگیری از اتلاف منابع با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها چیست؟ گفت: یکی از اهداف قانون هدفمند کردن یارانهها جلوگیری از اتلاف منابع و دستیابی به بهرهوری بالا و بهینه است. طبیعتا هنگامی که قیمتها در مسیر منطقی و مدبرانه به مرز واقعی خودش برسد، امکان رقابت و فعالیت برای کسانی که در حوزههای رقابتی اقتصادی منطقهای میتوانند قدرت رقابت داشته باشند، مناسب میشود و همچنین مصرف منابع برای عموم مردم و تولید کنندگان با توجه به قیمت واقعی منطقیتر و معقولتر خواهد شد.
رحمانی فضلی افزود: از طرفی دیگر محصولات تولیدی باید در بازار رقابتی قابل ارائه باشد تا بنگاهداران اقتصادی و دولتیها که میخواهند با این نظام اقتصادی جدید رقابت کنند، قدرت ایستادگی را داشته باشند که لازمه این موارد کیفیت بالای محصولات است.
وی ابراز امیدواری کرد که قانون هدفمند کردن یارانهها با همه ملاحظات و نگرانیهای مطروحه با درایت، دقت و تامل به گونهای اجرا شود که در اولویتبندی موضوعات اقتصادی، مصرف بهینه، تولید، رقابت و حضور در بازارهای اقتصادی دنیا موفق باشد.